Letne gume 2025

blazko

Majstr
21. sep 2007
7.506
461
83
In preden preklikas ponudbo pri vseh trgovcih in se odlocis za dostavo preko dhl, se oglasi pri kaksnem resnem vulkanizerju, zna biti da bos prijetno presenecen.

Recimo jeseni sem spletno "naciljal" kleberco, kot best p/p nakup. Pa sem povprasal za mnenje se lokalnega vulkanizerja, in dobil (upostevaje cashback in kupon za gorivo na petrolu) za prakticno enako ceno top shit goodyearko.

Tudi brez dodatnih promocij mi je osnovno ceno za gumo postavil na slabih 200eur, kar je bilo le nekaj centov drazje kot najugodnejsi spletni ponudnik iz bogsigavedikje. In ceneje od vecine the usual suspects webshopov.

blazko

Majstr
21. sep 2007
7.506
461
83
ADACov test je ze nekaj casa objavljen, tudi pri nas v Motoreviji
Tabela_test_OK.jpg

Na prvi pogled razocaran nad kumho in nokian. Ker obe sta veckrat spadali v razred "najcenejse med najboljsimi", kar sem ponavadi kupoval.

Mare2

Guru
18. avg 2007
5.021
-1.285
113
Nexen nfera sport. Kolikšna je razlika pri zaustavljanju na mokri cesti v primerjavi s Continental?

matej_

Guru
25. okt 2007
2.178
722
113
Kakšna je razlika je kaj med conti SPORTcontact 7 in conti PREMIUMcontact 7.
Verjetno je premium touring guma?

Iščem touring gumo za veliko km. v 4ih sezonah naredim 70.000km z letno gumo.
predvidevam da sport bi hitro se obrabljale oz. hitreje kot tadruge.

jezek

Guru
24. jul 2008
3.911
1.673
113
Dejansko sem jih najbolj zgonil na poti cez Velebit in potem po Pagu...tistega leta ko sem dol prakticno pol leta. Niso pa kaj dosti dlje zdrzale niti na drugih avtoh, z drugimi vozniki. Seveda govorim o premium contact (5 in 6), sedmice in pa sport NE poznam. Vem pa da tudi leta nazaj (ne vem katera serija premium contacta je bila) niso bile Bogve kaj...na xantii so bile pp 8k fuc. (Res pa da 2 toni, activa, V6)

AvtoFun

Guru
29. dec 2007
18.471
2.457
113
Ker je bil Kumho kar nekaj krat omenjen, večjega sranja na avtu še nisem imel, odsvetujem. Kot je nekdo omenil, guma postane hitro stopničasta, kot da bi vozil avion.

dem

Fizikalc
4. avg 2011
1.941
14
38
Ker je bil Kumho kar nekaj krat omenjen, večjega sranja na avtu še nisem imel, odsvetujem. Kot je nekdo omenil, guma postane hitro stopničasta, kot da bi vozil avion.
Upam da ne bom imel istih izkušenj:) Sem vzel PS72, saj je bila cena res ugodna (67€ za 225/45/17). Jih imam pa na drugem avtu, s katerim se ne dela veliko kilometrov, tako da sem rizkiral. Stari model PS71 kar pohvalijo na tyrereviews, res pa da nekateri pišejo da so jih morali večkrat centrirati, očitno začnejo tresti. Kateri model pa si imel ti?