Nate*vanje z rabljenimi avti

alpine

Fizikalc
22. feb 2012
2.564
21
38
Škofja Loka
Raje manj pa vložek, kot šminkarski avto od švercarja in da se nategneš. To je tisto o čemer sem začel debato.

P.s. Kot sem rekel na izzi bom iskal.

Gatto

Guru
19. jul 2007
18.747
896
113
tu in tam
Citat:
Uporabnik jetamp pravi:
Evo jaz imam avto zate
smile-1.gif
Prvi lastnik, pravkar narejen servis, nič rjast, nikoli karamboliran, garažiran, nič obtolčen... (no zadnji odbijač je bil štrihan). Ocenili so mi ga na 1600€, bo pa počasi za zamenjat, zadnje ploščice in akumulator.
Edini problem je ker je 1.6 in ne 1.5
redface-1.gif
.
Samo njemu ga ne prodaj, si ga ne zasluži, pa še predober za za žajfo.
rolleyes-1.gif

Resolver

Fizikalc
18. jun 2008
1.836
0
36
Citat:
Uporabnik Gatto pravi:
Citat:
Uporabnik jetamp pravi:
Evo jaz imam avto zate
smile-1.gif
Prvi lastnik, pravkar narejen servis, nič rjast, nikoli karamboliran, garažiran, nič obtolčen... (no zadnji odbijač je bil štrihan). Ocenili so mi ga na 1600€, bo pa počasi za zamenjat, zadnje ploščice in akumulator.
Edini problem je ker je 1.6 in ne 1.5
redface-1.gif
.
Samo njemu ga ne prodaj, si ga ne zasluži, pa še predober za za žajfo.
rolleyes-1.gif

Po prigodi s piksli na monitorju mu ne bi prodal niti kamna.

alkoholik

RudolF
23. jul 2007
16.538
2.923
113
v lokalni ostariji
jetamp bo rekel, da je parkiral avto in ga pol leta ni uporabljal po pol leta bo pa rekel da so zimske gume slabe;)

pri avtu za 900-1000€ res ne moreš veliko pričakovat... sploh pa da bo prodajalec kaj poštimal... razen par dcl barve

jetamp

Fizikalc
5. sep 2007
3.532
68
48
Kranj
Citat:
jetamp bo rekel, da je parkiral avto in ga pol leta ni uporabljal po pol leta bo pa rekel da so zimske gume slabe;)
Tegale stavka ne znam dešifrirat
confused-1.gif

Je pa avto star 11 let in do sedaj ni bilo nekih težav lahko pa naslednji mesec kaj crkne. Ja poznam štorijo s piksli zato ti ga ne prodam pa četudi ploščice zamenjam pa aku in še nove gume zraven, ker se bo gotovo kakšna črtica našla tako kot na monitorju
tongue-1.gif

jetamp

Fizikalc
5. sep 2007
3.532
68
48
Kranj
Aha sem zakapiral tudi prvi stavek. Sem mislil da je bil avtor Alpine pa vidim da je od Alkota pa nisem pravilno povezal zgodovine
smile-1.gif

Nazadnje urejeno:

Hanzi

Guru
27. jul 2007
47.695
6.714
113
pri taščici
Ksz
Kdaj se pri "novem" avtu začnejo stroski s popravili?
S potekom garancije oziroma jamstva? Kaj sploh vsebuje jamstvo (oziroma česa ne).

mtl

Majstr
19. jul 2007
10.580
338
83
Kras
www.mtl.si
Citat:
Uporabnik ggg pravi:
odraz trga, jaz sem tudi vrsto let kupoval rabljene avtomobile, vlagal vanje jih glancal, popravljal preventivno, pral od zunaj znotraj enkrat tedensko. potem mi je pa vsak bosanc zbijal ceno kot, da prodajam motokultivator, itak je bila prva beseda koliko je zadnja cena.
jebiga, zivis na balkanu in to severnem kjer so ljudje zagovedani hlapci. odtlej avto zvozim in ko je tik pred razpadom prodam prvemu dilerju.
Zanimivo, da te je nekaj ''bosancev'' tako znerviralo, da si šel iz avto glancajočega manijaka do brezbrižneža.
Jaz tudi pucam, preventivno vzdržujem, itd. avto ampak ne zato, da bi zanj pri prodaji dobil nekaj več, temveč:
- ker mi je fajn, ko grem k avtu in se šajna
- ker mi je fajn, da ne sedim v kupu smeti v avtu
- ker ne morem gledat lučke, da nekaj ne dela, pa tudi če je to samo žarnica
- ker ko se usedem v avto vem, da grem lahko do Nord Cap-a, pa se ne bom bal, da mi za naslednjim ovinkom crkne...

In ne boš verjel, še vedno sem ga prodal za par EUR več, kot so bili ostali. Namreč tudi mene so klicali ''bosanci'' in sem jim na ponujeno ceno mirno odgovoril s tem: če hočete kupiti popust, pojdite po novega Renoja in Citroena, čista zmaga.
evil.gif
Sam vem kakšen je moj avto in tudi vem, kakšni so drugi. Se mi zdi poštena cena, če pa vam ne ustreza je pa milijon avtov na avto.net-u, kjer boste dobili popust. In smo končali hitro zadevo.
In še vedno sem našel kupca, ki je znal ceniti stanje avta v katerem je bil in priloženo popolnoma vso servisno dokumentacijo (ne govorim o servisni knjižici
tongue-1.gif
, ampak računih, delovnih nalogih, itd.).

In ja, tudi dober avto za tisočaka se da dobit. Nasvet od Cliftona je dober
zmaga.gif
.

Hondi

Majstr
18. avg 2007
3.546
433
83
Citat:
Uporabnik ggg pravi:
odraz trga, jaz sem tudi vrsto let kupoval rabljene avtomobile, vlagal vanje jih glancal, popravljal preventivno, pral od zunaj znotraj enkrat tedensko. potem mi je pa vsak bosanc zbijal ceno kot, da prodajam motokultivator, itak je bila prva beseda koliko je zadnja cena.
jebiga, zivis na balkanu in to severnem kjer so ljudje zagovedani hlapci. odtlej avto zvozim in ko je tik pred razpadom prodam prvemu dilerju. vsi bi radi imeli avtomobile iz salona za jurja. trg plocevinastega sranja se je enormno povecal, ljudje imajo prevelike oci, bodisi zaradi sosedov, bodisi zaradi lastnih neuspehov na drugih podrocij ter si kupijo preveliko breme. kasneje ni denarja za vzdrzevanje in smo kjer smo.

467716-post_slo.gif

alkoholik

RudolF
23. jul 2007
16.538
2.923
113
v lokalni ostariji
kaj alpine kaj te muči? jaz sem za 1200€ kupil vrhunski avto. zaenkrat sem imel z njemu 50€ stroškov. (auspuh). aja pa kupil sem ga kar pri prodajalcu...

in če nekomu ni jasno, da v avto je z razlogom poceni potem pa boh pomagej.

mi je pa zanimivo, da nekateri gledajo papirje, a na papirju ti nikjer ne piše, da lastnik ni mrzlega "tiščal" vozil po luknjah, uničeval avto na splošno...

hermann

Guru
19. mar 2014
9.655
6.517
113
Na koncu te manj stane, če kripo za jurja ali manj pelješ na odpad, kot da se ukvarjaš s hribovci, ki za ta denar pričakujejo nov avto

mtl

Majstr
19. jul 2007
10.580
338
83
Kras
www.mtl.si
Citat:
Uporabnik hermann pravi:
Na koncu te manj stane, če kripo za jurja ali manj pelješ na odpad, kot da se ukvarjaš s hribovci, ki za ta denar pričakujejo nov avto
Za take paciente obstaja rešitev in sicer opombe v pogodbi: tam napišeš vse kar je narobe z avtom in si mu povedal in ko ti pride čez pol leta težit, da je kaj narobe, mu samo tisto pod nos porineš in mu rečeš, da se naj spoka tja od kamor je prišel.
Brat je prodal avto v katerega je bilo potrebno kar nekaj vložit. Vse se je lepo napisal v opombe pogodbe in nobenih problemov. Šel je pa cca. 400 EUR manj kot je bil naslednji ''kao ultra super duper'' ohranjen.
evil.gif

Sicer sem pa tukaj že več kot dovolj napisal na to temo:
Kako pravilno prodati avtomobil, da vas ne bo bolela glava?

Verjamem pa, da te opombe marsikateremu prodajalcu v Sloveniji predstavljajo težavo
grims-1.gif
.

mtl

Majstr
19. jul 2007
10.580
338
83
Kras
www.mtl.si
Citat:
Uporabnik alkoholik pravi:
mi je pa zanimivo, da nekateri gledajo papirje, a na papirju ti nikjer ne piše, da lastnik ni mrzlega "tiščal" vozil po luknjah, uničeval avto na splošno...
Imaš prav, sklepanje samo iz papirjev je lahko popolnoma napačno.
Vendar sam še nisem srečal pizajzla na avte (to ne vključuje samo papirjev), ki bi delal z avtom kot svinja z mehom. Pa recimo, da sem srečal že kar nekaj lastnikov avtomobilov.
grin1.gif

Možnost pa seveda vedno obstaja, ampak je po mojem mnenju minimalna. Kar pa nič ne pomaga, če ravno ti nabašeš na takega
tongue-1.gif
.

mtl

Majstr
19. jul 2007
10.580
338
83
Kras
www.mtl.si
Citat:
Uporabnik Hondi pravi:
dobri avti se prodajo med znanci in prijatelji
Drži, po moji oceni nekje 90%. Ampak tistih 10% jih pa še vedno pride na avto.net in če nimajo zlatarske cene so prodani v parih urah. Preverjeno, večkrat
wink-1.gif
.