Škoda da si prodal nepremičnino. V 10 letih bi lahko imel že vrnjeno investicijo če bi oddajal turistom preko aribnb. Nekje 10-15 let pa imaš investicijo nazaj, odvisno od lokacije. Naj omenim še, da je edino nepremičnina tista, ki ti daje konstanten mesečni prihodek, če dodamo še to da se cene dvigujejo z leti je to dobra investicija za otroke. V najslabšem primeru lahko živijo v njej...
Dolgo časa sem mislil, da sem naredil najbolj trapasto potezo. Stric je nujno potreboval nekaj mark, ki jih takrat nisem imel. Kupec je poznal prostorske akte in občinske naložbe prihodnjih let. Zanimivo, da so parceli spremenili namembnost, in tam naredili ničesar. Tako da kupec, čeprav me je lepo vrtel okoli prsta, ni dočakal željenega donosa.
K sreči imam še njivo. Čeprav je gospod, ki mi jo je do sedaj obdeloval, napovedal konec temu, upam, da se bo industrijska cona širila v smer mojega zemljišča.
Vseeno pa človek z leti gleda na nihanja skladov malo drugače. Misliš, da nekaj imaš, potem pa ti čez noč izpuhti nekaj tisoč evrov. Vseeno je sekerancija ob padcih zame prevelika. Nimam več toliko sredstev. Trenutno se mi je že 3x zgodilo, da so skladi narasli do določenega vrha, nato pa je potrebno čakati kar nekaj časa, da si na vrhu.
Vsi omenjate Trumpa. Kaj pa spor v Perzijskem zalivu?