[NAVIGACIJA] NAVIGON 6.

HITMAN

gps navigator
31. avg 2007
1.697
0
36
Če ni v menije, kjer bi se to dalo vključit, potem sem prepričan, da naprava samodejno preklopi na ta pogled, ampak dvomim, da boš to doživel na naših SLO cestah. Verjetno kakšna Avstrija ... itd. Zdaj vprašanje je, če ni ta pogled narejen samo za vožnjo po avtocestah ko imaš recimo pred izvozi iz avtoceste včasih več tabli, sploh Avstrija proti Nemčiji ... itd.
Probaj malo pobrskat na kartici ali v samem spominu naprave, sigurno boš to kje našel.
Morda si kje spregledal ....

pozdrav.gif

Dik

Fizikalc
28. okt 2007
1.574
89
48
Od križišča mal naprej na desno
Z to navigacijo ne boš nikjer imel "reality wiev", ker naprava tega ne podpira oz. podpirajo modeli od 5100 dalje vsaj mislim tako. Sam imam 2110, bi pa rekel da na škatli izgleda oz. je narisano kot da bi ta model to podpiral a to so le pobožne želje oziroma pomoje zavajanje, ter zrelo za varstvo potrošnikov

Manfred

Zelenc'
7. avg 2007
24
0
1
Reality wiev je potrebno dokupiti kar je možno preko njihovih strani. V SLO 100% ne deluje prav tako v SLO ne deluje lane assistant v nemčiji pa to deluje prfektno. Za Navigon lahko rečem da je zelo dobra naprava.

NAVIGON 2100|2110

* Intuitive User interface

* Lane assistant

* Quick, short, optimum and scenic route

* Real signpost display

* Speed assistant with acoustic warnings

* 2D/3D view

* Dynamic Route Info

* RadarInfo1

* Logbook

* Country-information

* PIN Protection

You could retrospectively equip this device with RealityView. This is possible to purchase as a download in our online-shop.

Nazadnje urejeno:

lipan

Pripravnik
4. sep 2007
200
0
16
Pri instalaciji Navigona preko DVDja na SD z card riderjem se mi zadeva ustavi pri 4.koraku :insert DVD1 intro drive:
Kako naprej?

HITMAN

gps navigator
31. avg 2007
1.697
0
36
Zdaj če se ne motim moraš obvezno pri namestitvi iz DVDja zraven programa označit tudi karto, katero boš prenašal istočasno na SD kartico.
A to se ti zgodi ne glede na karto katero izbereš ?
A si jih posnel pravilno ? Mislim, če je njihova pot, katera je določena ?

Hmm .....
17758-icon_confused.gif
, probaj sledeče:
Kompleten DVD si skopiraj v eno mapo na trdem disku. Potem pa probaj namestit zadevo od tam, s tem, da seveda 2x klikneš na Setup.exe.

Pa poročaj če je ratalo. Druga ti skoraj nebi vedel predlagat. Je pa to možna ena od fint.

lipan

Pripravnik
4. sep 2007
200
0
16
Instalacija katero imam je velika 30mb.zato so gor samo neke navidezne karte,in sem mislil,da bi se dalo original karte namestiti kasneje a se motim?Če pa izberem pot na karto z imenom:T072_MN6_Europe.map katera je na disku mi je ne prepozna.Je morda z imenom ali končnico kaj narobe?

HITMAN

gps navigator
31. avg 2007
1.697
0
36
Citat:
Uporabnik lipan pravi:

Instalacija katero imam je velika 30mb.zato so gor samo neke navidezne karte,in sem mislil,da bi se dalo original karte namestiti kasneje a se motim?Če pa izberem pot na karto z imenom:T072_MN6_Europe.map katera je na disku mi je ne prepozna.Je morda z imenom ali končnico kaj narobe?

Glej zdaj ....

Program Navigon, ki je na DVDju vsebuje program, voice ... itd.

Finta pri tej zadevi je, da vsaj ENO karto moraš ob inštalaciji programa istočasno naložit. Samo programa se ne da nalagat, ker po tistem ko ti napiše da vstaviš kartico, ti pokaže koliko imaš prostora in naslednji ekran je ... spisek kart.

Na DVDju Navigon 6 ne moreš imeti kart, kot so T07 ... itd !! , ker te karte ne spadajo na ta DVD in jih zato ne prepozna. Zato pa ti pravim, da eno karto naložiš ob namestitvi, druge pa potem dodajaš na SD kartico naknadno.

Karte z DVDja se ne imenujejo tako T070 .... ampak se imenujejo tako: Alps And Adria_MN60. NT064Benelux_MN60 .... , to so karte, oz. tako so napisane in te spadajo na DVD in takšne ti jih bo prepoznal in na spisku kart ti bo pokazal sliko kaj karta zajema, koliko je velika, ter katere države so noter. Ko si to naredil, pa lahko dodaš na kartico to tvojo karto in v samem programu jo na spisku označiš in gasa ....

A si me razumel ??

Nazadnje urejeno:

lipan

Pripravnik
4. sep 2007
200
0
16
Konnčno mi je uspelo naložit Navigon preko DVDja.Držijo ugotovitve Hitmana v prejšnih postih:pri instalaciji z DVDja se ob ponovnem vklopu nastavitve ohranijo!
Največ težav pri namestitvi sem imel,ker sem kupil Navigon DVD brez kart,zato priporočam,da kupite Navigon DVD vsaj z eno karto.
Lp.

Schumi

Fizikalc
2. avg 2007
4.128
12
38
Ne uci krive vere!
grin1.gif
Sicer ne vem kaksno instalacijo imate vi, ampak na navigonu 6 cist lepo dela karta NT072_Europa_MN6.map. Tist MN6 pomeni kje bo karta delala, ne pa NT072. In se tole, meni omenjena karta lepo dela pod verzijo 6.0 torej ne vem zakaj so nekateri tu pisali, da jo je potrebno dvigniti na 6.2. Reality view pa je zgolj se ena mapca v kateri je skoraj 28 MB velik file. Ali dela na PDA pojma nimam, nisem imel priloznosti sprobat, na PNA pa v A in D tudi nekako zadeva baje ni delovala.

mlacar

Pripravnik
29. avg 2007
441
5
18
Mal premišlujem da bi probal tegale navigona, še prej pa me zanim, če se da povezati naprimer pot iz slovenije v avstrijo, švico, kot se pri tomtomu ne da, ker je treba preklopiti med mapami.

p.s.: če mi lahko prosim nekdo na pm pošlje linke od trgovin za navigona za ppc. Najlepša hvala!

HITMAN

gps navigator
31. avg 2007
1.697
0
36
Zdaj me zanima Schumi, o kakšni ***** krivi veri pišeš !? Kdo kaj širi ?

A si si sploh prebral moj post o čem sem pisal , glede na to, da si odgovarjal meni ?

Nihče nikjer ni pisal, da karte na Navigonu ne bi delale, ampak sem pisal, da ne moreš iz NAVIGON DVDja inštalirat drugih kart, kot te, ki so original na DVDju in sicer primer; Alps & Adria_MN60. .... itd. Ne moreš ti na DVD posnet najnovejšo karto od Navigona in jo iz DVDja kopirat na kartico. Vse ostale karte se po inštalaciji iz DVDja ročno dodajo v mapo z kartami in delujejo v nulo, to sem hotel uporabniku povedat in ne, da mu karte ne bodo delale.

Reality Wiev NE DELA na dlančnikih ... imam tudi to datoteko, ampak zadeva ne deluje (probal po Avstriji). To dela samo na PNA napravah, ki imajo verzijo softa 6.5 in ko bo za dlančnike na voljo nadgradnja verjamem, da bo to tudi delalo.

Dodal bi še tole, da vse nove karte za Navigona 6 mi delujejo na Navigonu 6.0, tako da nadgradnja na to zadnjo verzijo 6.2 sploh ni potrebna.

Je pa še ena finta, kot je uporabnik za mojim postom ugotovil, da če MN6 namestiš iz DVDja potem nastavitve ostanejo, kar sem že enkrat pisal v začetku te teme.

Lep pozdrav !

Nazadnje urejeno:

lipan

Pripravnik
4. sep 2007
200
0
16
Povezave med državami delujejo brez problema,saj obstaja celotna karta EU.
cheer.gif

Treba pa je opozorit,da je Navigon kar požrešen RAMOJEDEC saj po mojih iskušnjah rabi kar tam blizu 30m.drugač
uf-1.gif

Schumi

Fizikalc
2. avg 2007
4.128
12
38
Ce bo kdo imel tezave z instalacijo. Meni nikakor ni uspelo prepricat programa, da imam card reader priklopljen in kartico v njem. Probal na razlicnih racunalnikih, isto, predvidevam, da ga kaj zeza okoli tega, da gre za SDHC kartico. No, zinstaliral na USB kljuc in potem vse fajle skopiral na kartico in zadeva deluje tako kot mora.

HITMAN

gps navigator
31. avg 2007
1.697
0
36
Na tretji strani imate kdo želi SLO prevod programa, ki ga je naredil uporabnik Frajer.

Zadeva je v .txt datoteki, ampak sva tam govorila tudi o tem, kako oz. v kaj preimenujemo dolpotegnjen .txt fajl. Če komu kaj ne bo jasno samo vprašajte ...

Lep pozdrav.

Nazadnje urejeno:

HITMAN

gps navigator
31. avg 2007
1.697
0
36
No, da se ne boste zaje***ali vam ga tukaj prilagam.

Enostavno zadevo odzipate in fajl english prekopirate v mapo Language.

V kolikor vam ponudi zamenjavo potrdite z DA.

Priponke

• 170901-English.zip
    9,3 KB · Ogledi: 264
Nazadnje urejeno:

Schumi

Fizikalc
2. avg 2007
4.128
12
38
Ti prevodi so tko tko. Pobral tistega iz PNA naprave in ugotovim, da nekaj stvari ni prevedenih, en dolocen zadnji kos so pa kar pobrisal.

Schumi

Fizikalc
2. avg 2007
4.128
12
38
Pripet prevod je iz PNA naprave z rahlimi mojimi popravki in pa zadnjim manjkajocim delom, ki ga v "originalu" ni bilo, ker je nekdo to preprosto pobrisal.

Priponke

• 171563-English.rar
    9,2 KB · Ogledi: 316