[NAVIGACIJA] NAVIGON 6.

lipan

Pripravnik
4. sep 2007
200
0
16
Izšla je nova karta:New Eastern Europe Map for Navigon 6
/EasternEurope_NT2008 © NAVTEQ/
/Austria, Bulgaria, Croatia, Czech Republic, Estonia, Greece, Hungary, Latvia, Lithuania, Poland, Romania, Slovakia, Slovenia/
Velikost karte:335MB

MiKi5

gps navigator
20. sep 2007
652
0
16
Ljubljana
.... žal je mapa Navteqova in nič bolje ali mogoče celo slabše pokriva Slovenijo, kot Teleatlasova, ki se je uporabljala do sedaj.

lipan

Pripravnik
4. sep 2007
200
0
16
Če si karto res naložil potem vidiš da je SLO. pokrira na nivoju garmina.

HITMAN

gps navigator
31. avg 2007
1.697
0
36
Jaz sem karto, ta novo naložil in primerjal z karto TA0701EE.
Ugotovitev je bila sledeča .... moje ulice, ki je nastala pred cca. petimi meseci (novo naselje) ni vrisane na najnovejši karti EE_NT_2008, na karti TA0701EE pa ulica je vrisana, tako da za moje pojme zadeva ni boljša oz. bolj podrobna.
No, morda pa so spremembe kje drugje ... boljša pokritost kakšnih večjih mest .... itd.

HITMAN

gps navigator
31. avg 2007
1.697
0
36
Kako si nalagal Navigona ?
A si zadevo naložil preko Navigon DVDja, ali si na SD kartico posnel mapo 2577 in MN6 ?
Kaj se zgodi, če se izogneš tem nastavitvam ?
Predvidevam, da si si želel ob prvem zagonu nastavit program ...in se je zataknilo. Kaj pa če zaenkrat pustiš zadevo takšno kot je in probaš se povezat z sateliti ... kaj se zgodi ?

mlacar

Pripravnik
29. avg 2007
441
5
18
Citat:
Uporabnik HITMAN pravi:
Kako si nalagal Navigona ?
A si zadevo naložil preko Navigon DVDja, ali si na SD kartico posnel mapo 2577 in MN6 ?
Kaj se zgodi, če se izogneš tem nastavitvam ?
Predvidevam, da si si želel ob prvem zagonu nastavit program ...in se je zataknilo. Kaj pa če zaenkrat pustiš zadevo takšno kot je in probaš se povezat z sateliti ... kaj se zgodi ?

Naložil sem ga prek readerja na SD. In že ob prve zagonu programa mi vprikaže meni jezik in nemorm nič izbrat, tudi izhoda oz. karkoli drugega ne.

LP

HITMAN

gps navigator
31. avg 2007
1.697
0
36
Hmm ... predvidevam, glede na to, da zadevo inštaliraš preko readerja, da imaš datoteke, ki so iz DVD MN6. Probaj v trgovini najti Navigon, ki vsebuje 2577 in MN6 mapo in ti dve mapi naloži na SD kartico in zadevo inštaliraj iz SD kartice.
Edina pomankljivost pri slednji namestitvi je, da te ob vsakem zagonu sprašuje o nastavitvah za GPS, kar pa pri namestitvi iz DVDja ko enkrat nastaviš tako tudi ostane.

P.S.
A ko si namestil zadevo preko readerja, a si MN6.exe povozil z ozdravljenim MN6.exe fajlom ?
V kolikor nisi, zna biti to problem.

mlacar

Pripravnik
29. avg 2007
441
5
18
Sedaj mi je useplo usposobiti program, kriva je bila jezikovna datoteka... Naložil sem jo kasneje in zadeva deluje.

Bom jutri zadevo preizkusil, upam da bo delovalo.

Samo zelo pošasen se mi zdi, no bomo vidl kako bo v praksi.

LP

mlacar

Pripravnik
29. avg 2007
441
5
18
Danes sem ga žele preizskusiti a se mi ni uspel povezati z seteliti. Je potrebno nastaviti kaj v nastavitvah?

LP

HITMAN

gps navigator
31. avg 2007
1.697
0
36
Normalno, da ko zadevo prvič štartaš, da je potrebno konfigurirat tvoj GPS sprejemnik.
Ko se ti program zažene, klikneš nastavitve in odpre se ti meni, kjer izbereš GPS STATUS.
Klikneš GPS status in odpre se ti okno, kjer izbereš Nastavitve.
Ko si kliknil nastavitve, se ti odpre okno, kjer lahko izbiraš: ROČNA NASTAVITEV ali GPS ČAROVNIK.
Najbolje je, da izbereš GPS Čarovnik in pustiš, da se samo vse nastavi.
Če imaš zunanji GPS sprejemnik moraš seveda njega prej konektat preko BTja.
Jaz imam namreč notranji - integriran GPS, tako da je zadeva zlo simpl.
Možno je, da ti bo napisalo: ne morem zaznati GPS sprejemnika, ampak kljub temu če se ne motim se on nastavi in je potrebno malo počakat, da se zadeva poveže z sateliti.

Priporočam, da greš na balkon in izvajaš kar sem napisal.

mlacar

Pripravnik
29. avg 2007
441
5
18
Sem šel po teh nastavitvah in na balkonu
smile-1.gif
a ne dela... Imam pa notranji GPS!

Takoj na začetku me vpraša Ali imaš TMC-sprejemnik? To je?

update
smile-1.gif
se je uspel povezati!
HITMAN hvala!

Nazadnje urejeno:

HITMAN

gps navigator
31. avg 2007
1.697
0
36
Ni kaj mlacar.
wink-1.gif

Da ti mimogrede rarzložim TMC.
Ti tega nimaš na dlančniku, sem 100%. TMC pa je funkcija, z katero preko dodatne antene recimo v Nemčiji ADAC (kot pri nas AMZS) pošilja podatke preko RDSa o zastojih na cestah, kjer potem navi program preračunava novo pot, kjer se lahko temu zastoju ali prometni nesreči elegantno izogneš.

grega29

Pripravnik
7. okt 2007
62
0
6
Če imate probleme, da morate ob vakem zagonu nastavljati nastavitve obstaja čisto enostavna rešitev.
Ker ste program naložili direktno preko čitalca (ne z DVDja) so vse nastavitvene datoteke READ ONLY.
Enostavno daš kartico v računalnik, greš na moj računalnik, izbereš kartico in daš kljukice stran tam kjer je read only.
Tale zadnja karta je odlična, žal pa me malo moti počasnost Navigona na dlančniku.

Deyan

Zelenc'
22. jan 2008
1
0
1
40
Živjo!

Sem lastnik navigona 5110 in imam problem, ker se mi noče povezat z active syncom. Preko total commanderja sem že naložil popravljeno verzijo slo jezika in dela brez problemov.

Prosim za pomoč ker ne vem več ali jaz delam kaj narobe ali ga serja active sync.

LP, Dejan.

OldSkul

gps navigator
20. jul 2007
1.866
12
38
Noob vprašanje. Kam moram dat mape?

EasternEurope_NT2008.map

Kam moram dat to datoteko. Če jo dam v root od SD kartice, ne dela!

mlacar

Pripravnik
29. avg 2007
441
5
18
Citat:
Uporabnik OldSkul pravi:
Noob vprašanje. Kam moram dat mape?

EasternEurope_NT2008.map

Kam moram dat to datoteko. Če jo dam v root od SD kartice, ne dela!

V mapo NM6 jo daš in deluje..

LP