Nedosegljivi pri klicu (SiMobil)

Radirko

Fizikalc
18. avg 2007
6.242
0
36
Citat:
Uporabnik tafrishnzelen pravi:
ker ste male ribe
wink-1.gif

šalo na stran... govora je bilo o indoor pokritosti določene lokacije...

Ocitno je ta precej v *urcu, ce je treba o tem debatirati. V Ljubljani
rolleyes-1.gif
).

frikenej

Pripravnik
19. nov 2010
723
5
18
Ljubljana
Sama opravičevanja o nadgradnji omrežja! Simobil nikoli ne bo konkuriral z omrežjem, ker so zaspali in niso šli korak s tehnologijo. Recimo knjižnjica v Šiški (ni motilcev signala) je minus s signalom Simobila, smučišča in tako naprej.. O prenosu ne bom govoril. Dejstvo je, da Simobil počasi pojenja, čeprav še vedno raste, se bo ta trend zaradi nezadovoljnih uporabnikov kmalu obrnil.

Roberto

Majstr
19. jul 2007
12.057
154
63
Doma
Ne boš verjel, v avtu uporabljam BT inštalacijo in je aparat pokoncu na nosilcu, v pisarni pa slušalke in leži na mizi. Poleg tega BB Storm 9500 ni imel nikakršnih težav z pozicijo antene, pa je bil isti problem.

Roberto

Majstr
19. jul 2007
12.057
154
63
Doma
In sedaj izgleda dežurstvo tako, da imamo M@ HSDPA kartico, da ti ni potrebno vseskozi doma čepeti med dežurstvom... Čeprav imam na S! Zakupljen prenos 3 GB na mesec, si jih v glavnem lahko nekam vtaknem. Z EGED ali GPRS hitrostjo prenosa ni da bi lahko kaj resnega delal... 3G HSDPA/HSUPA je bolj pobožna želja izven lokacije Šmartinska 140 in nekaj...

Jest

iPhone Guru
26. jul 2007
15.508
779
113
Medvode / Slovenija
www.mobile.si
Citat:
Uporabnik Roberto pravi:
... 3G HSDPA/HSUPA je bolj pobožna želja izven lokacije Šmartinska 140 in nekaj...

Tole je pammalo za lase privleceno... Jaz nisem skoraj nikoli na Smartinski 140 in se nekaj... Pa mi vseeno rata pokurit med 500 MB in tudi cez 1 GB podatkov mesecno... Pa imam recimo doma in v sluzbi WiFI... To je samo vmes.... Najvec se gibljem po podrocju Kranj, Ljubljana, Medvode, do Kopra,.... Vcasih tudi proti Dolenjski in Stajeski... Pa nikjer nimam nekih vecjih problemov.... Meritve pa sem itak ze veckrat objavil....

Se pa da tudi preko EDGE cist spodobno surfat... Trenutno sem na dopustu... In v Rabcu ima T-Mobile samo EDGE pa je za silo cist OK... Mogoce je problem ta, da smo prevec razvajeni... in bi najraje imeli povsod optiko in hitrosti cez 100 mbps
wink-1.gif

Roberto

Majstr
19. jul 2007
12.057
154
63
Doma
Ajde, danes sem za štos preveril na aparatu na lokaciji izvoza iz obvoznice na Šmartinko. Pred semaforjem. Edge.
Pa za koji faktor me potem S! sili v nakup podatkovnih paketov, če ne morem uporabiti te zadeve tudi za spodoben dataprenos namesto modema? Tako pa imam zataknjeno CardBus kartico z @ simko in HSDPA po skoraj celi državi?

Radirko

Fizikalc
18. avg 2007
6.242
0
36
Citat:
Uporabnik Jest pravi:
OK... Mogoce je problem ta, da smo prevec razvajeni...

To je relativno - ce bi ti nekdo 100 let nazaj ponudil avto s samo 1300 kubicnim motorjem in kar 69 KM, bi ga pograbil z obema rokama, ker bi bil cudo tehnike, danes bi ga pa vzel samo se kot oldtimerja. Enako je razumljivo da danes, ko naj bi imel operater vecino prebivalstva pokritega z UMTS, uporabnik pricakuje vec kot pred desetimi leti. Je zaradi tega razvajen ? Mislim, da ne. Pa v tem konkretnem primeru niti ne gre za nevemkaksno spico trenutne tehnologije v eni zakotni luknji, ampak za normalno funkcionalnost sredi prestolnice ...

Jest

iPhone Guru
26. jul 2007
15.508
779
113
Medvode / Slovenija
www.mobile.si
Zakaj se potem ne pridruzis tistemu delu zaposlenih, ki uproabljajo Mobitelovo SIM kartico? Jaz zase vem, da ce bi imel take probleme, kot jih ti opisujes... Ne bi razmisljal niti minute... In bi poslal Si.mobil nekam in sel h konkurenci... Ker pa zaenkrat se nisem imel problemov s tem, o tem ne razmsiljam... Pa imam SIM kartice vseh treh omembe vrednih operaterjev... Ce je izgovor samo iPhone, potem lahko recem, da je to trapast izgovor
wink-1.gif

dinos77

Pripravnik
2. nov 2010
589
1
18
Slovenija
Kaj naročniku Simobila pomaga 4GB prenosa, če 3G ne deluje oz. ga moraš imeti izklopljenega da nisi nedosegljiv, ker zaradi izjemno slabe pokritosti, menja signal in posledično je tudi prenos slab. Mislim da se že počasi govori, da je Simobil dlabo pokrit, ne pa Tušmobil. Tukaj so jih že prehiteli. O podražitvah je pa druga tema. Medtem ko eni ponujajo pakete pisane na kožo naročnikom, drugi pripeljejo iphone, nabijejo ceno za vezave in sedaj podražijo pakete. Ne moreš vrjet!

erikson

Guru
25. avg 2007
22.664
6.423
113
Kaj ti pomagajo paketi, pisani na kožo uporabnikov, če pa z njimi ne moreš plačati zaposlenih in dobaviteljev.

Roberto

Majstr
19. jul 2007
12.057
154
63
Doma
Dragi moj kolega, ni na meni da bi si lahko zmišljeval kje bom. Navkljub odporu sem moral prestopiti na S!, pač vezan posel. No, na koncu od posla ni bilo nič. Niti ni važno zakaj.. Obtičali pa smo tam. Saj dokler je poceni je v redu. Pa če prodajalec ni dosegljiv se da preživeti, če pa imaš klic sredi noči od pogodbene stranke, po možnosti iz tujine, ti pa se komaj kaj zmeniš ker te prekinja, kvaliteta pogovora niha... Pa ni samo iPhone v igri. Tudi Nokie in BBji, Androidi...
Vseeno mislim, da je tole poden, da bi nek osnovni nivo storitev moral biti zagotovljen. Kot so ugotovili, Tuš jih šiša na celi črti.

erikson

Guru
25. avg 2007
22.664
6.423
113
Mene bi skrbelo, če bi bil vaša stranka in ne bi znali rešiti niti problema svoje (ne)dosegljivosti.

Roberto

Majstr
19. jul 2007
12.057
154
63
Doma
Če si kdaj delal ali delaš v kakšni firmi, ki ima korporacijsko politiko, potem veš da se lahko bolj malo ali nič zmišljuješ. In dobro veš, da lastnike zanima samo cost saving in dobiček.
Če si pa enoosebni s.p. potem verjamem da se ni problem vsak mesec seliti med operaterji...
Nekateri pa želimo samo to, da tisto za kar si plačal tudi dejansko deluje. Pa pustimo pokritost v prostoru pač pa kvaliteto signala sredi oz. v prestolnici države. Če operater ni sposoben zagotoviti spodobnega signala niti 500m od lastne poslovne stavbe...

V uteho mi je edino to, da nimam samo jaz takih problemov. Da niso krivi aparati, njih držanje oz. rokovanje z njimi, pač pa nekaj ni najbolj funkcionalno pri operaterju...

In tu se (kot povsod) dejansko vidi razlika med poceni in cenenim operaterjem...

erikson

Guru
25. avg 2007
22.664
6.423
113
Mislil sem na to, da se morebitna nedosegljivost dežurnega lahko rešuje z raznimi preusmeritvami ob nedosegljivosti, zasedenosti, ... na dodatne telefone, tako da ne pride do tega, da bi bil pomemben klic neodgovorjen. Sploh če gre za SLA.

Odvisno pač od tega, kako resno vzameš svoj posel.

MadMitch

Fizikalc
29. sep 2008
6.163
0
36
Na dej ne seri, kako imam jaz lahko povsod po Ljubljani signal, ti pa skoraj nikjer. Sereš govna in to na veliko.

Tole že meji na prikrito protireklamo, upam, da ti dobro plačujejo, kdorkoli že, ker resnično trosiš take super neumnosti, da je že prav težko brati.
stupid-1.gif

Nazadnje urejeno:

Roberto

Majstr
19. jul 2007
12.057
154
63
Doma
Imamo stacionarno številko za CHD in potem preusmeritve na GSMje po področjih. Vsak petek se popravijo preusmeritve glede na dežurstva.
Načeloma to funkcionira. Nahrbtoma pa tudi ne.

Roberto

Majstr
19. jul 2007
12.057
154
63
Doma
Daj beri natančno. Signal celo imam, pritožujem se nad tipom signala. Sedaj če si ti zadovoljen z downgrade prav, jaz nisem. Kaj misliš, bodo denar od jesenskih podražitev in uvedbe splošnega prispevka v višini slabih 9€ letno na naročnika ta sredstva namenili za investicije v omrežje ali za dividende Mobicomu (lastniku), kot je namignjeno danes v časniku?

Cawo

Fizikalc
Osebje foruma
25. jul 2007
2.867
19
38
Nihče ti ne garantira 100 odstotne dosegljivosti storitev. Nihče. Tako, da je skrb resne firme, ki ima dežurstva in SLA, da si minimizira možne težave ob nedelovanju storitev.