[NAVIGACIJA] NAVIGON 6.

Frajar

Zelenc'
31. okt 2007
24
0
1
Ljubljana
Citat:
Uporabnik Santis pravi:
TA0701_EastEurope_MN6 je stara karta za Navigona 42% pokritost Slovenije. Išči nt072_europa_mn6 (1,82GB).

Ali ti to mapo (nt072_europa_mn6 (1,82GB) ) imaš? Jaz je na netu ne najdem v oprijemljivi obliki. Ali jo imaš naloženo originalno na Navigon navigacijski napravi?

Santis

Pripravnik
9. sep 2007
79
0
6
Najstarejše slov. mesto PTUJ
Ja to mapo imam in naložena je na dlančnik in deluje odlično. Sama navigacija je tekoča, malenkost se zatika samo, ko vpišeš naslov, ki ga iščeš. Je pa točno to, kar vidiš v Map reporterju.

Accord

Pripravnik
2. sep 2007
960
22
18
Se strinjam, sem dal karto na dlančnik in zadeva je, vsaj za mene, uporabna.

Slovenija je sedaj solidno pokrita. Tudi ulice v manjših krajih (Litija, Hrastnik, Laško, Beltinci, Kranjska Gora...), za katere smo pred kakim tednom že ugotovili, da jih na prejšnjih kartah za Navigona ni, so tu vrisane, v večini primerov do hišne številke.

Sem preveril še po parih manjših vaseh, pa najde hiše kar precej natančno.

Sem pa malo razočaran nad pokritostjo Hrvaške. Karta Eastern Europe mi je brez problema našla Umag, Biograd in pomembnejše ulice v teh dveh mestih, na tej karti pa jih ni, samo večja mesta /Zadar/. Aha... 9 Mb placa mi je samo ostalo na 2 Gb kartici... he he... očitno so pri Hrvaški varčevali.

Lp.

Frajar

Zelenc'
31. okt 2007
24
0
1
Ljubljana
Citat:
Uporabnik Santis pravi:
Ja to mapo imam in naložena je na dlančnik in deluje odlično. Sama navigacija je tekoča, malenkost se zatika samo, ko vpišeš naslov, ki ga iščeš. Je pa točno to, kar vidiš v Map reporterju.

Pa se ta mapa že dobi na pašniku? Jaz je ne najdem. Rabim samo potrditev, da je na pašniku jo bom že enkrat našel.
TNX

HITMAN

gps navigator
31. avg 2007
1.697
0
36
Program in seveda nova mapa sta enkratna.
Napisal bom pač svoje mnenje, morda bo komu pomagalo pri izbiri navi programčka.

Testiral sem prejšnjo soboto zadevo po Avstriji. Moram reči, da je zadeva se izkazala za izredno dobro. Brez kakršnega zatikanja programa ali menija. Vse deluje tekoče. Ta nova karta zelo dobro pokrita .... Slovenija kot pravijo 42%, ampak bo kmalu .. ziher.

Opozarjanje na POI zadeve z pomočjo POI Warnerja za Navigon 6 je idealna ... deluje v nulo.

Včeraj sem naredil po Sloveniji tam nekje 800km ...
Pol poti sem testiral MIO pol pa Navigona.

Saj ne, da bi pljunil po MIO, ampak ... to opozarjanje na radarje ... itd, je zelo moteče. To piskanje mi je na koncu že konkretno najedalo živce. Nekako sem dobil občutek, da radarji niso nekako najbolj točno locirani, saj recimo na AC je piskalo kot sto mater, pa kište ni bilo nikjer, plus tega pa tudi prostora ni bilo, da bi lahko na tem mestu stala mobilna radarska kontrola, tako da ne vem čemu je piskal.

Navigon ... same dobre lastnosti, razen ene in sicer:
Ko pripelješ ven iz najdaljšega predora rabi kar nekaj časa, da se poveže z sateliti.
No, ko pa klikneš kakšno ikono pa zadeva deluje takoj, tako da.

To so zgolj moja mnenja in opažanja, tako da ... vsak ima pač svoje mnenje.
Trenutno ostajam na uporabi Navigona (imam pa tudi še Miota naloženega).

Upajmo, da bodo dali kakšne nove karte ven, čeprav je to zdaj vprašljivo, ker so pred kratkim izdali karte 2007/2008.

Toliko, lep pozdrav.

Accord

Pripravnik
2. sep 2007
960
22
18
A si testiral mogoče karto nt072_europa_mn6?

lp

Nazadnje urejeno:

HITMAN

gps navigator
31. avg 2007
1.697
0
36
Ne nisem testiral te mape, sem si raje naložil drugo.
Ta mapa, ki jo omenjaš ti je 2007 in je od Navteq, velika pa je 241 MB.

Jaz sem testiral prav tako novo mapo, ampak je od TeleAtlas in je velika 269 Mb, kar pomeni, da mora biti na njej nekaj bolj podrobno, kot pa na Navteq-ovi.

Ti rečem, trenutno prisegam na Navigona. Meni deluje, program je simpatičen, ima resnejši izgled, zdaj sem se ga navadil že v nulo, tako da niti ne pogrešam SLO vmesnik, čeprav pa bi bilo fajn.

P.S.
A ni nekdo omenjal, da si je nekaj poslovenil ?
Naj tisti napiše katero datoteko je potrebno spreminjat se bom tudi sam spustil v prevajanje, ko bo čas.

Accord

Pripravnik
2. sep 2007
960
22
18
Ne, ne... ta je 1,82 Gb (38 držav Evrope). Me preseneča s pokritostjo Slovenije.

Kot sem že napisal, pa je zato slabša kot v Teleatlasovi pokrita Hrvaška (gledal Istro in Srednjo Dalmacijo).

HITMAN

gps navigator
31. avg 2007
1.697
0
36
Za Navigona, imam tako TA kot NTjeve karte, ampak naloženo imam samo TA0701 EastEurope 2007. Kaj mi bo 38 ostalih držav, če potujem v zgolj 3 do 4 države , tako da ...

Nazadnje urejeno:

Santis

Pripravnik
9. sep 2007
79
0
6
Najstarejše slov. mesto PTUJ
Citat:
Uporabnik Accord pravi:
Ne, ne... ta je 1,82 Gb (38 držav Evrope). Me preseneča s pokritostjo Slovenije.

Kot sem že napisal, pa je zato slabša kot v Teleatlasovi pokrita Hrvaška (gledal Istro in Srednjo Dalmacijo).

Se popolnoma strinjam. Karto nt072_europa_mn6 je treba sprobati, potem šele verjameš. Res se ne da primerjati z karto TA0701 EastEurope 2007 (42%) v tistih krajih, ki so pokriti 100%, ampak v mestih in krajih, ki sploh niso na tej karti pokriti. Najnovejša moja ugotovitev pa je, da je ta karta enaka novi karti za Destinator 7.(Več o tem v temi Destinator 7).

Frajar

Zelenc'
31. okt 2007
24
0
1
Ljubljana
Citat:
Uporabnik HITMAN pravi:
Ne nisem testiral te mape, sem si raje naložil drugo.
Ta mapa, ki jo omenjaš ti je 2007 in je od Navteq, velika pa je 241 MB.

Jaz sem testiral prav tako novo mapo, ampak je od TeleAtlas in je velika 269 Mb, kar pomeni, da mora biti na njej nekaj bolj podrobno, kot pa na Navteq-ovi.

Ti rečem, trenutno prisegam na Navigona. Meni deluje, program je simpatičen, ima resnejši izgled, zdaj sem se ga navadil že v nulo, tako da niti ne pogrešam SLO vmesnik, čeprav pa bi bilo fajn.

P.S.
A ni nekdo omenjal, da si je nekaj poslovenil ?
Naj tisti napiše katero datoteko je potrebno spreminjat se bom tudi sam spustil v prevajanje, ko bo čas.

Ja, poišči datoteko *\language_filesUSEnglish.lng in kar direktno v njej prevedi besedilo. Jaz sem malo prevedel (seveda brez sičnikov-je pa res, da z sičniki nisem probal) in dela brez problemov. Seveda pa govor ostane angleški. Upam, da v bližnji prihodnosti tudi to ne bo več problem.

HITMAN

gps navigator
31. avg 2007
1.697
0
36
@Frajer:

Hvala za namig, morda se celo danes spravim na delo.
V kolikor si pa ti celotno prevedel, pa se priporočamo, da nam jo prilepiš ...
redface-1.gif

Glede glasovnega vodenja: včeraj sem celo popoldne iskal tudi voice za 6ko, ker sem hotel sprobat to kar je cifra omenil, da ga zanima če iz 6tke vodenje deluje na 7mki.

Navigon je trenutno NO. 1
zmaga.gif

Schumi

Fizikalc
2. avg 2007
4.128
12
38
Samo se vedno pa ne gre za 99%. Tudi na skatli Slovenija ni pobarvana kot 99% pokrita drzava.

Frajar

Zelenc'
31. okt 2007
24
0
1
Ljubljana
Citat:
Uporabnik HITMAN pravi:
@Frajer:

redface-1.gif

Glede glasovnega vodenja: včeraj sem celo popoldne iskal tudi voice za 6ko, ker sem hotel sprobat to kar je cifra omenil, da ga zanima če iz 6tke vodenje deluje na 7mki.

zmaga.gif

Evo tu je delno prevedena. Upam, da mi jo uspe prilepit.

Priponke

• 128378-USEnglish.txt
    23,5 KB · Ogledi: 529

Frajar

Zelenc'
31. okt 2007
24
0
1
Ljubljana
Citat:
Uporabnik Frajar pravi:
Citat:
Uporabnik HITMAN pravi:
@Frajer:

redface-1.gif

zmaga.gif

Evo tu je delno prevedena. Upam, da mi jo uspe prilepit.

Ja pa datko preimenuj v USEnglish.lng