Nokia 5800 XpressMusic (touchscreen)

AvtoFun

Guru
29. dec 2007
18.461
2.452
113
Ta A-GPS če ga uporabljaš brez GPRS povezuje samo na tej nokiji tako dolgo ali tudi na ostalih Nokia aparatih? Kajti če me spomin ne vara se je pri kolegovi Nokiji N82 GPS takoj povezal na Garmina in sem skoraj prepričan da je bil GPRS izključen, je to možno?

Lp

visokost

Zelenc'
23. apr 2009
1
0
1
Fantje eno vprašanje. Sej mogoč je že vprašu kdo, pa nisem uspel vsega prebrat, ampak me zelo zanima, kako je z vzdržljivostjo baterije pri tejle Nokii. Kake so kej vaše izkušnje? Podatki so, da nej bi zdržala 400 ur, ampak kulk je pa to efektivno pri neki povprečni uporabi?
Hvala že vnaprej.
Lp

MadMitch

Fizikalc
29. sep 2008
6.163
0
36
Citat:
Uporabnik AvtoFun pravi:
Ta A-GPS če ga uporabljaš brez GPRS povezuje samo na tej nokiji tako dolgo ali tudi na ostalih Nokia aparatih? Kajti če me spomin ne vara se je pri kolegovi Nokiji N82 GPS takoj povezal na Garmina in sem skoraj prepričan da je bil GPRS izključen, je to možno?

Lp

Meni se poveže zelo hitro, ne glede na to, kakšno podatkovno povezavo imam vključeno. Itak potuje samo par črk in številk, verjetno manj kot poln SMS. Mam E71.

Jest

iPhone Guru
26. jul 2007
15.508
779
113
Medvode / Slovenija
www.mobile.si
Citat:
Uporabnik Viper_XxL pravi:
Jaz sem šel skozi to temo pa nisem našel navodil, fajlov pa itak tukaj ni.

Saj je se kaksna druga tema tukaj...
smile-1.gif

doktor

Pripravnik
24. sep 2007
167
0
16
lejko, hvala za nasvet, sem se res malo pomatral in mi je ratalo :) sem namestil garmina - in je kar ok, me pa zanima, katero navigacijo kaj drugi uporabljate? je kakšna boljša od garmina?
Zdj me pa sam neki zanima, tale A-GPS, kako se ga izklopit, npr. zdej ko bom šel na morje pa da me nau račun presenetil, ko pridem domov :)

MadMitch

Fizikalc
29. sep 2008
6.163
0
36
v temu o E71 sem to vsaj trikrat napisal. Poišči med nastavitvami za GPS v telefonu, ne v Garminu.

Karakala

Fizikalc
3. okt 2007
2.390
59
48
Republika Prlekija
OK, ker se mi glih da, bom še enkrat napisal za vse, ki še vedno ne veste kako izklopit A-gps.

Nastavitve ->telefon->nastav. aplikacij->določ. položaja->načini določitve položaja = izklopiš strežniško podprti GPS in Omrežno.
torej zeleno kljukico moraš imet samo pri "Vgrajeni GPS"

lep deževen dan še naprej
smile-1.gif

Fusion

Fizikalc
1. okt 2007
13.448
3
38
Citat:
Uporabnik Ralliart pravi:
ksz

A se meni samo zdi ali je res tako debilno narejen ta telefon da ko slikas v najvecji resoluciji in hoces to sliko poslat preko mmsja da ti ne ponudi da jo sam gsm pomanjsa na ustrezno velikost za posiljanje tako kot to delajo vsi ostali telefoni!?

do sedaj me ni še nobena nokia vprašala v kaki resoluciji želim poslati sliko. To sem opazil na WM. Pri nokiji si pa v nastavitvah naštimaš kako velike slike ti pošilja.

DiabloSM

Zelenc'
15. feb 2009
11
0
1
Citat:
Uporabnik visokost pravi:
Fantje eno vprašanje. Sej mogoč je že vprašu kdo, pa nisem uspel vsega prebrat, ampak me zelo zanima, kako je z vzdržljivostjo baterije pri tejle Nokii. Kake so kej vaše izkušnje? Podatki so, da nej bi zdržala 400 ur, ampak kulk je pa to efektivno pri neki povprečni uporabi?
Hvala že vnaprej.
Lp

pri povprečni uporabi cca 6 dni, vsaj pri meni

doktor

Pripravnik
24. sep 2007
167
0
16
Hmmm, zajle sem mal gledal tole aplikacijo nokia zemljevidi, pa mi zlo fino deluje, a to je tudi kje napisano, kako se da skrekat, ker naj bi delovala samo 7 dni tale poskusna licenca.

Btw, sej tukj se nič ne porablja kšna GPRS pa to ane?

Nazadnje urejeno:

Jest

iPhone Guru
26. jul 2007
15.508
779
113
Medvode / Slovenija
www.mobile.si
Citat:
Uporabnik doktor pravi:
Hmmm, zajle sem mal gledal tole aplikacijo nokia zemljevidi, pa mi zlo fino deluje, a to je tudi kje napisano, kako se da skrekat, ker naj bi delovala samo 7 dni tale poskusna licenca.

Btw, sej tukj se nič ne porablja kšna GPRS pa to ane?

Ce si karte nalozis na kartico oz. v pomnilnik in ce imas izkljucen A-GPS, potem se ne uporablja GPRS ... drugace pa neka bajtov prenese ob zagonu (A-GPS) in karte prenasa preko GPRS...

Karakala

Fizikalc
3. okt 2007
2.390
59
48
Republika Prlekija
KZS...

lahko še kdo drug, ki uporablja to nokio napiše kak dolgo mu zdrži baterija? meni 2-3 dni in to se mi zdi malo,glede na to da se bolj malo pogovarjam....že po prvem polnjenju mi je zdržala samo 12 ur....

Karakala

Fizikalc
3. okt 2007
2.390
59
48
Republika Prlekija
maš 3g vklopljen?

jaz ga mam, ker grem dosti krat tak prek 3gja na internet. ampak to grem tak za kake 3 min, da pogledam vreme al pa kak športni rezultat.BT mam vedno izklopljen, prek Wifi grem redko, mogoče kdaj na hitro, če sem v mestu.

ja malo mi je to 2-3dni,če en je zgoraj napisal da mu drži 6 dni?

tomi

Guru
1. sep 2007
18.693
9.911
113
40
MB
3g je vedno vklopljen ja
wink-1.gif
ma kaj vem, že dost ljudi mi je reklo da ji je na začetku prvih par polnjenj slabo držala

tomi

Guru
1. sep 2007
18.693
9.911
113
40
MB
nevem zakaj taka panika? telefon je zato da ga usaš ? al kaj .. polnilec je itak vedno pri roki .. v avtu pa tud ? ne razumem enih, zakaj tak dramatizirate
smile-1.gif