Pozdrav vsem, ki še niste obupali nad Navigonom 6-ko!
Včeraj (danes) sem bedel pozno v noč in "končno" porihtal Navigona na mojem Dellu X50v.
Bil sem v LJ in v Murski - kratek komentar na mapo, ki jo imam: "NI GA ČEZ NAVIGONA".
Sem res fasciniran na novo karto in nad programom, s katerim sem imel še do včeraj težave (slaba odzivnost in mukotrpno, predolgo nalaganje mape, kaj šele izračun poti oz rekalkulacija, če skreneš s poti...).
Sedaj mi stvar deluje na "meji". Malo sem bral na ostalih forumih glede Della, ki naj bi imel težavo in sicer zaradi prostega RAM-a. Ko namreč zalaufam PPC mi ostane nekje 28Mb RAM-a za programe, to pa je že nuja za Navigona, kar je manj (vsaj pri meni) postane prepočasen in je velike verjetnost, da se bo "usul". Predlagam tudi uporabo MemMaid-a - kar dobro poskrbi za "ostanke" v memoriji na PPC-ju.
In še povzetek mojih izkušenj ter predlog kako zadevo instalirati na PPC, da deluje.
Instaliral sem naslednja paketa ter mapo:
- Navigon.Mobile.Navigator.6.PPC.WM2003.WM2005.CRACKED-JEW
- PDA.Navigon.Update.6.2.0.Build.818.inkl.CRACK-Sp33dcrew
- NT072_Europa_MN6 (1.82Gb)
Po končani instalaciji sem tudi stisnil soft reset.
Do omenjenega rezultata in odzivnosti sem prišel z nadgradnjo OS-a in sicer mi stvar na WM2005 A02, deluje še nejbolje. Kartico SD (4GB) sem formatiral na Fat16 (64 k cluster size).
Še praktična izkušnja. Ko sem peljal v LJ (Brnčičeva 45), me do sedaj EDINA navigacija pripelje pred vrata (ja, dobesedno pred vrata). Zadnjih 200m pred ciljem ženska reče: "Your will reach your destination on your right".
Super program in še boljša karta, res fenomenalno.
Še kratka primerjava in ocena med naslednjimi navigacijami, ki jih imam (moje čisto osebno mmenje
):
- Miomap: vmesnik: 8, odzivnost: 9, karta (pokritost Slovenije): 6, splošna ocena navigacije: 7
- TomTom: vmesnik: 8, odzivnost: 9, karta (pokritost Slovenije): 6, splošna ocena navigacije: 7
- Garmin Mobile XT: vmesnik: 6, odzivnost: 9, karta (pokritost Slovenije): splošna ocena navigacije:7
- Navigon: ocena: vmesnik: 7, odzivnost: 6, karta (pokritost Slovenije): 10+, splošna ocena navigacije: 8+
Še to, zasledil sem, da je bilo nekaj govora o Reality View-ju, le-ta je možen (za sedaj) samo na PNA (verzija 6.5) napravah. Pa še to samo v Avstriji/Nemčiji in mogoče še kje.
lp
p.s.
sedaj se res ne bom več izgubil