Drago, izkušnje z Garminom sem že opisal ... imel sem ga naloženega cca. 2 dni.
Prvi dan sem ga naložil, drugi dan sem odpotoval in sem se vračal domov v jutranjih urah.
Ker sem nazaj znal pot sem izkoristil takrat priliko za test Garmina ... temno je bilo zjutraj in če nebi znal poti bi se v Avstriji 1000% zgubil, ker ... ahhhh , škoda besed.
Navigon je Mercedes med navigacijami ! Opozarjanje na radarje je umirjeno (sam določiš zvok; celo posnameš ga lahko na dlančniku in ga potem uporabiš za opozorilo), ko prekoračiš omejitev ti lepo glasovno pove, ter zraven znaka omejitve hitrosti se prižge trikotnik z klicajem.
Glasovno vodenje je umirjeno, lepo opozarja , pač v ang. jeziku.
Če slučajno nisi slišal kaj je povedala, enostavno klikneš na ikono, ki ti prikazuje kakšen manever se ti približuje in ti ŠE 1x POVE ... itd. Res, program je zlo simpatičen.
Všeč mi je, ker je, kako bi rekel profesionalen. Nobenih čudnih barvnih kombinacij, vse je narejeno zelo user frendly bi lahko rekel, čeprav je za popolnega začetnika oz. uporabnika lahko zelo zahteven preden prečekira in se navadi na menije.
Edino, kar sem v programu samem izklopil je; animirano prikazovanje menijev.
Zadeva deluje tekoče, hitro preračunavanje poti ... skratka program ki je za moje pojme eden najboljših kar jih tržišče premore.
Treba je počakat, da bo Navigon izdal verzijo 6.5 za PDA, ki bo vsebovala tudi RealityWiev in ko bo pa še to delovalo na PDAjih (na PNA napravah že deluje), potem bo pa program prekosil dejansko vse navi programe.
Ufff ... o Navigonu bi pa res lahko pisal do jutra.