Nizke plače, obubožano prebivalstvo,...

rachek

Zelenc'
6. avg 2007
16
0
1
Citat:
Uporabnik Steve pravi:
Zdaj pa mene zanima al je res vse zapufano do amena, imajo vsi bogate sorodnike v tujini,..
confused-1.gif

Kar si napisal je sicer res, eni ljudje res imajo merđota pred blokom, v katerem živijo v podnajemniškem stanovanju in nimajo za becin (saj se hecam, imajo dizla
grims-1.gif
).

Dosti izmed teh slovencev pa denar dejansko ima. Jaz dnevno gledam folk, ki troši po 10.000 EUR mesečno. Če v našem podjetju 100 zaposlenih zasluži neto 100.000 EUR, kako imam jaz kot lastnik podjetja 10.000 EUR za svoje "potrebe"? Popolnoma enako to deluje tudi na ravni državne (makro) ekonomije. V Srbiji imajo še večji delež bizarno bogatih ljudi, a hkrati so revni tudi veliko bolj revni. Bruto proizvodnja je, takšna, kot je, kako pa se razdeli ...

Vozim pa 8 let starega Matiza, kupljenega na kredit.
frown-1.gif
Takrat star dve leti, za 800.000 SIT

Sipi

Pripravnik
14. avg 2007
290
0
16
43
Se pravi:
dober avto=malo denarja+slaba nepremičnina
slab avto=veliko denarja+dobra nepremičnina
confused-1.gif

brgo

Fizikalc
14. avg 2007
5.783
0
36
Milky way
Vozim se z avtom, ki nov stane manj kot 6 plač. Starega in znucanega si ne morem privoščit, ker do službe in nazaj delam veliko km, boljšega pa ne zato, ker mislim v roku enega leta postat lastnik svoje nepremičnine
smile-1.gif

mimmy

Pripravnik
6. avg 2007
520
2
16
z glavo med oblaki
Zanimiva situacija... v avtomobilizmu se jih večina hvali z novimi avtomobili, v tej temi pa s starimi
17758-icon_confused.gif
Tega, ali gre za iste osebe, pa se mi nekako ne da ugotavljati...

Se pa spomnim ene reklame pred par leti, ko so otroci risali v šoli, in so vsi narisali majhne hiše in velike avtomobile. Kar je zelo dobro povzeto bistvo slovenskega razmišljanja in vašega opazovanja.

pediater

UDBA
18. jul 2007
11.892
0
36
43
Citat:
Uporabnik mimmy pravi:
Se pa spomnim ene reklame pred par leti, ko so otroci risali v šoli, in so vsi narisali majhne hiše in velike avtomobile. Kar je zelo dobro povzeto bistvo slovenskega razmišljanja in vašega opazovanja.

Še to povej da sta ata pa mama bila velika za pol hiše...

Otroc pač tako rišejo. Narišejo skor enako velikega psa, avto, hišo, luno... Ker ne znajo risat majhnih stvari.

Mis

Fizikalc
1. sep 2007
2.627
0
36
Citat:
Uporabnik shift pravi:
poznam tudi sam nekaj primerkov ki imajo plačo okoli 1000€ pa pred najemniško garsonjero parkirane avte po 30-40k €.
na leasing seveda.ko gre na dopust pa vzame izredni limit ki ga pokriva celo leto
cheer.gif

že tako majhna kletka od stanovanja pa opremljena slabše kot kaka brunarica v čateških

Moj avto ni vreden skoraj nič (pa je mlajši od 10 let
hysterical-1.gif
). Najemnino bom plačeval več kot tretjino plače, tako da samo upam da bo avto dobro služil ker bom na vsak način poskusil priti do lastniškega stanovanja.

Mam pa kolega, meca cabrio, živi doma, ampak je pač tako izbral sam, no sej meca ne služi ravno slabo...

Mis

Fizikalc
1. sep 2007
2.627
0
36
Citat:
Uporabnik Robert pravi:
Citat:
Uporabnik 01481 pravi:
Avto meni ni statusni simbol,

Ce imas to moznost ni problema
priden.gif

Na organ pa mi gredo jamraci kot na primer pri Trenjih.V sluzbo NE, ker ne more pustiti druzine same
13.gif
,
pred bajto(socialno) pa 7 let star BMW
13.gif

Mislim da je blo to pri Preverjeno
wink-1.gif

Pa vsak je imel svoj mobi pa...

Čudno se mi zdi, ker poznam ljudi ki živijo skromneje, pa se nimajo za revne, sicer pojamrajo kdaj pa kdaj ampak to je pa tud vse.

mimmy

Pripravnik
6. avg 2007
520
2
16
z glavo med oblaki
Point je bil v tem, da je bila reklama mislim da za eno banko, kjer so ponujali kredite, da bi si poleg velikega avta lahko privoščili tudi veliko hišo.
102437-2607twingo176624.jpg

Priponke

• 102437-2607twingo176624.jpg
    102437-2607twingo176624.jpg
    32 KB · Ogledi: 148
Nazadnje urejeno:

pediater

UDBA
18. jul 2007
11.892
0
36
43
Aja, reklama.
Sori, sem kar avtomatsko mislil da je šlo za kako raziskavo al pa anketo.
smile-1.gif

asko

Fizikalc
22. jul 2007
2.565
3
38
Tudi moji sosedi, 3 clanska druzina, se stiska v garsonjeri 25 m2, na parkingu pa AUDI A6. Neka se vidi razkos na cesti
stupid-1.gif

Nazadnje urejeno:

kavboj

Fizikalc
30. avg 2007
2.219
0
36
Citat:
Uporabnik Evrokrat pravi:
joj, joj,
ko tole na hiter preletim se zdi, da je use sam ena vlka fausija

Kje ti vidiš foušijo? Pravijo samo da je bedno živet na takšen način "vse za auto". Mislm da se vsi strinjamo da ni nič narobe da imaš dober avto in imaš zraven še lepo stanovanje, greš lahko brez problema smučat in na morje ali mogoče še na kakšno eksotično potovanje... vglavnem, da ne vlagaš vse samo v avto zato, ker imaš komplekse.

Sem pa jaz tudi razmišljal kako je možno, da je na cesti toliko dobrih avtov, da so nakupovalni centri vedno polni (da ne govorim o tem ko se odpre kakšen nov), ljudje pa jamrajo kok majo mal dnarja.

boskosi

Fizikalc
4. sep 2007
1.423
1
38
jaz pa sedaj ko delam vozim starejše avte kot takrat ko sem bil še dijak/študent
rolleyes-1.gif
..... se vidi da je država začela stiskat ..... no drugače pa tudi jaz delam z mojim 12 let starim zelo veliko km .... 30kkm vsaj letno, pa ni bilo nekih večjih problemov, oziroma nisem še ostal na cesti, pa tudi zanesem se nanj ......

@cifra: če še te ni noben pusto na cesti še to ne pomeni da je to zaradi renaulta, men tudi yugec ni nikol na cesti pusto
grims-1.gif

kavboj

Fizikalc
30. avg 2007
2.219
0
36
Mogoče bi bilo zanimivo enkrat seštet vse pufe slovencev (fizičnih oseb) in izračunat povprečen puf na zaposlenega. Pa nardit analizo kakšni deleži so namenjeni za nepremičnine, avte, počitnice...

tinekr

hot mamica
29. jul 2007
1.941
0
36
47
ksz, mi mamo čist brezvezni avto, pa sploh nam ne lušta ga menjat. Meni čist druge stvari pomenijo.

sanco

Fizikalc
19. jul 2007
1.201
8
38
41
Jst živim pri starših, ne plačujem nič, delam, dobivam solidno plačo ampak vozim starega
FIATA BRAVO ker je najbolj zanesljiv, najlepši in najboljši avto na svetu
evil.gif

Don_Corleone

THE GODfather
3. sep 2007
5.638
0
36
38
ksz

nevem kaj vas briga kaj vse ima folk na kredit? bolš da nekdo kupi vse na kredit in vsaj neki ma, kot pa da je frajer kot nekateri tuki, pa nima nč. govorim o normalnem folku, tiste extreme pa pustimo v oblakih
smirk-1.gif

ggg

Fizikalc
8. avg 2007
5.698
4
38
kaj ste tecni s temi krediti. danes je neumno denar sparati v stumfu, ker hitreje izgublja vrednost. sicer pa je povprecen zahodnjak iz stare celine priblizno 2x bolj zapufan kot slovenc. sem zadnjic bral pa ne vem vec tocno kje.

torej?

aja, no jazst mam pa 20 let star avto in pufa kolikor hoces ampak za druge stvari... pa z zeno nimava ravno najslabse place.

Nazadnje urejeno:

Benady

Fizikalc
20. jul 2007
6.825
1
38
Sam imam ravno obratne izkušnje. Večina sosedov ima denarja kot pečka, vozijo pa se v starih krntijah brez klime oz, je pri bajti največ en soliden avto (+dve krntiji), pa še ta nič posebnega. Ne hodijo na dopust ali samo kam v toplice, delajo ali kaj brskajo okrog bajt po cele dneve. Ja, lokacija je Gorenjska, ampak kljub temu je čudno.