Nizke plače, obubožano prebivalstvo,...

Tamara

mX's girl
23. jul 2007
3.718
0
36
43
vedno korak pred tabo
Sem proti kupovanju novega avta. Škoda dnarja. Nov avto ali avto večje vrednosti bi kupila samo, če ne bi vedla kam z denarjem.

Torej nikoli
hysterical-1.gif

Robert

Majstr
21. jul 2007
2.649
466
83
Tolmin
Citat:
Uporabnik 01481 pravi:
Avto meni ni statusni simbol,

Ce imas to moznost ni problema
priden.gif

Na organ pa mi gredo jamraci kot na primer pri Trenjih.V sluzbo NE, ker ne more pustiti druzine same
13.gif
,
pred bajto(socialno) pa 7 let star BMW
13.gif

predator

Fizikalc
20. jul 2007
5.141
0
36
Ausland
Jaz sem tud po "rodu"iz LJ in najmlajši avto je bil star 8 let.....ampak jaz govorim o tistih 80%, katerim je avto statusni simbol.....balkansko razmišljanje je še vedno prisotno (samo da su dobra kola, če je le mogoče VW
tongue-1.gif

BureKm

Fizikalc
27. avg 2007
1.219
0
36
www.pokerklub.si]www.pokerklub.si
Vozim Hondo Civic, letnik 90. Ima 125.000 km in dela ko urca. Mi ne pade na pamet da kupujem novega. Glede na plačo pa bi si lahko na kredit privoščil marsikaj - kot večina Slovencev.

Drugače pa smo v Sloveniji kar posebneži pri razmerju dohodek / dober avto.

ChaoRen

Fizikalc
21. jul 2007
5.409
0
36
124
Citat:
Uporabnik predator pravi:
Jaz sem tud po "rodu"iz LJ in najmlajši avto je bil star 8 let.....ampak jaz govorim o tistih 80%, katerim je avto statusni simbol.....balkansko razmišljanje je še vedno prisotno (samo da su dobra kola, če je le mogoče VW
tongue-1.gif

V našem naselju je veliko ljudi, po rodu iz Bosne. Sosed, ki je Bošnjak, a ima v glavi vse pošlihtano pravi, da imajo bosanski gastarbajterji neko "bolezen". Vsako leto poleti, ko se srečajo v Bosni, sosedje primerjajo avtomobile. En izmed takih je tudi 35-letnik iz naselja, ki je takoj jeseni za male pare prodal svoj avto (odlično ohranjen) in kupil novega Passata. Letos poleti se je lahko pobahal pri rodbini v Bosni. A problem pri tem je, da zaradi tega vstaja ob 4h in prihaja domov ob 17h, vmes pa premetava meso v hladilnici. In ko slišiš še njegovo ženo, ti postane slabo. Živijo na 60 m2 - on, ona, dva otroka in ženini starši. Ne rečem - kakor vam paše, a vseeno je to odklop.
stupid-1.gif

civil

Fizikalc
18. jul 2007
1.350
0
36
Citat:
tongue-1.gif

Posledica tega da si včasih čakal leto ali dve na nov avto ...

zgrabljenec

Fizikalc
4. sep 2007
1.524
0
36
MS ali LJ
Poznam kar nekaj takšnih primerov, pred hišo stoji novi A4, hiša se bo pa vsak čas podrla nanj, ampak kateri ki ga ne pozna bo vedel v kakšnih razmerah živi, videl pa bo kakšen avto vozi, ali pa tale pacient, kupi BMW-ja 325 in potem javka, da nima za bencin!
stupid-1.gif

tis

Fizikalc
25. jul 2007
5.423
0
36
Za novi avto ne bi dal nikoli. Vedno kupujem cca 3 leta stare in prodajam cca 6 let stare. Torej menjam na 3 leta.
Glede na to, da službeno in tudi privat veliko okoli skačem si žal ne morem zamišljati daljših poti v starejšem neudobnem avtu, kateremu ne morem vsaj 90% zaupati (100% tako ali tako ne moreš nobenemu).

Enkrat je bila na sux-u debata koliko svojih plač da človek za avto, ki ga vozi. To je veliko bolj referenčen podatek kot starost vozila. Mislim, da je v D povprečje nekje 7 plač; podatki, katere so pa ljudje objavljali tam so bili pa kar visoki. Sam sem ponavadi prav na nemškem povprečju. Torej dam za avto na vsake tri leta okoli 3 plače (ostalo ostane od prejšnjega vozila).

SouthPark

Jas da nea vem?! Ka te je...
5. sep 2007
24.570
5
38
Klobukarjev dol
Pa sej ni samo pri avtih tak, samo poglejte kako ogromne bajte si folk gradi... Ena družina dvonadstropno bajto v velikosti manjšega bloka. Potem pa rečejo ''ja gradimo še zgornje nadstropje, da bo lahko hčerka not živela ko se bo poročila''. Hčerka pa komaj čaka, da se bo znebila staršev in šla na svoje... Imam tudi v familiji take paciente, kjer zgornje nadstropje že 20 let sameva, plača pa delavska.

ChickenBoy

Fizikalc
27. avg 2007
1.918
0
36
40
Dokler bo moj twingič pelov ga ne prodam. Za v Lj. parkirat je zakon, če mi ga pa kdo mal odrsa se pa tud kej dost ne sekiram. Pa ker smo študentje bolj žurerji, je fajn zice podrt in maš kr luksuzno pojstlo.
grin1.gif

A ma kdo mogoče kakšno "radkapo". Ena mi manka.
redface-1.gif

ChickenBoy

Fizikalc
27. avg 2007
1.918
0
36
40
Citat:
Citat:
Uporabnik ChickenBoy pravi:
A ma kdo mogoče kakšno "radkapo". Ena mi manka.
redface-1.gif
Vsak parking jih ima
evil.gif

To je že bil plan. Nimam srca, da bi jo enmu sunu. Če bi jo že kdo zgubu bi jo takoj vzel. Grem raj po nove.

lovelove

lovelove
23. jul 2007
2.788
0
36
116
zravn komšije
Citat:
Uporabnik The_Red_Devil pravi:

Jaz vem da v svoja jajca stlačim sebe, ženo, 3 otroke, pa še za otroški voziček, kakšno žogo in piknik košaro je placa v gepeku...We role in style
grin1.gif

Kokr jaz vem imaš ti bolj majhna jajca.
evil.gif

Nazadnje uredil moderator:

lovelove

lovelove
23. jul 2007
2.788
0
36
116
zravn komšije
ja, mi je rekla, da je tvoje orodje res najprimernejše za popravilo in izdelavo ročnih ur in morda tudi za mikročipe.
aplauz.gif

lovelove

lovelove
23. jul 2007
2.788
0
36
116
zravn komšije
ja, res se vrača po repete, saj ji ura kar naprej crkuje, ker ne uporabljaš orodje kot je treba....

sej veš, ona pravi, da bi šla kam drugam popravit svojo uro, pa sem ji jaz rekel, da bo malo kje našla tako malo orodje, pa še bolje je, da to kolega kaj zasluži kot pa nek neznanec.
grin1.gif

sicer pa Presneto ja kot moderatorja...... izgubil si mnogo svoje pikrosti, sarkazma in cinizma (beri kakovosti)...
smirk-1.gif

dej pusti drugim, da moderirajo javni del foruma, ti pa bodi to kar si The
evil.gif

tole zadnje je res najbolj dobronamerno...
wink-1.gif

sass

Guru
1. sep 2007
5.218
857
113
Citat:
Uporabnik The_Red_Devil pravi:
Sej to je poanta. Kupiš kar potrebuješ.

Mi je smešno, ko se vozim mimo tistih socialnih blokov pri nas (26m2 garsoniere, ipd. sranje od stanovanj, kjer se gnete cela družina) na parkingu pa več bmw-jev kot renaultov. Vsi pa tudi niso dilerji, da bi si lahko privoščili tak avto. Ali pač...

Jaz vem da v svoja jajca stlačim sebe, ženo, 3 otroke, pa še za otroški voziček, kakšno žogo in piknik košaro je placa v gepeku...We role in style
grin1.gif
taki so moji sosedi. 4 živijo v stanovanju 30 m2, okoli pa se vozijo z mercedesom C in BMW 5
bonk.gif