Nokia 5800 XpressMusic (touchscreen)

doktor

Pripravnik
24. sep 2007
167
0
16
Kaj je možno kako pri S! torej update-at telefon? Recimo, da bi nekje dobil ta FW file in ga kar ročno prenesel na telefon ali kaj?

lejko

Pripravnik
10. nov 2007
380
0
16
49
Grosuplje
Nc ne stane če se logiras prek wifi-ja,sej ni treba prek gprs
wink-1.gif

doktor

Pripravnik
24. sep 2007
167
0
16
Zdravo, edina stvar ki jo pri tem mobiču pogrešam je ena funkcije, ki jo je mel prej moj SE, in sicer TrackID (posname nekj sekund komada, ki ga poslušaš - prek mikrofona - pošlje nato na server in ti prikaže naslov, avtorja in album komada).
Mogoče obstaja kkšn tak sličen programček za nokio??

Airborne

Zelenc'
4. maj 2009
2
0
1
Zdravo!

Simobilovo 5800 sem posodobil na v20.0.012, s spreminjanjem product code. Ker je na voljo že nova verzija v21, sem jo poizkušal naložiti preko telefona, tu se pa zalomi. Nimam wireless, tako da sem poskušal povezavo z internetom vzpostaviti preko gprs, kar pa ne gre, saj telefon javi: strežnik se ne odziva. Na splet lahko drugače z iskalnikom normalno dostopam, tako da povezava prek gprs deluje.
Ve kdo kaj bi bil lahko problem oz. je sploh možna posodobitev prek gprs.

Hvala in lp

Spot

Pripravnik
2. apr 2008
48
0
6
@Fusion

Iz prve roke ti povem, da po update-u telefon deluje hitreje, predvsem ogled slik v galeriji. Izgleda ikon so malce premenili. Pri fotografiranju je sedaj možnu uporabiti tudi sprednjo kamero. Pa geotagging sedaj tudi deluje. Iskanje na začetnem meniju sedaj išče tudi med sporočili, zaznamki, osebami v imeniku ipd. Pa dodali so super slovar, katerega si posodobiš preko neta, glede na jezike, ki jih želiš. Iskana gesla ti tudi prebere. Skratka kar precej novosti.

LP

Karakala

Fizikalc
3. okt 2007
2.390
59
48
Republika Prlekija
Evo to je spremenjeno iz v20 na v21 :

Following BUGS are fixed,
* Lock code does not work after FOTA update
* Logs: Info cannot be seen in missed calls if name includes special characters
* The envelope icon doesn’t open after reading the sms
* Autolock requested via MfE but not activated
* MPX harvester server crach with DRM files
* Oper. menu application icon missing after NSU update
* CDP Displays: CDP Clock and Data Have To Be Transmitted 2 Frames Before Sleep Out (SLPOUT 11h) Command
* “Program closed: Idle” after Restoring factory settings
* Video telephone: Phone reboots after tap call button several times when answer an incoming video call
* Music Player crashes when user tries to refresh Real audio into Music library
* Dialer: The cursor is not displayed in dialer panel
* Audio disappears after playing music long time with BT
* Music player the album art in Now Playing view is downscaled
* Access point password is not provisionable
* Voice commands application crashes after language change
* Synchronization cannot be done using PC Suite Sync application
* FL3.0: Inline Text editing from browser plugin is not successful
* Browser does not show some MIME-types of type image correctly
* Browser: Not possible to move the cursor when typing in a <textarea> field
* Browser: Page scroll wobbles if user scrolls with flash while page is in scroll motion
* Browser: Page does not scroll if drag is started from the edge of flash window
* Browser: Page scroll does not work after stopping going to new page opened via flash banner
* Bluetooth causing extra current consumption when activated
* Predictive search not working properly in country selection
* Music Player application crashes if album art is selected to be changed
* Duplicate contacts after restore
* Music Player: White screen displayed if change orientation between landscape and portable mode
* MO/MT calls will not work when restoring backup from old phone to more recent version

NEW FEATURES AND APPLICATIONS

* Notification Lights according to Nokia Design specification
* Touch usability improvements:
* Finger touch support for Special Character Table
* Size of arrows (tab pane & navi pane) in touch UI
* Arrows in forms, date & time selection, touch UI
* Profile, date area in touch UI
* Calendar Finger usability: change single row list items in day view wider

aver

Pripravnik
9. jun 2008
441
12
18
V prihodnjih dneh bom najverjetneje kupil nokio in me zanima kako preverim kater fw je nalozen? za mail bi uporabil gmail in me zanima ali je mozno nastaviti da mi nebi nalozil na telefon vseh dosedanjih mailov iz inboxa?

hvala

Slielay

Pripravnik
26. maj 2008
159
0
16
Ne vem, če je pri tej Nokii še vedno isto, ampak pri ostalih natipkaš to številko kar tam, ko kličeš: *#0000# in ti izpiše fw.
Gmail pa ti lahko naloži le nove maile iz inboxa, če si tako izbereš pri "Prenos POP" v nastavitvah Gmaila.
(Prenos POP: Omogoči POP za pošto, ki jo prejmem od zdaj).

Viper_XxL

Guru
20. avg 2007
9.591
1.122
113
Titograd
Tako gre preveriti ja.

Sem posodobil, zdaj pa mi sredinski gumbek utripa, kot da bi imel kak zgrešeni sms ali klic, pa nimam.

HrabiaMol

Fizikalc
28. jul 2007
1.400
1
38
pejdi v nastavitve telefona, pod opozorilne lučke, lahko izklopiš. Za zgrešen klic ipd zdej utripa drugače.

Viper_XxL

Guru
20. avg 2007
9.591
1.122
113
Titograd
Aha, ok. Zdaj dvakrat utripne, naslednjič pa čez 10 sekund spet..... so precej skrajšali ta utripani interval, kar je super.

Fusion

Fizikalc
1. okt 2007
13.448
3
38
za gmail si lahko tut aplikacjo gor daš in ti za pregled mailov pobere mislim ,da cca 20kB

aver

Pripravnik
9. jun 2008
441
12
18
Hvala za odgovore. Še nekaj me zanima predvsem to kako je z samo plastiko po določeni časovni uporabi, kaj škriplje oz je dovolj kvalitetno izdelana? Pozabil sem tudi za garancijo vprašati, če jo ima 24m?

darlev

Fizikalc
18. apr 2008
693
65
28
Ljubljana
Imam težavo pri nadgradnji programa. naložena je prva verzija in čeprav je na voljo že tretja update ni možen. zasledil sem da je nekdo updatal fw z spreminjanjem product code. kako se le ta spremeni oziroma kako naj naložim najnovejšo verzijo )aparat je kupljen pri simobilu)