Nokia 5800 XpressMusic (touchscreen)

aver

Pripravnik
9. jun 2008
441
12
18
Glede na mnozico, ki ga je najverjetneje ze sprobala v centru je lahko tudi to vzrok za pocasnost. Se res pozna pri hitrosti brslalnika, ce se nalozi Opero?

Jurij

Pripravnik
22. sep 2007
821
0
16
Inštaliral sem si Opera Mini in prvi vtis po 2 min dela je, da zadeva dela bliskovito hitro, sicer je rendering strani malo samosvoj zaradi specifičnega načina delovanja tega brskalnika, ampak delovanje je res hitro.

Qmi

Fizikalc
22. jul 2007
1.056
1
38
41
Ljubljana
Ok, da še sam postavm par vprašanj
tongue-1.gif

1. Ko se zaklene tipkovnica, se ekran popolnoma ugasne. S tem ni nič narobe, mogoče pogrešam tisto 'vrstico', ki kaže datum in uro? Ker jst tega pač ne najdem (če sploh je možno) bi prosil če kdo ve, kako to spravit v pogon...
2. Software update...imam verzijo 11.0.008, nekje sem bral, da so tudi že novejše verzije na voljo, pa mi hudič nikakr noče updejtat
crazy1.gif
Vedno mi trobi, da telefon ne potrebuje update-a. WTF. Kakšna ideja, kako ga prepričat, da je na voljo nov software?

LP

Mikrohard

iPhone Profi
20. jul 2007
5.884
764
113
www.jernej.org
1.) Če je ekran popolnoma ugasnjen (šparanje baterije), ne more nič prikazovati. Mogoče lahko izklopiš avtomatski izklop zaslona in za ohranjevalnik zaslona nastaviš uro... ampak bo baterija bolj trpela.
2.) Verjetno je telefon kupljen pri kakem operaterju in išče za software updejt od tega operaterja. Generic software pa ignorira. Malo pogooglaj o "CID unlock", če te več zanima..

Qmi

Fizikalc
22. jul 2007
1.056
1
38
41
Ljubljana
Hvala za odgovor...
Za software bo kr držalo ja.
smirk-1.gif

Za prvo stvar se bom pa očitno moral navaditi na prazen ekran, ker nikjer ne najdem kakšne nastavitve za ohranjevalnik... Edino če obstaja kakšna aplikacija...

vugi

Pripravnik
15. sep 2008
55
0
6
od danes sem lastnik tega telefona tudi sam, pa sem že naletel na problemček
smile-1.gif

Nazadnje urejeno:

porkamotorka

Zelenc'
10. apr 2009
1
0
1
Ojla,
kupil sem tole nokio pri simobilu in me zanima če ima še kdo podoben problem kot jaz. takoj sem si dal v spomin telefona svojo domači in službeno wlan linijo. vse dela lepo in prav ko uporabljam odjemalnik e-pošte normalno me vpraša kako se poveže, označim preko ustrteznega wlan naslova in to je to. problem je ko recimo želim preko ikone direktno na facebook al ap recimo surfat po netu mi pa sam zgleda avtomatsko povozi wlan povezavo in mi napiše povezujem preko vodafone live (connecting via vodafone live). v čemu je trik? niti me ne vpraša s katero povezavo naj se poveže niti ne najdem kje bi lahko to avtomatsko vodafone linijo onemogočil. s tem se poanta wlan-a izniči, ker je vodaofine live plačljiva linija.
ima še kdo ta problem?
tale simobil je res neki samosvoj postal. zaklepajo telefone, zaradi vodafone softvera je updatanje na novejšo vezijo firmvera možno z zakasnitvijo, zdaj pa še to...

Perza

Pripravnik
7. dec 2007
119
0
16
41
Gorenjska
Obišči stran
@porkamotorka: Govorim iz prakse svojega E71, vendar sem skoraj ziher, da imaš na 5800 podobno. Torej odpri web browser oz. brskalnik, pojdi v opcije brskalnika->settings->general->access point in nastavi na always ask.

Fusion

Fizikalc
1. okt 2007
13.448
3
38
al pa na ipmart forumu en "indijanc" pobira naročila, ša ti čez 2dni pošlje nazaj certifikat pa key in si potem vse sam podpisuješ.

vugi

Pripravnik
15. sep 2008
55
0
6
mi lahko kdo pove zakaj v garmin ne najde satelitov? Še je traba GPS kje drugje vklopit? v garminu je nastavlen notranji gps.

Smrkc

Fizikalc
24. feb 2009
3.152
22
38
37
po kolikšnem času ti jih pa ne najde, ker namreč ob prvi uporabi garmina, se morš postavt nekam vn na odprto in lahko traja tudi do 30min preden ti najde kak satelit...

vugi

Pripravnik
15. sep 2008
55
0
6
Citat:
Uporabnik Smrkc pravi:
po kolikšnem času ti jih pa ne najde, ker namreč ob prvi uporabi garmina, se morš postavt nekam vn na odprto in lahko traja tudi do 30min preden ti najde kak satelit...

jas pa sem obupal po kakšnih 5-ih minutah. bom poskušil še enkrat

Fusion

Fizikalc
1. okt 2007
13.448
3
38
probal sem z sports trackerjem in sem tut potreboval vsaj 5min, da je našlo satelite. a-gps je res zakon, najde v parih sekundah:) sam žal v tujini ni fajn prakticirat:(