[NAVIGACIJA] NAVIGON 6.

Dik

Fizikalc
28. okt 2007
1.574
89
48
Od križišča mal naprej na desno
Imam navigon2100 pa me zelo moti da nima izogibanja makedamskih cest (ali pa jst ne najdem). Sem šel zadnjič v Idrijo in me je vlekel po optimalni poti čez take kolovoze da ne morš verjet sem komej zvozu no sej prpelov me je sam kako, to je pa druga zgodba
stupid-1.gif

HITMAN

gps navigator
31. avg 2007
1.697
0
36
Tako ... zdaj sem že nekaj časa doma, ampak želim z vami delit svoje navdušenje, zato tudi tale post. Zjutraj sem se odpravil v Avstrijo, kjer sem čez dan naredil kar nekaj kilometrov ...
Uporabljam seveda moj najbolj priljubljen softwer in sicer Navigon 6.
Danes je bila idealna priložnost preizkusit najnovejšo mapo DACH_2008. In prav zaradi tega takšno navdušenje, saj me je ta karta konkretno presenetila.
Spomnim se lani tam nekje Novembra, da še ni bilo krožišča za prvim semaforiziranim križičem od trgovine "debela Berta". Zdaj se ne spomnim, kdaj je ta karta izšla ampak mislim da enkrat ob koncu Decembra in ko sem danes presenečen ugotovil, da je na novi karti tudi to krožišče vrisano !
shocked-1.gif
Kot sem rekel , navdušen nad karto že takoj ko sem v Šentilju vstopil v Avstrijo.
Vodenje in ostale zadeve v nulo nimaš kaj.
Sem prišel na naslov trgovine in ugotovim (na vratih napis), da so se preselili. Vpišem nov naslov kar na licu mesta in gas ... nimaš kaj.
Itaq sem že od vsega začetka navdušen nad Navigonom, ampak danes sem bil nad karto posebej presenečen. Pomeni, da na kartah so spremembe in edini, ki jih redno spremlja se mi zdi, da je to Navigon.
Je pa res, da EE2008 karta ni tako podrobna za SLO, kot je bila predhodnica TA0701_EE.
Moj kraj je na slednji karti dosti bolje pokrit kot na ta zadnji '08. Zgleda, da so izboljševe kje drugje.

Toliko kaj se tiče karte DACH_2008 za Navigon 6.

Lep pozdrav
Hitman

Nazadnje urejeno:

Drago

gps navigator
20. jul 2007
2.833
10
38
Stara Bučka
Me veseli, da nisi padel pod vpliv "garminohvalcev". Bom moral tudi sam še enkrat probat Navigona. Po vseh grenkih izkušnjah z garminom, se bo kar prileglo kaj prijetnejšega očem in predvsem bolj navigaciji podobnega.

HITMAN

gps navigator
31. avg 2007
1.697
0
36
Drago, izkušnje z Garminom sem že opisal ... imel sem ga naloženega cca. 2 dni.
Prvi dan sem ga naložil, drugi dan sem odpotoval in sem se vračal domov v jutranjih urah.
Ker sem nazaj znal pot sem izkoristil takrat priliko za test Garmina ... temno je bilo zjutraj in če nebi znal poti bi se v Avstriji 1000% zgubil, ker ... ahhhh , škoda besed.

Navigon je Mercedes med navigacijami ! Opozarjanje na radarje je umirjeno (sam določiš zvok; celo posnameš ga lahko na dlančniku in ga potem uporabiš za opozorilo), ko prekoračiš omejitev ti lepo glasovno pove, ter zraven znaka omejitve hitrosti se prižge trikotnik z klicajem.
Glasovno vodenje je umirjeno, lepo opozarja , pač v ang. jeziku.
Če slučajno nisi slišal kaj je povedala, enostavno klikneš na ikono, ki ti prikazuje kakšen manever se ti približuje in ti ŠE 1x POVE ... itd. Res, program je zlo simpatičen.
Všeč mi je, ker je, kako bi rekel profesionalen. Nobenih čudnih barvnih kombinacij, vse je narejeno zelo user frendly bi lahko rekel, čeprav je za popolnega začetnika oz. uporabnika lahko zelo zahteven preden prečekira in se navadi na menije.
Edino, kar sem v programu samem izklopil je; animirano prikazovanje menijev.
Zadeva deluje tekoče, hitro preračunavanje poti ... skratka program ki je za moje pojme eden najboljših kar jih tržišče premore.

Treba je počakat, da bo Navigon izdal verzijo 6.5 za PDA, ki bo vsebovala tudi RealityWiev in ko bo pa še to delovalo na PDAjih (na PNA napravah že deluje), potem bo pa program prekosil dejansko vse navi programe.
Ufff ... o Navigonu bi pa res lahko pisal do jutra.
wink-1.gif

on1111

2.600 registrirani uporabnik
9. feb 2008
3
0
1
Hvala za informacijo,zanima me ali lahko dobim program in mape tukaj na netu in če prosim za pomoč?Sam imam inštaliran Garmin mobile XT in sem tudi drugim posredoval svoje izkušnje.Rad bi pa sprobal tudi NAVIGON.

HITMAN

gps navigator
31. avg 2007
1.697
0
36
Citat:
Uporabnik on1111 pravi:
Hvala za informacijo,zanima me ali lahko dobim program in mape tukaj na netu in če prosim za pomoč?Sam imam inštaliran Garmin mobile XT in sem tudi drugim posredoval svoje izkušnje.Rad bi pa sprobal tudi NAVIGON.

ZDRAVO !
Tudi mi delimo izkušnje z drugimi, saj si lahko v vseh temah prebereš, da si pomagamo, tako da ... treba si je vzet čas in podrobno prebrat kaj te zanima, sem 100%, da boš na 90% tvojih vprašanj dobil odgovor že na forumu.
Najlažje se je registrirat in prosit za karte in program. Kaj se tega tiče bi ti napisal samo to:

Prepovedano je iskanje snovi, predmetov, navodil za postopke ali dejavnosti, katerih promet je prepovedan z zakonom.

Če se motim me naj moderator popravi, drugače pa brez zamere.
Hitman

Manfred

Zelenc'
7. avg 2007
24
0
1
Zdravo !

Kaj pa praviš na karto NT072_Europa_MN6 glede pokritosti SLO ?

Naj samo povem, da tudi sam že dobro leto uporabljam Navigon (PNA) in sem izredno zadovoljen !

HITMAN

gps navigator
31. avg 2007
1.697
0
36
Tudi sam sem hotel kupit preden sem se dokončno odločil tudi Navigon PNA napravo, ampak ker že vrsto let uporabljam dlančnik, sem se odločil ponovno za slednjega, saj mi omogoča večjo izbiro pri navi programih. Navigona pa uporabljam že od takrat ko je prišla 5tka ven, ki se po izgledu ne more primerjat z 6tko. Navigon je pa itaq zakon med navi programi ...
zmaga.gif

To karto, ki si ti omenil se ne spomnim, ker sem že toliko kart probal, da se več ne spomnim kako in kaj. Ampak ker imam nameščeno TA0701 in NT2008 vem, da je to zmagovalna kombinacija - meni zadostuje. Imam pa za vsak slučaj še naloženo Alps & Adria mapo.

OldSkul

gps navigator
20. jul 2007
1.866
12
38
Čak mal, kako je lahko TA0701 boljša, če pa je od TeleAtlasa? Moj kraj je v tanovi mapi pokrit v celoti, je pa to Navteq mapa, ki pa verjetno nima kategoriziranih cest in bi se vozil tudi po makedamo itd.

HITMAN

gps navigator
31. avg 2007
1.697
0
36
Glej ... NT072 je nova karta za Navigona ?
Jaz zadevo primerjam kot sem 100x že napisal po svojem kraju oz ulici.
Stanujem v novem naselju in je ulica nastala šele pred cca. 6imi meseci.
Na karti TA0701 je bila vrisana, na novi karti 2008 pa naše ulice NI vrisane.
O tem sem že pisal ... predvidevam, da so bolj detaljno delali na kakšnih drugih krajih.
Čudno pa je, da na novi karti ni naše ulice, glede na to, da bi jim kot podlago za nastanek nove karte lahko bila karta z oznako TA0701 ... razumeš ?

OldSkul

gps navigator
20. jul 2007
1.866
12
38
Nč, bom jst kar NT2008 dal gor, ker če imam gor TA0701 je že boljš, da uporabljam TomTom. Drugače pa program dela kr dobro, verjamem, da v Avstriji in Nemčiji dela perfektno, saj tam dela še RealityView, pa mape so zelo dobre.

Pa če komu meniji delajo počasi, naj v nastavitvah izklopi "menu animation" oz. nekej tazga.

Nazadnje urejeno:

HITMAN

gps navigator
31. avg 2007
1.697
0
36
A tebi dela RealityWiev OldSkul ?
Program deluje fenomenalno in ne dobro. Brez zatikanja ... o tem, da si pa uporabniki izklopite animacijo menijev sem pa že pisal nekaj časa nazaj, ker ta funkcija je dejansko nepotrebna, čeprav lepo zgleda, ampak med navigacijo nekoristno.

Manfred

Zelenc'
7. avg 2007
24
0
1
Naj samo rečem da RealityWiev na PNA z mapo DAHC 2008 dela odlično, kar sem testiral ne dolgo nazaj v Avstriji.

OldSkul

gps navigator
20. jul 2007
1.866
12
38
Sej verjetno res kje piše za to animacijo, samo hitro spregledaš kakšen post...

Drugače pa Reality pogled nisem sprobal, ampak moral bi delat. V root sd kartice narediš folder RealityView in notr daš tist fajl. Pol moraš pa še v nastavitvah vključit zadevo. To naj bi bilo to.