[NAVIGACIJA] NAVIGON 6.

monaco

gps navigator
19. jul 2007
3.640
0
36
www.ramsak.si
Ena skoraj 2gb velika karta cele evrope ima preverjeno reality view. Samo zanj potrebuješ še eno dodatno datoteko, podrobnosti pa žal ne morem več preverit, ko sem vse skupaj izbrisal, ker je na N73 delovalo obupno počasi, na N6110 navigator je pa sploh nisem mogel usposobit.

d4mj4n

Zelenc'
30. nov 2007
12
0
1
Res je ena mapa je še dodatno, v kateri je cca 17 MB velik fajl.

Če koga zanima, PM me...
Drugače pa tale Comtronova karta, ki je velika cca 1.9 GB ni za nikamor, vsaj na mojem Dellu to dela za nikamor (vse ostale navigacije mi pa delajo super... vključno s TomTom in Miomap ter Garmin Mobile XT .. danes sprobal celo Maporamo, za katero že pobiram dodatne mape in Slo mapo 2007.7
smile-1.gif
)

lp

Manfred

Zelenc'
7. avg 2007
24
0
1
Po mojih informacijah naj bi delovala karta z nazivom EuropeNT200708, ne vem pa če je to res ? In po moje mora biti tudi na SD kartici karta v isti mapi kot reality view datoteka.

lipan

Pripravnik
4. sep 2007
200
0
16
Ko program instaliram in nastavi jezik in gps in nato ponovno zaženem,se nastavitev očitno ne zapolni in mi spet ponudi nastavitve?

lipan

Pripravnik
4. sep 2007
200
0
16
Gre za verzijo 6.0 od ceko. A je možno nadgradit na verzijo 6.2 brez čitalca kartic?

d4mj4n

Zelenc'
30. nov 2007
12
0
1
Pozdrav vsem, ki še niste obupali nad Navigonom 6-ko!

Včeraj (danes) sem bedel pozno v noč in "končno" porihtal Navigona na mojem Dellu X50v.

Bil sem v LJ in v Murski - kratek komentar na mapo, ki jo imam: "NI GA ČEZ NAVIGONA".

Sem res fasciniran na novo karto in nad programom, s katerim sem imel še do včeraj težave (slaba odzivnost in mukotrpno, predolgo nalaganje mape, kaj šele izračun poti oz rekalkulacija, če skreneš s poti...).

Sedaj mi stvar deluje na "meji". Malo sem bral na ostalih forumih glede Della, ki naj bi imel težavo in sicer zaradi prostega RAM-a. Ko namreč zalaufam PPC mi ostane nekje 28Mb RAM-a za programe, to pa je že nuja za Navigona, kar je manj (vsaj pri meni) postane prepočasen in je velike verjetnost, da se bo "usul". Predlagam tudi uporabo MemMaid-a - kar dobro poskrbi za "ostanke" v memoriji na PPC-ju.

In še povzetek mojih izkušenj ter predlog kako zadevo instalirati na PPC, da deluje.

Instaliral sem naslednja paketa ter mapo:

- Navigon.Mobile.Navigator.6.PPC.WM2003.WM2005.CRACKED-JEW
- PDA.Navigon.Update.6.2.0.Build.818.inkl.CRACK-Sp33dcrew
- NT072_Europa_MN6 (1.82Gb)

Po končani instalaciji sem tudi stisnil soft reset.

Do omenjenega rezultata in odzivnosti sem prišel z nadgradnjo OS-a in sicer mi stvar na WM2005 A02, deluje še nejbolje. Kartico SD (4GB) sem formatiral na Fat16 (64 k cluster size).

Še praktična izkušnja. Ko sem peljal v LJ (Brnčičeva 45), me do sedaj EDINA navigacija pripelje pred vrata (ja, dobesedno pred vrata). Zadnjih 200m pred ciljem ženska reče: "Your will reach your destination on your right".

Super program in še boljša karta, res fenomenalno.

Še kratka primerjava in ocena med naslednjimi navigacijami, ki jih imam (moje čisto osebno mmenje
smile-1.gif
):

- Miomap: vmesnik: 8, odzivnost: 9, karta (pokritost Slovenije): 6, splošna ocena navigacije: 7
- TomTom: vmesnik: 8, odzivnost: 9, karta (pokritost Slovenije): 6, splošna ocena navigacije: 7
- Garmin Mobile XT: vmesnik: 6, odzivnost: 9, karta (pokritost Slovenije): splošna ocena navigacije:7
- Navigon: ocena: vmesnik: 7, odzivnost: 6, karta (pokritost Slovenije): 10+, splošna ocena navigacije: 8+
smile-1.gif

Še to, zasledil sem, da je bilo nekaj govora o Reality View-ju, le-ta je možen (za sedaj) samo na PNA (verzija 6.5) napravah. Pa še to samo v Avstriji/Nemčiji in mogoče še kje.

lp

p.s.
sedaj se res ne bom več izgubil
evil.gif

d4mj4n

Zelenc'
30. nov 2007
12
0
1
Citat:
Uporabnik lipan pravi:
Ko program instaliram in nastavi jezik in gps in nato ponovno zaženem,se nastavitev očitno ne zapolni in mi spet ponudi nastavitve?

Preveri atribute fajlov! Readonly zna bit problem!

lp d

mirkuma

Zelenc'
4. dec 2007
17
0
1
Odlocam se za nakup Navigon navigacije, kolebam med modeloma 3110 in 2110. Katerega mi priporocate? ALi model 3110 vsebuje enako programsko opremo in 2BG kartico? Je najnovejsa karta ki jo omenjate nalozena le na 2110. Ce je temu tako, jo lahko nalozim tudi na 3110? Torej je smiselno nabaviti 3110 ki je 100 EUR cenejsi in ga sam nadgraditi na funkcionalnost 2110, v kolikor je to mogoce?

Vnaprej hvala za odgovore!

HITMAN

gps navigator
31. avg 2007
1.697
0
36
Citat:
Uporabnik lipan pravi:

@lipan, to se je meni prvič tudi dogajalo. Zakaj se to dogaja oz. predvidevam zakaj se to dogaja, ker potem, ko sem ubral drug način instalacije programa se je to nehalo dogajat.

Prvič sem Navigona instaliral tako, da sem na SD kartico namestil datoteki oz. mapi ; 2577 in MN6 ročno. Pomeni, da sem ju posnel na kartico in pustil, da se je program samodejno instaliral po vstavitvi kartice v dlančnik.

Ko sem naredil soft reset, me je vprašal za nastavitve .. itd in vse lepo nastavim. Ko sem program zapustil, ter ga kasneje ponovno zagnal se je stvar ponovila. Spet sem moral nastavljat GPS .. itd. Ker se je meni zdelo to malce čudno sem ubral drugo pot.

Drugič: program sem deinstaliral in zadevo naložil direktno iz Navigon DVDja.

Za tovrstno izvedbo je potrebno imeti Card Reader, saj lahko le na ta način ko prepozna Reader ter v njem kartico instaliramo program.Kartico samodejno poimenuje v MN6 in naredi kljukico. Pri postopku instalacije si lahko potem izberemo jezik ... itd, ter karte, ki jih želimo naložiti.

Po končanem postopku sem kartico vtaknil v dlančnik in instalacija na sam dlančnik ni bila potrebna saj je za to poskrbel postopek iz DVDja.

Ko sem vstavil kartico v dlančnik se je samodejno na Today Screenu pojavil napis Mobile Nav ......

Ko sem kartico vzel ven je napis izginil. Mimogrede: da nam nonstop na today Screenu prikazuje logo navigona lahko naredimo tako, da ga v nastavitvah Today Screen obkljukamo in logo bo nonstop izpisan na Today-u.

Nakar štartam program, obavim formalnosti (nastavitve jezika, GPS-a, tipkovnice ... ) in program se zažene. Ko sem zadevo izklopil in ponovno vklopil, ponujene možnosti za nastavitve NI bilo več , kar pomeni, da se je vse lepo shranlo.

Predvidevam, da ti do tega prihaja zgolj zaradi tega, ker si omenjeni mapi ročno posnel na SD in ne preko DVD/Card Readerja.

Spomnim se, da so ljudje imeli probleme glede glasovnega vodenja, da jim jezika ni naložlo, če ni bil Navigon instaliran preko DVDja.

Mater sem se razpisal .... no, morda sem pa z podrobno razlago komu pomagal.

P.S.

Glede Realy pogleda pa je tako kot sem napisal in ne se ponavljat ....

To se omogoča na PNA Navigon napravah in je verzija 6.5. Za PDA je trenutna verzija 6.2 818 tako da se bo kaj kmalu tudi tukaj kaj spremenilo.

Lep pozdrav

EDIT:

P.S.

V kolikor bo čas dopuščal bom prilimal kakšno sliko, ampak glede na obširno obrazložitev niti ne bi bila potrebna.

Nazadnje urejeno:

lipan

Pripravnik
4. sep 2007
200
0
16
Hitman hvala za izčrpmo pomoč.Res je,da sem šel po prvem postopku,bo treba kupit en Card Reader in istalirat po drugem postopku.Mimo grede a preimenovanje kartice v MN6 kaj vpliva na ostale programe naprimer:GarminXT.
Je morda bolje imeti za NAVIGON 6 samostojno kartico?
l.p.

HITMAN

gps navigator
31. avg 2007
1.697
0
36
Ni kaj lipan.
Da se izogneš dodatnim stroškom z nakupom Card Readerja, čeprav to ni nek velik strošek, ampak vseeno, probaj fotoaparat priklopit. Itak ti ga zazna kot disk drive, tako da probaj z tem preden greš v nakup. Je pa res, da ti reader ostane še za druge uporabne stvari (čitanje večih kartic), tako da ....
Jaz imam že v compu card reader, ampak Navigon DVD tega ne zazna, tako da obvezno je potrebno imet Reader posebej. Če gre z fotičem nisem probal, ampak po vsej logiki bi morda delovalo.
Kaj se tiče večih programov na SD kartici;
jaz imam za vsak program svojo kartico in jih ponavadi ne mešam med seboj. Dobro bi bilo najprej inštalirat Navigona potem pa dodajat programe ročno po postopku; mapa 2577 in mapa programa. Povdarit je potrebno, da za instalacijo potrebuješ DVD Navigon, kjer so datoteke za instalacijo na SD, ki se zaženejo na compu. Z mapama 2577 in MN6 ne moreš programa iz compa inštalirat na kartico. Ti dve mapi sta za to, da se izogneš instalaciji preko DVDja. Njun a šibka točka je pa prav to, da moraš nastavitve vedno znova ko ga zaženeš tudi določat.

lipan

Pripravnik
4. sep 2007
200
0
16
Grem popoldan v nalaganje 2577 in MN6 na kartico,da mal sprobam NAVIGONA saj mi ne da žilica miru,da nebi sprobal še te navigacije.Zadnje čase je res poplava teh programov tako,da imamo kar nekaj dela in težav a bomo verjetno na koncu,ko bo MioMap bolje pokril naše in južne kraje ostali kar pri njem.

d4mj4n

Zelenc'
30. nov 2007
12
0
1
POI WARNER - za navigon

Če bo kdo imel težave s poi warnerjem in syncom poi-jev.

Poi-jev ne skopirat v Navigon mapo, ampak pod program od POI-Warnerja, ker jih drugače ne bo našel...

lp d

d4mj4n

Zelenc'
30. nov 2007
12
0
1
Danes sem nadgradil svoj PPC Dell X50v na verzijo Windows Mobile 6 Classic A03 Beta 1. Rezultati so za zaenkrat zelo dobri. Navigon deluje precej bolje in hitreje. Več imam tudi prostega RAM-a za programe. Po zagnanem Navigonu (navigacija) mi ostane še cca 10 Mb frej RAM-a. Prej je bilo vse skupaj čisto na meji... Dlančnik je v idle načinu (brez zagnanih dodatnih programov) imel frej maks. 29 Mb RAM-a.

Vsekakor priporočam nadgradnjo!

lp d

Še link do strani, kjer je možen dl ROM-a

http://forum.xda-developers.com/showthread.php?t=330748&highlight=x50v

Nazadnje urejeno:

lipan

Pripravnik
4. sep 2007
200
0
16
Kje je možno dobit vsaj eng. voice za navigon 6 in kam ga skopirat?
Se že kaj dela na SLO voice za navigon?

HITMAN

gps navigator
31. avg 2007
1.697
0
36
Voice se skopira v mapo MN6 -> sound.
Tam noter so datoteke za glasovno vodenje in sicer zgleda takole:
german_voice.sfs
english_voice.sfs
..... i mnogo drugih

Kolk je meni znano, naj voice, ki ga dodamo ročno naj ne bi deloval, temveč postopek mora bit nameščen preko DVDja.
Če imaš v mapi ki sem jo zgoraj omenil, že kaj naloženo potem poglej v setting, če moraš tam še kje dodatno označit. V glavnem ko si na karti klikni zvočnik in ko daš glasneje ti tetica lepo pove ; glasneje in tišje, seveda v ang. jeziku.
Druge ni, da daš dlančnik sovozniku in ti lepo govori levo/desno pa imaš slo vodenje ( HEC ) !
Sem hotel dati kot priponko pa ni ratalo - preveliko.
Kaj se tiče slo voice ... sem preiskal vse, da bi našel morda slo voice od Navigona 5 (v kolikor obstaja), da bi probal zadevo. Če ima končnico .sfs, potem itaq ni dvoma.
A nobeno glasovno vodenje ti ne dela ? Nemško recimo .. ?

P.S.
Upam, da nebo zbrisan post in da boš uspel pravi čas prebrat.

lipan

Pripravnik
4. sep 2007
200
0
16
Datoteko sound imam prazno zato sprašujem. Card Readerja pa še nimam,da bi zadevo prenesel preko dvdja.

HITMAN

gps navigator
31. avg 2007
1.697
0
36
Citat:
Uporabnik lipan pravi:
Datoteko sound imam prazno zato sprašujem. Card Readerja pa še nimam,da bi zadevo prenesel preko dvdja.

Pa probaj z fotičem v kolikor podpira SD .