Nizke plače, obubožano prebivalstvo,...

netko

Guru
25. jul 2007
6.955
2.250
113
daleč o resnice da bi bilo prebivalstvo obubožano...
na tem forumu sem pred 4 meseci oddal oglas za delovno mesto...plačila niti nisem definiral pravzaprav namenoma nisem pisal o plačilu... na ta oglas se ni javil nihče... na razpisano mesto prav tako nisem prejel nobenega kandidata preko zavoda niti preko oglasov ki so bili še drugje... s tem da je bilo plačilo omenjeno in je bilo recimo na povprečju plus variabila od odvisna od prodaje... torej nem i govorit da ljudje nimajo denarja... očitno še preveč kdor ga pa nima pa si je za to sam kriv ker noče delat in nej od lakote umre če je treba...

boskosi

Fizikalc
4. sep 2007
1.423
1
38
tudi tisti ko ga nimajo, ga majo, samo tisiti majo pač "naš" denar ..... veliko takih avtov zna bit na firmo kupljenih

qbm

Pripravnik
1. sep 2007
160
0
16
Čist odvisno kakšne zahteve si imel.
on topic - Drugače pa itak da folk ima denar, ne ravno veliko ampak jamrat jih pa ne slišim prav dosti.
Glede 'naprej štalca pol pa kravca' bi se strinjal, le če cene stanovanj ne bi bile take kot so. Sploh ne razmišljam v tej smeri ker mi je to z 820/mesec nedosegljivo. No, za nasledni avto ravno tako ne mislim dat veliko, zdajšnji je koštal 0,8 plače .
grin1.gif

smoukar

Majstr
3. avg 2007
4.088
448
83
45
dolenska
Pri nas oz moja okolica pa ni ravno revna. Moji prijatli po večini vsi služijo plače okol 1300-1500€ osnove. Jaz 630€. Je pa res, da nihče nima kredita za avtek, pa nimajo slabe, ampak za stanovanja. Še najbolj obubožani so naši oz njihovi starši, ki majo res nizke plače. Moja mati je v tekstilni industriji, dela cele dneve pa sem še vedno kr premožen napram njej.

Ralliart

Fizikalc
26. sep 2007
4.765
3
38
ksz

No ni vse v tem da avto pa mora bit,avto je lazje kupit(se ga tudi opazi pred bajto) in tako kot debela nezadovoljna [censored] zre zaradi svoje nezadovolnosti,tako si revez/povprecnez v zivljenju vsaj nekaj privosci in to je nov avto,zakaj si ne kupi raje stanovanja,zato ker je nov avto se vedno 10% stanovanja in ta ze sedaj tezko diha s kreditom in lazje se ta po 5ih letih pobere in kupi spet nov avto kot pa na svojo malo kreditno sposobnostjo kupi stanovanje v susu,katerega v bistvu ce nista dva sploh ne more kupit na tolk dolgi rok.

Tudi pred nakupovalnim centrom te nebodo opazili z novo bajto ampak z novim avtomobilom,isto velja pri raztovarjanju robe pred blokom.

No mene je mama zadnjic cudno gledala k sem ji rekel da bom imel avto 2000 letnik,ces kaksna stara jajca mislis vozit,jest sem ji pa rekel da kar je 2000letnik naprej,da je to zame nov avto.

Nazadnje urejeno:

Davidoff

Bumbar
22. jul 2007
9.999
1.440
113
Tukajle berem, folk ima dobre avte.

Kaj pa je to dober avto?

BMW 5 letnik 2000 ali manj? Audi A6 letnik 98?

Dobra znamka še ne pomeni dobrega in dragega vozila. Npr. novi Yaris dizel z malo boljšo opremo je dražji od zgoraj omenjenih avtomobilov. Vendar ljudje vidijo v Sloveniji vidijo samo Mercedes, VAG skupina, BMW, itd. Ni pomebno kateri letnik je. To je samo optična varka. Narod je pa glup.

Pišete tukaj, ja ljudje kupujejo na lizing, kredit, itd. Ja pa kaj mislite, da vam ga dajo zastonj ali kako? Kredit, lizing vse to je potrebno odplačati. Imam občutek, da nekateri pišete kot, da se krediti podarjajo in da ni več nobene brige.

Tudi sam poznam nekaj poacientov, ki živijo v kokšnjaku, zunaj se pa bohoti novi A4. Vseeno je pe v Sloveniji kar poštimano dobra nepremičnina, dober avto.

Vseeno ko pa kupujem avto dam tudi nekaj na vrednost mojega življenja ter se ne počutim udobno v kanti stari cca. 10 let. Pa me imate lahko za fancy rit, ampak ko se jaz vozim gledam cesto zato da pridem živ domov ne pa kdo me gleda. Kaj si drugi mislijo o mojem avtomobilu mi pa res dol visi. Sej ga JAZ vozim in ne ti. Ko se bodo ljudje znebili manjvrednostnih kompleksov, se bo lažje zaživelo v na tej mračni strani alp.

Nazadnje urejeno:

Slovenet

Guru
21. jul 2007
4.424
535
113
43
Še vedno Rdeči revirji
Citat:
Vseeno ko pa kupujem avto dam tudi nekaj na vrednost mojega življenja ter se ne počutim udobno v kanti stari cca. 10 let. Pa me imate lahko za fancy rit, ampak ko se jaz vozim gledam cesto zato da pridem živ domov ne pa kdo me gleda. Kaj si drugi mislijo o mojem avtomobilu mi pa res dol visi. Sej ga JAZ vozim in ne ti. Ko se bodo ljudje znebili manjvrednostnih kompleksov, se bo lažje zaživelo v na tej mračni strani alp.

Jaz dam pri nakupu avta tudi nekaj na varnost malo pa tudi na udobje. Pri meni k varnosti spadajo tudi dodatki, ki hitro odrosijo stekla, meglenke in podobno. Ko sem kupoval avto, sem enostavno obupal nad rabljenim. Ko sem gledal rabljena vozila sem ugotovil, da je ESP zlo težko najti v rabljenem vozilu. Zanimivo pa je, da je na trgu ogromno vozil z litimi platišči, športnimi odbijači, ..., skratka povprečni Slovenec, da na avto tisto kar se vidi že na tri kilometre. Najboljši so tisti, ki opremijo avto s pnevmatikami čim manjšega preseka, da se vidi čim manj gume. Jaz imam veliko raje malo večji presek pnevmatik, ker se s takimi pnevmatikami bolj udobno pelje, pa še cenejše so.

Torque

Pripravnik
22. jul 2007
835
15
18
Citat:
Uporabnik mimmy pravi:
Point je bil v tem, da je bila reklama mislim da za eno banko, kjer so ponujali kredite, da bi si poleg velikega avta lahko privoščili tudi veliko hišo.

Off: pomoje je bila pa reklama za avto, točneje Fiat, češ da je Fiat velik in poceni avto, da jim je tako ostalo več $$$ za večjo hišo
smile-1.gif

Tenforest

Guru
3. sep 2007
5.774
548
113
42
povsod malo
Pomagam na Rdečem križu in v treh mesecih je prošnja za prehrambene pakete narasla za 106%
bonk.gif

Da ne omenjam kakšne račune za elektriku/komunalo/plin nosijo pa je mogoče šele 3 opomin pa jaz ki imam nadpovprečno dobro plačo za slovenske razmere bi komaj plačal račun v enem obroku.
In potem vidiš enga seronjo menedžerja v novem 250.000 vrednem XYZ avtu kako reče tistemu brezdomcu, ki prodaja un cajtng Kralji ulice za ubogi 1€ "nimam denarja" pfej upam, da maš mejhnega in se ti nikoli ne dvigne (govorim za tistega, ki je to rekel pred city parkom ob 15h)

maggio

Fizikalc
19. avg 2007
1.704
1
38
Lj-bežigrad
moj avto je star malo čez 10 let in sem ga včeraj peljal čez tehničnega brez najmanjše napakce.
tako da ga bom še kar vozil nekaj časa .
moje načelo je pa tako da za avto se nebi nikoli zapufal. vedno kupim tak avto ki ga lahko plačam na keš ,da nimam potem položnic in trajnikov v nedogled danes pa dobiš že pošten rabljen avto za cca 1500-2000 eur

lp

Antonioo

Pripravnik
3. sep 2007
344
0
16
zanimivo v kaksnih krogih se gibljete, vsi povprecno placo in dober avto. zanimivo, jaz ne poznam niti enga z dobrim avtom in povprecno placo. ravno nasprotno, vsi ukol mene nedajo veliko na avto.

Tamara

mX's girl
23. jul 2007
3.718
0
36
43
vedno korak pred tabo
Čist za primer: moja sestrična. Bajto tako, da glava peče. Spedenano u nulo. Do konca je bil pa pred bajto wartburg
grin1.gif
pa da ne bo pomote, dnarja pr bajti, da se drek dela iz njega, ampak enostavno v avto niso hotli nikol dnarja dajat.

Vsi tisti, ki se pa tolažite, da je vaš 10 let star avto zakon, dejte no, sej vemo, da ste fouš sosedu, ki vozi meco cabrio
priden.gif

_jolly_

Fizikalc
3. sep 2007
2.141
2
38
50% folka, ki ga poznam je takega. živijo pa še vedno pri starših v eni mali sobici. je pa res da so to v glavnem ljudje z nizko izobrazbo.

veselilisjak

Sloven´c
22. jul 2007
25.331
355
83
39
Citat:
Vseeno ko pa kupujem avto dam tudi nekaj na vrednost mojega življenja ter se ne počutim udobno v kanti stari cca. 10 let. Pa me imate lahko za fancy rit, ampak ko se jaz vozim gledam cesto zato da pridem živ domov ne pa kdo me gleda. Kaj si drugi mislijo o mojem avtomobilu mi pa res dol visi.

Tole je zelo relativno.

Prijatelju ni pomagalo niti 10 air bagov.
roza.gif

Ateis

Guru
13. sep 2007
2.285
811
113
tud jst ppoznam kar nekaj takih ki imajo dober avto pa živijo doma oz. v lastni luknji. večini teh ljudi avto veliko pomeni in uživajo v vožnji s svojim avtom. pač nekaterim to pomeni več kot pa pošlihtano stanovanje, potovanja ali druge zadeve. Jst takih ljudi ne obsojam ali sem jim fouš, ker kaj kmalu zaidemo na temo kje pa živiš, kje si bil kej letos, in taki ljudje ponavadi več kot o službi in vikend paketu na hrvaškem ne znajo povedat. sam vozim 10 let star avto vreden 4 moje plače.

aja pa še to. svojemu avtomobili 100%zaupam, ker drgač se ne bi vozil v njem.

Diablo

Fizikalc
19. jul 2007
5.360
3
38
ce grmeo se dalje, najbolj hecno je, ko še ta revni zakadijo za recimo 150 € na mesec
wink-1.gif
plus pijacke itd.... tako da kdo kej vozi in ce potem je suh kruh in ne vidi 10 let morja.. BMK zarad mene lahk tud crknejo.

Tudi sam sem si privoscil mercedes dost novga, dal dosti denarja... in imam dobro placo..pa sem vseeno nekak ugotovil, da je vse skupaj brezveze, ce res nimas nekih presezkov. Nic nisem mogel prav privarcevat.. tudi zaradi avtomobila.. Presledlal na starejsa varcnejsa kola, za bencin porabim vsaj tretjino manj denarja, da ne govorimo o zavarvoanju, pnevmatikah in kaksnih popravilih... sicer malo trpi tisti luksuz, ampak je kul. Pa se denar ostaja za druge stvari. Vcasih pac moras poizkusit da sam vidis kako pa kaj. Teorijo itak vsak pozna.

Diablo

Fizikalc
19. jul 2007
5.360
3
38
jeseni bolj malo, mrzlo je, smo razvajeni...
grin1.gif

denar za cike sem pretvoril v bacardi cole