Nedosegljivi pri klicu (SiMobil)

DreamDesign

Pripravnik
26. jul 2010
734
0
16
Problem Si.mobilovega GSM omrežja je v tem, da niso vse bazne posodobljene na EDGE (le 90,40% prebivalstva).

Oziroma zemeljska pokritost Slovenije s EDGE:
- Mobitel: 80,97%
- Si.mobil: 65,00%
- Tušmobil: 78,00%

Če primerjamo s GSM (in GPRS) pokritostjo ozemlja:
- Mobitel: 85,09%
- Si.mobil: 80,20%
- Tušmobil: 78,00%

Tu je problem Si.mobilovega EDGE. Tušmobil jih ima sedaj okoli 470 baznih postaj s skoraj 98% pokritostjo. Torej bi rekel na uč okoli 300-350 simobilovih baznih je posodobljeno s EDGE

borovnica

Fizikalc
22. jul 2007
4.617
1
38
Citat:
Uporabnik Roberto pravi:
@ksz
Da ne boste samo pametili... Obstaja nas približno 100, smo sodelavci (pa ne ista firma kot Stein), ki imamo identične težave kot on, prostore imamo cca 500 m od poslovne stave S!, signal pa za pol lulčka. V stavbi se sploh ne moreš pogovarjati, signal zginja, prekinja pogovore (samo tilda in napaka na omrežju). Opravljamo pogovore pred stavbo kot v začetnih časih GSMja...
Verjetno se vidva gibljeta v ruralnem območju, kjer je gostota uporabnikov na bazno postajo manjša, a v Ljubljani je očitno prevelika in najvčkrat navkljub dobremu signalu dobiš sporočilo o napaki ali zaseden omrežju.
Tako da S! Zaposleni, malo pomislite predno zagovarjate svojo firmo. Mogoče bi investirali v nove tehnologije in mrežo baznih postaj?

Roberto,.. kaj pa pravi vaš KA? daj mi kaj več podatkov na ZS pa pogledamo kaj bi se dalo narediti, če problem dejansko obstaja,.. sicer sem na dopustu a probam v naslednjem tednu pogledati kaj bi se dalo narediti,..
b

stein

Fizikalc
16. sep 2007
19.575
1
36
Citat:
Uporabnik DreamDesign pravi:
Problem Si.mobilovega GSM omrežja je v tem, da niso vse bazne posodobljene na EDGE (le 90,40% prebivalstva).
Zakaj bi to vplivalo na pogovore? A ni tisto navaden GSM?

bizi

Guru
21. nov 2007
27.271
-2.011
113
Kočevska
Sužbeni mobilnik imam na Simobilu in ta je stalno prevezan na mojo mobitelovo številko. Pri tistih, ki me kličejo na simobilovo številko se skoraj vsak drug klic konča z nedosegljivostjo. Pri direktnem klicu na mobitelovo številko ni tega problema.

DreamDesign

Pripravnik
26. jul 2010
734
0
16
Citat:
Uporabnik stein pravi:
Citat:
Uporabnik DreamDesign pravi:
Zakaj bi to vplivalo na pogovore? A ni tisto navaden GSM?
ni bilo mišljeno na pogovore, ampak na prenos podatkov...

Gamero

Majstr
13. avg 2007
5.092
138
63
okolica mesta
Kar vsi
smile-1.gif

memberx

Pripravnik
8. feb 2009
118
0
16
sam sem tudi zadnje tedne redno nedosegljiv, sem s kom na pijači, mu rečem naj me pokliče, signal na telefonu vse črtice, jaz pa nedosegljiv... wtf? danes sem hotel klicat na simobil, ker to pa več ni res, da sem par ur na dan nedosegljiv, pa me je minila volja čakat na operaterja še nadaljnih 15 min...

Roberto

Majstr
19. jul 2007
12.057
154
63
Doma
Ah ne, to je samo tvoja slaba karma in negativna energija lokala kriva...
hysterical-1.gif

Resno: to se mi dogaja že od prisilnega prehoda na Simobil, torej 2 leti. Poln signal; nedosegljiv, napaka omrežja, nezmožnost preklopa med baznimi postajami... Tipičen primer za to je lokacija na razcepu Koseze. Redno zabriše ven. Pa pri Povodju.

dinos77

Pripravnik
2. nov 2010
589
1
18
Slovenija
Simobilu se vse več dogaja, da meče ven signal. Nevem a so krivi preklopi med 3G ali preveč ljudi na bazni? Večja verjetnost da se vam to zgodi pa če imate iphone!

memberx

Pripravnik
8. feb 2009
118
0
16
Citat:
Uporabnik dinos77 pravi:
Simobilu se vse več dogaja, da meče ven signal. Nevem a so krivi preklopi med 3G ali preveč ljudi na bazni? Večja verjetnost da se vam to zgodi pa če imate iphone!

sicer se mi res to dogaja zadnja dva tedna, ko imam iphone, pred tem nisem nikoli zasledil.

ne vidim pa povezave, kaj ima s tem iphone
17758-icon_confused.gif

Dekster

MOBITEL PR
8. apr 2009
995
0
16
Ljubljana
Citat:
Uporabnik memberx pravi:
Citat:
Uporabnik dinos77 pravi:

sicer se mi res to dogaja zadnja dva tedna, ko imam iphone, pred tem nisem nikoli zasledil.

ne vidim pa povezave, kaj ima s tem iphone
17758-icon_confused.gif

To ni še nič, glavna žurka šele prihaja
grin1.gif

Lp.

wildude

Fizikalc
24. jun 2008
1.573
29
48
Za iPhone je znano, da ima zlo majhno notranjo anteno.
Če je pri pogovoru predel antene malo prekrit z roko, je zaradi odboja signal hitro v buli.

MadMitch

Fizikalc
29. sep 2008
6.163
0
36
Citat:
Uporabnik wildude pravi:
Za iPhone je znano, da ima zlo majhno notranjo anteno.
Če je pri pogovoru predel antene malo prekrit z roko, je zaradi odboja signal hitro v buli.
A ti mal buliš? Kje je notranja antena in komu je to znano?