Nizke plače, obubožano prebivalstvo,...

Mitzy

Fizikalc
19. jul 2007
1.079
0
36
Far from here
Citat:
Uporabnik patriot pravi:
Citat:
Vseeno ko pa kupujem avto dam tudi nekaj na vrednost mojega življenja ter se ne počutim udobno v kanti stari cca. 10 let. Pa me imate lahko za fancy rit, ampak ko se jaz vozim gledam cesto zato da pridem živ domov ne pa kdo me gleda. Kaj si drugi mislijo o mojem avtomobilu mi pa res dol visi.

Tole je zelo relativno.

Prijatelju ni pomagalo niti 10 air bagov.
roza.gif

Ampak še vedno imaš najbrž večjo verjetnost preživetja v avtu z airbagi, ABS, ESP in ostale "finese", kot pa v 10 let staremu twingu....

Sožalje za prijatelja.

predator

Fizikalc
20. jul 2007
5.141
0
36
Ausland
Citat:
Uporabnik Tamara pravi:
Vsi tisti, ki se pa tolažite, da je vaš 10 let star avto zakon, dejte no, sej vemo, da ste fouš sosedu, ki vozi meco cabrio
priden.gif
Glej jaz naprimer nisem nikomur fouš, ampak se mi zdi bolano, da je dosti ljudi takih, kateri imajo dober avto vreden 30k+€ nimajo pa pošlihtan stanovanjski problem.
Takim kot je tvoja sestrična pa svaka čast, spoštovanja vredno. Pač ima keš in si je uredila prvo bajto in potem nek boljši avto
zmaga.gif

In še nekaj MENI je moja 12let stara kripa zakon, ker pač nimam drugega, kar si pa drugi mislijo o mojem avtu mi dol visi
cheer.gif

mtl

Majstr
19. jul 2007
10.610
348
83
Kras
www.mtl.si
Citat:
Uporabnik predator pravi:
ampak se mi zdi bolano, da je dosti ljudi takih, kateri imajo dober avto vreden 30k+€ nimajo pa pošlihtan stanovanjski problem.
Ko bo konec fovšije v SLO, bo konec sveta. Kaj ima to tebi bolano se zdet?
confused-1.gif

Meni osebno je nepredstavljivo, da recimo znanec zagoni vsako leto za mesec dni v Indiji 10k EUR. Vozi se v majhnem avtu, enostavno ima druge preference. Še enkrat, to je zame nepredstavljivo, ga pa v celoti razumem. To on želi in zato skuri za to denar. Nekateri ga pač za avto. In kaj če živi v garsonjeri? MORDA MU JE PA TO VŠEČ. In za tiste loleke, ki pa dejansko kupijo avto, zato da so ''in''. Če ne bi bilo zavistnežev, ki se požrejo od zavisti, potem tudi njihov nakup ne bi bil smiseln.
Znanec je npr. enkrat kupil takoj nov avto, preplačal ga je za x. Ampak ko mi je on govoril, kako so ga vsi gledali na Hrvaškem in spraševali, s kakšnim žarom je to govoril, mi je bilo jasno. On bi plačal še več za ta občutek. In bil JE V CELOTI ZADOVOLJEN. Bo šlo? Pač ima take preference.

Sicer pa on topic: prvi avto je manj kot dve leti star in ima 90+k km. Osebno v svojem primeru nočem starega avta zaradi norcev na cesti. Vem, da imam v tem avtu bistveno večjo možnost preživetja kot pa v kakšni 15 let stari kantici. In ne morem si privoščit, da bo pač avto 2 dni na servisu. Pač ne gre.
Drugi avto je letnik 2003, manjši. Ima airbage, štiri ****, pa se mi še to zdi premalo. Bi menjal za kaj večjega.
Pač rad bi, da imava v primeru nesreče tako jaz kot boljša polovica čim boljše možnosti za preživetje. Oba avta pa nista renomirane znamke in čeprav bi lahko kaj več, pač ni. No, fun car je pa skoraj 10 let star in je za lastne užitke, dodatna prednost pa je, ko z največjim veseljem gledam, kako bedaste Slovenčke razžira zavist.
rolleyes-1.gif

No, bo pa izgleda potrebno po parih letih miru, spet kredo za (večje) stanovanje vzet.
frown-1.gif

confused-1.gif

predator

Fizikalc
20. jul 2007
5.141
0
36
Ausland
ja seveda, 4 članski družini je življenje v 40m2 prostoru res lahko všeč, zunaj pa parkiran nov novcat Audi vrednosti blizu 10mio bivših sit-ov
stupid-1.gif

Ralliart

Fizikalc
26. sep 2007
4.765
3
38
Citat:
Uporabnik Tamara pravi:
Zdej vidim kakšno kripo imaš
grin1.gif

A niste samice podvrzene k iskanju mocnejsih,torej glej za mecami katerim smo vsi fovs,ne pa 10 let stare kante.

mtl

Majstr
19. jul 2007
10.610
348
83
Kras
www.mtl.si
Citat:
ja seveda, 4 članski družini je življenje v 40m2 prostoru res lahko všeč, zunaj pa parkiran nov novcat Audi vrednosti blizu 10mio bivših sit-ov
stupid-1.gif
Glej, ne pravim, da mu mora biti všeč. Mu je pa očitno bolj všeč, da se vozi v 10+ MIO avtu, kot da bi bil v 80 m2 stanovanju. Ne vem, kaj ima tebe to motit in se ti zdi bolano. Razen tega, da si mu fouš, ker ima avto za 10+ MIO, ti pa imaš krntijo (pa čeprav zraven morda bajto za 30+ MIO SIT).
Sorry, VSAK IMA SVOJE PREFERENCE IN ČAS BI BIL, DA SE NEHATE UBADATI Z NJIMI, TEMVEČ OSTANITE PRI SVOJIH. Lahko rečeš, da ga ne razumeš, ne pa, da je bolano. Morda je pa njemu bolano, se ti voziš v krntiji, zraven imaš pa bajto za 30+ MIO SIT.

Poleg tega pa zgolj še en primer: znanec ima garsonjero in avto za 70+k EUR. Je bedak, a ne? No, naj ti dopolnim s temle: doma je morda 5 dni na mesec, vse ostalo je službeno ali privat okrog. A je še vedno bedak?
grims-1.gif

V glavnem: ne obremenjuj se z drugimi pa bo. In dopusti, da morda pa kdo drug bolj ceni avto in ga zato boli k... za stanovanje. Ali pa morda rad vsak mesec mrkne na Maldive za par dni.

predator

Fizikalc
20. jul 2007
5.141
0
36
Ausland
Citat:
Uporabnik mtl pravi:
Lahko rečeš, da ga ne razumeš, ne pa, da je bolano.
ok no, ne razumem te bolezni
evil.gif
.....drugače se pa ne obremenjujem prav nič, vsak naj živi svoj lajf in naj dela s svojim denarjem kar hoče.....v tej debati je meni bistveno, da sem izrazil svoje mnenje in to kako jaz vidim večino takih ljudi.

ggg

Fizikalc
8. avg 2007
5.698
4
38
Citat:
Uporabnik netko pravi:
daleč o resnice da bi bilo prebivalstvo obubožano...
na tem forumu sem pred 4 meseci oddal oglas za delovno mesto...plačila niti nisem definiral pravzaprav namenoma nisem pisal o plačilu... na ta oglas se ni javil nihče... na razpisano mesto prav tako nisem prejel nobenega kandidata preko zavoda niti preko oglasov ki so bili še drugje... s tem da je bilo plačilo omenjeno in je bilo recimo na povprečju plus variabila od odvisna od prodaje... torej nem i govorit da ljudje nimajo denarja... očitno še preveč kdor ga pa nima pa si je za to sam kriv ker noče delat in nej od lakote umre če je treba...

ti pa ne jokaj ker sem te povprasal na PM o tem pa nisem dobil odgovora!

SJTV1

eV12
18. jul 2007
19.192
1.198
113
www.adriamedia.si
Citat:
stupid-1.gif
Ja, namesto avto za 40k avto za 10k. In za razliko 30k dobiš dodatnih 40 kvadratov? POtem pa svizec ...
bonk.gif

tis

Fizikalc
25. jul 2007
5.423
0
36
Citat:
Uporabnik mtl pravi:
Meni osebno je nepredstavljivo, da recimo znanec zagoni vsako leto za mesec dni v Indiji 10k EUR.

Kako mu pa za mesec dni v Indiji uspe 10k EUR zagonit?
Jaz sem tam zagonil 250 USD/mesec... je pa res, da je bila backpacking varianta.

10K€ na mesec je pa kaj... zakup harema za cel mesec? Al ga pa kakšen guru "nateguje"

kdosemjaz

Fizikalc
1. avg 2007
1.654
0
36
Imeti boljši avto od sosedovega je že v slovenski folklori. Veliko ljudem avto ni več le prevozno sredstvo, ampak statusni simbol, podaljšek falusa, ... you name it. Na koncu koncev je pa potrošna dobrina, ki se obrabi kot bele gate, ki sčasoma postanejo sive. Ne rečem, da se je super peljat v dobrem avtu ali ga celo samo pogledat, vendar ne na račun tega, da se ti oskruni osnovno udobno bivanje. Vsak ma pa tud svoj fetiš - eni dajo vse za cunje, drugi za kozmetiko, tretji za potovanja, četrti pa sedijo na dnarju in jim je lepo. Vsakemu svoje, I guess.
nahrung002.gif

NigelM

Pingvin
19. avg 2007
17.286
4
36
ena vas naprej od Jest-a
Mene pa prav nič ne zanima v kakšnih avtomobilih se drugi vozijo niti v kakšnih stanovanjih živijo. Dokler to delajo za svoj denar in svoje veselje; kdo sem jaz, da jih bom učil, kaj naj naredijo s svojim denarjem.

Enako ne želim, da meni kdo "svetuje" kako naj živim (se vozim, dopustujem....)

predator

Fizikalc
20. jul 2007
5.141
0
36
Ausland
Citat:
Uporabnik SJTV1 pravi:
Ja, namesto avto za 40k avto za 10k. In za razliko 30k dobiš dodatnih 40 kvadratov? POtem pa svizec ...
bonk.gif
joooj to sem samo tako rekel, ne da se mi iti računat kolko € je v katerem delu SLO kvadrat stanovanja, nato še zračunat povprečje, da bom lahko tebi napisal točno cifro razlike
bonk.gif

netko

Guru
25. jul 2007
6.955
2.250
113
ti očitno haluciniraš... od tebe nisem dobil nobenega sporočila...
delovna mesta sem popolnil pač z ljudmi ki so že bili prej v tem poslu... bi te pa sigurno povabil na pogovor če bi kaj od tebe dobil...

Mitzy

Fizikalc
19. jul 2007
1.079
0
36
Far from here
Citat:
Uporabnik NigelM pravi:
Mene pa prav nič ne zanima v kakšnih avtomobilih se drugi vozijo niti v kakšnih stanovanjih živijo. Dokler to delajo za svoj denar in svoje veselje; kdo sem jaz, da jih bom učil, kaj naj naredijo s svojim denarjem.

Enako ne želim, da meni kdo "svetuje" kako naj živim (se vozim, dopustujem....)

Podpis.