Svetovni prvak v invalidskem parkiranju

Matey

AlterZavarovalničar
6. sep 2007
34.526
16.839
113
Želijo kot vsako soboto dopoldan, samo da to soboto ne gre ane. Res smola, otroci bodo lačni, ker ni hudič da v ostalih 200 šoping centrih tudi ni ravno gospe v mercedezu sredi uvoza in za češnjo na štrudlu pri roki prav nobenega mateya ki bi jo rotil naj premakne svojo rit. Res smola.

Želijo kot vsako soboto dopoldan, samo da to soboto ne gre ja. Ne gre zaradi egoista, ki so dovoli parkriati v križišču in še dodatno zožati že tako ozko prometno grlo.

Saj iz nekega "zelo posebnega" pogleda imaš prav - če ne bi bilo toliko ljudi, ki želijo v trgovino, ta prometni zamašek res ne bi nastal. Ampak pazi zdaj sceno - enako ne bi nastal, če ne bi bilo mentalnega invalida v mercedesu. Potem pa se vprašaš kdo je tam lahko, kdo pa ne in tako dokaj hitro ugotoviš v komu je problem in to ni v ljudeh, ki gredo z vso pravico v trgovski center kjer potem naletijo na idiota, ki parkira tam kjer nima pravice parkirati. Res smola ja ampak j3ebat ga, idiotov je na sveto polno pa še dobro so razporejeni in jih imaš tako možnost srečati vsepovsod, tudi na tej tabli.

Matey

AlterZavarovalničar
6. sep 2007
34.526
16.839
113
No, tako hudo pa spet ni a ne. Se to prav lepo pokaže v praksi že pri velikemu številu voznikov, ki pravilno parkirajo in majhnem številu invalidnih parkirnih mojstrov ter relativizatorjih njihovega početja pa tudi moje mišljenje si lasti mnogo ljudi tako da bomo že nekako.

jello

Guru
22. sep 2008
10.497
4.006
113
Waw, litanije ti je uspelo skrčit v en sam odstavek, nekaj novega.

Saj pravim, toliko mateyev, ko ga šoping center najbolj krvavo potrebuje da bi teleta prepričal naj bo manj tele, pa nobenega blizu.

Car

POSTman
4. avg 2007
8.617
2.406
113
56
Planet zemlja
www.posta.si
ksz...
Glede na moje zdravstveno stanje sem dobil parkirno karto za invalide. Sicer sem bil upravičen že prej, ampak sedaj jo res potrebujem, ker sem omejeno gibljiv. Sicer tega ne bom preveč izkoriščal, itak da bom parkiral na "normalnih" placih, če pa bo naneslo, bom pač izkoristil možnost. Že zdaj pa vidim folk, kako me bo gledal, češ, lej ga, še en mentalni invalid, ki parkira na mestu za invalide, saj na zunaj izgledam čisto ok... Verjamem, da bom slišal kakšne pripombe. In verjemite, z veseljem se odrečem svoji parkirni karti v zameno za zdravje, prav tako vsej bolniški in invalidski pokojnini. :) Sicer se ne obremenjujem preveč s tem, ampak vseeno mi pa ni.
Malo sem tudi brskal, morda kdo ve, kako je s plačili parkirnine, izgleda da ima vsaka občina svoja pravila? In kaj, če te kontrolira redar, kako mu dokazuješ, da si res invalid, najbrž je ta karta dovolj? Prav je sicer, da se kontrolira, sigurno prihaja do zlorab. Ampak, kot sem že napisal, ne bi se rad znašel v tej temi čez en mesec, lej ga fanta, izgleda kot pušelc, parkira pa na prostoru za invalide....:p

JackSparrow

Pripravnik
29. apr 2013
259
13
18
Slovenija
ksz...
Glede na moje zdravstveno stanje sem dobil parkirno karto za invalide. Sicer sem bil upravičen že prej, ampak sedaj jo res potrebujem, ker sem omejeno gibljiv. Sicer tega ne bom preveč izkoriščal, itak da bom parkiral na "normalnih" placih, če pa bo naneslo, bom pač izkoristil možnost. Že zdaj pa vidim folk, kako me bo gledal, češ, lej ga, še en mentalni invalid, ki parkira na mestu za invalide, saj na zunaj izgledam čisto ok... Verjamem, da bom slišal kakšne pripombe. In verjemite, z veseljem se odrečem svoji parkirni karti v zameno za zdravje, prav tako vsej bolniški in invalidski pokojnini. :) Sicer se ne obremenjujem preveč s tem, ampak vseeno mi pa ni.
Malo sem tudi brskal, morda kdo ve, kako je s plačili parkirnine, izgleda da ima vsaka občina svoja pravila? In kaj, če te kontrolira redar, kako mu dokazuješ, da si res invalid, najbrž je ta karta dovolj? Prav je sicer, da se kontrolira, sigurno prihaja do zlorab. Ampak, kot sem že napisal, ne bi se rad znašel v tej temi čez en mesec, lej ga fanta, izgleda kot pušelc, parkira pa na prostoru za invalide....:p
Parkirna karta tako in tako vsebuje tvojo fotografijo na hrbtni strani. Parkiraš lahko povsod, kjer drugim ni dovoljeno, do 2 uri. Vendar pri tem ne smeš nobenega ovirati. Imeti moraš še parkirno uro, s katero dokažeš čas parkiranja, ki jo nastaviš kdaj si parkiral.

Zgaga

Guru
25. jul 2007
10.698
4.602
113
50
Na sončni strani ALP
Tako je. Do dve uri lahko parkiraš vendar ne smeš ovirati. Kar pa je lahko skoraj vedno in povsod.

S parkirno karto invalida NISI OPROŠČEN plačila parkirnine. Torej, ker je parkomat, MORAŠ plačati parkirnino.

Zgaga

Guru
25. jul 2007
10.698
4.602
113
50
Na sončni strani ALP
Prepis iz Zakona o pravilih cestnega prometa (ZPrCP):

69. člen
(izjeme parkiranja na prostoru, kjer to ni dovoljeno)

(1) Zdravstveni delavci, delavci socialnih služb in delavci invalidskih organizacij smejo ob obiskih oskrbovancev (bolnikov, ostarelih, onemoglih in invalidov) na domu zaradi nujnih in neodložljivih storitev, potrebnih za njihovo zdravje in življenje, za največ dve uri parkirati vozila na krajih, kjer to sicer ni dovoljeno, če tako parkirano vozilo ne ogroža ali ovira drugih udeležencev cestnega prometa. Na način iz prejšnjega stavka lahko parkirajo tudi osebe iz prvega odstavka 66. člena tega zakona.

66. člen
(parkirna karta)

(1) Parkirno karto se lahko izda naslednjim upravičencem:

1. osebam, ki imajo zaradi izgube, okvare ali paraliziranosti spodnjih ali zgornjih okončin ali medenice priznano najmanj 60% telesno okvaro;
2. osebam z multiplo sklerozo;
3. osebam z mišičnimi in živčno-mišičnimi obolenji z ocenjeno najmanj 30% telesno okvaro;
4. težko duševno prizadetim osebam, ki jim je zaradi tega priznana invalidnost po predpisih o varstvu telesno in duševno prizadetih oseb;
5. osebam, ki imajo najmanj 90% telesno okvaro zaradi izgube vida;
6. mladoletnim osebam, ki so težko telesno ali duševno prizadete oziroma so zaradi izgube, okvare, paraliziranosti spodnjih okončin ali medenice ovirane pri gibanju ter
7. zdravstvenim službam, socialnim službam in invalidskim organizacijam, katerih delavci obiskujejo oskrbovance na domu zaradi nujnih in neodložljivih storitev, potrebnih za njihovo zdravje in življenje.

sajkek

Guru
16. mar 2008
37.007
11.791
113
kaj boš izkoriščal???, sej so invalidska vsa prazna, si vsaj nekdo ki imaš nalepko in jo lahko legitimno koristiš. Najbolj bedno je, da je 10 invalidskih pa prazno , cista izguba prostora..
Ti kr parkiraj, brez panike.

Najbolj ej bizarna, da nek čičo namest dda bi noramlano parkiral parkira v vhod, in potem odkraca v trgovino. Tezko naredi 10 do 15 dodatnih metrov, a po trgovini se mu pa da drenjat. Ta zajebancije v urejenih državah ni.

luciano

Guru
3. okt 2011
1.876
909
113
MB
kaj boš izkoriščal???, sej so invalidska vsa prazna, si vsaj nekdo ki imaš nalepko in jo lahko legitimno koristiš. Najbolj bedno je, da je 10 invalidskih pa prazno , cista izguba prostora..

Parkirna mesta namenjena invalidom morajo biti prosta, ker so namreč namenjena invalidom.

Specialce, ki niso invalidi in to izkoriščajo, pa je potrebno udarit po žepu in pa specialce, ki niso invalidi, posedujejo pa kartico invalida po že pokojni babici, misleč da jim že sama kartica dovoljuje parkiranje.

• Všeč mi je
Reactions: JackSparrow