[NAVIGACIJA] NAVIGON 6.

HITMAN

gps navigator
31. avg 2007
1.697
0
36
Citat:
Uporabnik monaco pravi:
Meni še vedno nekaj ni jasno. Katera je zdaj zadnja karta, ki ima najboljše pokrito Slovenijo?

Jaz uporabljam to karto: TA0701 EastEurope 2007 ::: 269Mb
Z njo sem zadovoljen. Na njej je vrisana tudi naša ulica, ki je nastala šele pred 4imi meseci.
Kaj bi nalagal karto velikosti 1.8GB, če pa vse kar potrebujem je zajeto že v tej karti.

Frajer, bom naložil ta tvoj Language pack, pa javim ....
cheer.gif

HITMAN

gps navigator
31. avg 2007
1.697
0
36
Citat:
Uporabnik Frajar pravi:
Ja pa datko preimenuj v USEnglish.lng

Hmm ... meni ne dela !
confused-1.gif

sem zadevo preimenoval, jo prepisal z obstoječo, ampk ........ nič.
Le kaj bi to lahko bilo ?
Angleščina je ostala, nikjer nič v Slo jeziku !

Tvoja datoteka ki si jo pripopal je .txt , potem sem jo preimenoval, kot si napisal ....

A delam kaj narobe ?

futuristic

geđet frik
Osebje foruma
13. jul 2007
7.889
629
113
Lahko poveš za katero ulico se gre, da preverim ali je vrisana v amAze -u, za katerega se mi zdi da ima odlično pokritost?

Accord

Pripravnik
2. sep 2007
960
22
18
Kratka primerjava vrisanih ulic, moja me prav nič ne briga, ker jo znam poiskati brez navigacije:

nt072_europa_mn6 :
Laško - da
Litija - da
Kranjska Gora - da
Beltinci - da

TA0701_EastEurope_MN6_20070301:
Laško - ne
Litija - ne
Kranjska Gora - ne
Beltinci - ne

Res pa je, da je Navteqova 1,8 Gb ... ker je gor 38 držav.

HITMAN

gps navigator
31. avg 2007
1.697
0
36
Hja, tudi sam poiščem svojo ulico brez navigacije, tudi ko kaj popijemo z frendi. Gre se zgolj za to, da me je presenetlo .
Itaq pa imam v zbirki vse karte od Navigona, tako 2006 kot 2007.

Zanimiva ugotovitev Accord !
Bo treba karto menjat če je ta toliko boljša. Sem pričakoval, da bo večja karta boljša kot manjša.
confused-1.gif

Accord

Pripravnik
2. sep 2007
960
22
18
Da, da... je kar velika, 2 Gb kartica je polna. Edino kar mi pri tej veliki karti zaenkrat ni všeč, je to, da je v ta manjši "lepa njihova" boljše pokrita... gledal sem istro in srednjo Dalmacijo. Pa menjamo kartico s TA0701, pa je...

lp

Frajar

Zelenc'
31. okt 2007
24
0
1
Ljubljana
Citat:
Uporabnik HITMAN pravi:
Citat:
Uporabnik Frajar pravi:
Ja pa datko preimenuj v USEnglish.lng

Hmm ... meni ne dela !
confused-1.gif

sem zadevo preimenoval, jo prepisal z obstoječo, ampk ........ nič.
Le kaj bi to lahko bilo ?
Angleščina je ostala, nikjer nič v Slo jeziku !

Tvoja datoteka ki si jo pripopal je .txt , potem sem jo preimenoval, kot si napisal ....

A delam kaj narobe ?

Hitman,

odpri datoteko, ki si jo skopiral na kartico (ali kamorkoli že) in poglej ali se začne z Slovenščino. Stvar bi morala delovati vsaj meni dela na PDA in PNA napravi. Seveda mora biti datoteka v direktoriju \language_files\USEnglish.lng . V nastavitvah pa izberi Ameriško (US) angleščino in ne Angleško angleščino . Upam, da ti uspe.

HITMAN

gps navigator
31. avg 2007
1.697
0
36
Ja, finta je bila v tem, da sem jaz iz Navigon 6 DVDja inštaliral samo Nemški in Angleški jezik in ko sem z tvojo datoteko USEnglish vseskupaj povozil mi je med jeziki ni pokazalo, tako da sem ubral drugo varjanto.
Tvoj fajl sem preimenoval v German.lng in zadeva je delovala.
Dobro si to zrihtal ... bo jo treba še dodelat, da bodo tudi napisi na sivi podlagi v SLO jeziku, potem pa smo zmagali ....
aplauz.gif

d4mj4n

Zelenc'
30. nov 2007
12
0
1
Sam imam tole karto NT072_Europa_MN6.map. Gre za karto kjer je Slovenija pokrita 99% (kaže ulice, hišne številke - izven centra mesta itd...). Po vseh testiranjih dosedanjih navigacijskih programov na mojem dlančniku (DELL AXIM X50v); naslednji:

- Miomap

- IGO

- Garmin XT

- Navigon 6

mi je nabolj všečen in dober Miomap. Ampak, ko sem danes naložil Navigona ter tole karto (NT072_Europa_MN6.map) in našel v okolici Laškega vasico ter naslov na hišno številko natančno so mi malo zazevale oči!

Do sedaj namreč z nobenim od zgornjih programov nisem dobil tako detajlne mape. Res pa je, da ko sem v Celju iskal eno izmed ulic, pa je ni vpisane (vrisana pa je).

Se še kaj javim, ko uspem navigona nadgradit na verzijo 6.2.0 build 818, trenutno imam verzijo 6.0, ki pa je precej počasna.

LP

Nazadnje urejeno:

Frajar

Zelenc'
31. okt 2007
24
0
1
Ljubljana
Citat:
Uporabnik Frajar pravi:
Citat:
Uporabnik HITMAN pravi:
@Frajer:

Hvala za namig, morda se celo danes spravim na delo.
V kolikor si pa ti celotno prevedel, pa se priporočamo, da nam jo prilepiš ...
redface-1.gif

Glede glasovnega vodenja: včeraj sem celo popoldne iskal tudi voice za 6ko, ker sem hotel sprobat to kar je cifra omenil, da ga zanima če iz 6tke vodenje deluje na 7mki.

Navigon je trenutno NO. 1
zmaga.gif

Evo tu je delno prevedena. Upam, da mi jo uspe prilepit.

Prilagam še malo bolje prevedeno datko v Slovenščini in z vključenimi sičniki, ker delujejo brez problema.

Priponke

• 135724-USEnglish.txt
    23,3 KB · Ogledi: 555

HITMAN

gps navigator
31. avg 2007
1.697
0
36
Bravo !
aplauz.gif

Bom takoj zamenjal z obstoječo.

Hvala ti za trud z moje strani.
nahrung002.gif

Manfred

Zelenc'
7. avg 2007
24
0
1
Citat:
Prilagam še malo bolje prevedeno datko v Slovenščini in z vključenimi sičniki, ker delujejo brez problema.

UUUU tale prevod na Navigon 3110 dela prfektno. HVALA
Nekako bi bilo treba urediti še glasovno vodenje.

Ali mogoče kdo ve katere karte so primerne za reality view.
Uspel sem zaslediti da NT072 MN6 ni primerna za ta namen.

HITMAN

gps navigator
31. avg 2007
1.697
0
36
Katere karte ? Hmm ... tudi jaz tega ne bi vedel.
Najprej sem slišal govorice, da bi naj Avstrijska karta to omogočala ... nakar sem šel v Avstrijo, ampak ni bilo nič tako da tudi mene zanima, katera zadeva to omogoča.
Možno pa je, kot sem tudi slišal, da bi naj to omogočal Navigon verzija 6.5 in sicer za PNA, ker za PDA je trenutno najvišja 6.2 . Bo treba še malce počakat na Upgrade ...

Manfred

Zelenc'
7. avg 2007
24
0
1
Ja enako sem slišal tudi jaz. Na svoj PNA 3110 sem si naložil Navigon v6.5 for PNA 320x240 with reality view, sedaj pa moram še ugotoviti katera karta to omoča.

HITMAN

gps navigator
31. avg 2007
1.697
0
36
Ta zadeva baje nima nič z karto. To funkcijo pač omogoča verzija 6.5.
Katere karte ... hmmm ... slo sigurno ne. Sem pa prepričan, da bi v Avstriji, Nemčiji ter Švici to delovat v nulo.

BTW: a ima morda kdo SLO Voice od Navigona 5, da probamo nekaj skupaj spravit in probat če bi zadeva delovala na 6tki ?

d4mj4n

Zelenc'
30. nov 2007
12
0
1
Citat:
Uporabnik d4mj4n pravi:
Sam imam tole karto NT072_Europa_MN6.map. Gre za karto kjer je Slovenija pokrita 99% (kaže ulice, hišne številke - izven centra mesta itd...). Po vseh testiranjih dosedanjih navigacijskih programov na mojem dlančniku (DELL AXIM X50v); naslednji:
- Miomap
- IGO
- Garmin XT
- Navigon 6

mi je nabolj všečen in dober Miomap. Ampak, ko sem danes naložil Navigona ter tole karto (NT072_Europa_MN6.map) in našel v okolici Laškega vasico ter naslov na hišno številko natančno so mi malo zazevale oči!

Do sedaj namreč z nobenim od zgornjih programov nisem dobil tako detajlne mape. Res pa je, da ko sem v Celju iskal eno izmed ulic, pa je ni vpisane (vrisana pa je).

Se še kaj javim, ko uspem navigona nadgradit na verzijo 6.2.0 build 818, trenutno imam verzijo 6.0, ki pa je precej počasna.

LP

Dolžan sem še odgovor na zgornji post...

Moram povedat, da zadeva zelo počasi deluje (preračunavanje, ali izračuna route...). Po mojem je problem, ker je mapa združena v en ogromen fajl (1.9GB). Problem bi verjetno bile rešen s tem, če bi kako "izvlekel" ven samo Slovenijo...

Kako kaj ostalim deluje ta navigon, sam uporabljam ppc dell x50v in imam težave samo pri temu navigonu (ki pa ima trenuno "vročo karto" zunaj - od comtrona...)

Imate ostali enake probleme?

lp

HITMAN

gps navigator
31. avg 2007
1.697
0
36
Ne vem kako to, da ima večina probleme z počasnostjo. Morda je resnično to zgolj zaradi te velike karte. Jaz imam to vročo karto, ker kaj mi bo 38 držav, če zahajam večinoma v štiri pa še to ne vedno. V avstriji sem enkrat prešvical pot in je preračunal pot v trenutku in mi rekel, da naj polkrožno obrnem čim bo mogoče. Verjetno druge poti do moje destinacije ni bilo, da je bila edino možna zadeva, da obrnem vozilo.
Je pa res, da sem bil v krajih, ki če nebi imel navigacije sploh nebi vedel, da sem v Avstriji.
Meni deluje v nulo, v ozadju mi pa še teče POI Warner ....
Edino kar sem izklopil je animirano prikazovanje menijev.

Accord

Pripravnik
2. sep 2007
960
22
18
Jaz sem zadovoljen, imam Ipaq 2210, malce v letih, star ene 4 leta, karta je nt072 (1,8 Gb), MN pa v6.2.818

Preračun poti iz bližine MS - do neke hiše v Grazu (104 km) slabih 25 sec, Hannover (1060 km) dobrih 55 sec. Če je to zate počasi ali hitro presodi sam.

Sprotno preračunavanje - če menjam ruto, mi prav tako deluje brez problema.

lp

Nazadnje urejeno: