Prodaja rabljenega vozila ta čas

Mare77

Fizikalc
13. feb 2009
1.327
8
38
47
Okolica južne LJ.
Jaz sem jeseni prodajal Scenica 2002 1,9 Dci. Začel na 5000€, kot so bile ostale cene na avtonetu, končal pa pri 3.400, če se ne motim. Prodal sem ga torej po eurotax vrednosti, pa še to komaj... Dve leti nazaj pa sem dal zanj 8000€
uf-1.gif

Mare77

Fizikalc
13. feb 2009
1.327
8
38
47
Okolica južne LJ.
Žal... tudi jaz sem bil šokiran, koliko sem zgubil v dveh letih . Precej nesrečen model sem imel. Ti scenici so znani po tem, da imajo probleme, predvsem z turbinami. Dokler nisem spustil cene pod 4k, me sploh ni nihče povohal. Prodajal sem ga aktivno 2 meseca, tudi s pomočjo ene avtohiše, tako da kaj več bi težko dobil. mogoče kak stotak več, samo bi moral imeti srečo. Kot sem sproti spremljal avtonet, so bili na koncu podobni scenici enako vredni kot moj. Realno gledano bi ga moral prodati za nekaj čez 4k €. Očitno sem si izbral tudi slab čas, saj je bila takrat tudi fama o recesiji na višku, pa največ se prodaja spomladi... poleg tega je takih scenicov bilo ko listja in trave...

Narodnjak

Majstr
20. jul 2007
10.332
301
83
39
Ljubljana
Jz svojga prodajam kakšen mesec, 3je so pršli pogledat avto, ena naj bi ga vzela, samo čaka še na odobritev lizinga, baje naj bi bla ful resna
wink-1.gif

Drugač pa sm dobu 2 ponudbi za menjavo, je pa moj avto med najcenejšimi na avtonetu s tako opremo.

SJTV1

eV12
18. jul 2007
19.187
1.197
113
www.adriamedia.si
Citat:
Uporabnik Mare77 pravi:
Jaz sem jeseni prodajal Scenica 2002 1,9 Dci. Začel na 5000€, kot so bile ostale cene na avtonetu, končal pa pri 3.400, če se ne motim. Prodal sem ga torej po eurotax vrednosti, pa še to komaj... Dve leti nazaj pa sem dal zanj 8000€
uf-1.gif
Jaz pa Corollo 5vrat 1.4 bencinar (98 KM) Extra (kar pomeni da je mela lite feltne in ročno klimo) letnik 2003 za 6 jurjev v momentu. Po moje če bi se mi dalo drkat (pa se mi ni, ker me je nov avto čakal) bi šlo še za 500€ več.
3,500 je dobila tašča za 2002 Micro s 120kkm 80-konjsko. Tudi dober mesec nazaj. Če bi se potrudili, bi šla za (vsaj) 400 več ...

Stupo

Fizikalc
28. mar 2009
1.334
0
36
Ljubljana
Citat:
Uporabnik blazko pravi:
Citat:
Uporabnik Stupo pravi:
Twingo GT (1.2TCE) pride 11.880€, pa se da sigurno dobiti 1000€ popusta.

Najcenejši oglaševani so precej cenejši - tale. Pomojem boš avto prodal lahko samo nekomu, ki išče RSa s Cup podvozjem. Ostali ti bodo metali naprej cene Twingov, ki razen imena in oblike s tvojim nimajo veliko skupnega
smirk-1.gif

(edit - vidim, da cena velja samo preko R financiranja)

Pa še ena kritika na tvoj račun - kupil si nov avto za 14k, sedaj pa je poraba 8l prevelika, ker narediš 150 km / dan. To je recimo 3500km na mesec, razlika pri porabi 6l bi bila 35*2 = 70 litrov. Se pravi 70€ mesečno.

Oprosti, ampak meni je to smešno.
70€ na mesec bi se mi kar nekaj poznalo. Trenutno imam okoli 700€ mesečnih prihodkov, od tega dam 270€ za odplačilo avtomobila in okoli 300€ na mesec za bencin, pa smo tam
evil.gif
Tako da so tudi finance eden izmed razlogov za nakup rabljenega dizla.
Da preidemo nazaj h temi; ravnokar me je klical znanec, da prodaja lepo ohranjenega cliota l.96 z realnimi 130.000km in se ga za 500€ ne more nikakor znebiti.

Simon_Vi

KIYUNDAI fan
8. maj 2007
8.128
2
38
Citat:
Uporabnik Mare77 pravi:
uf-1.gif

Si si sam odgovoril, drugič bodi pa manj požrtn
smile-1.gif

garner

Deliverance banjo boy
19. nov 2009
547
0
16
Zahod
Citat:
Uporabnik Stupo pravi:
Citat:
Uporabnik blazko pravi:
Citat:
Uporabnik Stupo pravi:
Twingo GT (1.2TCE) pride 11.880€, pa se da sigurno dobiti 1000€ popusta.

Najcenejši oglaševani so precej cenejši - tale. Pomojem boš avto prodal lahko samo nekomu, ki išče RSa s Cup podvozjem. Ostali ti bodo metali naprej cene Twingov, ki razen imena in oblike s tvojim nimajo veliko skupnega
smirk-1.gif

(edit - vidim, da cena velja samo preko R financiranja)

Pa še ena kritika na tvoj račun - kupil si nov avto za 14k, sedaj pa je poraba 8l prevelika, ker narediš 150 km / dan. To je recimo 3500km na mesec, razlika pri porabi 6l bi bila 35*2 = 70 litrov. Se pravi 70€ mesečno.

Oprosti, ampak meni je to smešno.
70€ na mesec bi se mi kar nekaj poznalo. Trenutno imam okoli 700€ mesečnih prihodkov, od tega dam 270€ za odplačilo avtomobila in okoli 300€ na mesec za bencin, pa smo tam
evil.gif
Tako da so tudi finance eden izmed razlogov za nakup rabljenega dizla.
Da preidemo nazaj h temi; ravnokar me je klical znanec, da prodaja lepo ohranjenega cliota l.96 z realnimi 130.000km in se ga za 500€ ne more nikakor znebiti.
Sicer je to tvoja želja, odločitev, ampak zakaj si sloh šel v nakup avta na lizing. Se da danes dobit za 4000 evre dober avto, sam iskat je treba.

Mare77

Fizikalc
13. feb 2009
1.327
8
38
47
Okolica južne LJ.
Pač rad jem
smirk-1.gif

Drugače je bilo pa včasih tak, da se je avto prodal nekaj 100€ nad eurotax vrednostjo...

Kakorkoli že, to je sedaj preteklost, za prihodnost pa že sedaj vem, da za XP ne bom dobil kaj dosti.
grims-1.gif
Bo imela preveč km...

SJTV1

eV12
18. jul 2007
19.187
1.197
113
www.adriamedia.si
Citat:
Uporabnik garner pravi:
Sicer je to tvoja želja, odločitev, ampak zakaj si sloh šel v nakup avta na lizing. Se da danes dobit za 4000 evre dober avto, sam iskat je treba.
A res? Zanimivo, za ta denar jez najdem samo rabljene ...
Pa dajte že enkrat neha ljudem težit z rabljenimi avti. Eni kupujejo samo rabljene, eni samo nove, eni kar pač pride. Vsak ima svoje razloge in principe. Meni recimo na pamet ne pade da kupim karkoli brez vsaj 2 let garancije z asistenco + da ne bi imel komplet kasko.

garner

Deliverance banjo boy
19. nov 2009
547
0
16
Zahod
Citat:
Uporabnik SJTV1 pravi:
Citat:
Uporabnik garner pravi:
Pa dajte že enkrat neha ljudem težit z rabljenimi avti. Eni kupujejo samo rabljene, eni samo nove, eni kar pač pride. Vsak ima svoje razloge in principe. Meni recimo na pamet ne pade da kupim karkoli brez vsaj 2 let garancije z asistenco + da ne bi imel komplet kasko.

Ma saj ni problema, sam potem naj ljudej ne stokajo, da nimajo 1000 evrov za velik servis, gume + kak malenkost, da nimajo 2500 evrov za webasto in, da ne ve kje jih naj dobi. Eni sred zime z letnimi
uf-1.gif
po se pa tako zavrti, kot un na AC s črnim avtom. Simpl, kupiš tak avto, ki ga boš pripomoral vzdrževat, eni vidjo, da lahko s svojo plačo 600-700-800 evrov vzamejo kredit 200 evrov/mesec pa majo mir z avtom, ko pa je avto mal izven garancije in kaj crkne pa jok in stok, kje dobit 2000 evrov za gume + velik servis + izredno popravilo....jah nič prodat tik pred servisom, poplačat lizing in vzet novga.
To za mene ni tehnično brezhibno vozilo, če ima avto 120.000km i starost 6 let in brez velikega servisa.

Nazadnje urejeno:

Simon_Vi

KIYUNDAI fan
8. maj 2007
8.128
2
38
Žajfa se strinjam s tabo....razen pri zadnjem stavku si močno pihnil mimo. Glvani servis da/ne nima veze z izpravnostjo vozila....razen hipotetično , če ti jermene potrga med vožnjo in zaradi tega narediš zastoj na cesti..

garner

Deliverance banjo boy
19. nov 2009
547
0
16
Zahod
Saj ni problema jermen dejansko zdrži več, kot pa cca 100.000km (odvisno od avta), ampak nikoli ne veš kdaj ti ga odtrga. Torej, kar narekuje servis to mora bit narejeno in, če pri 140.000km še ni bil menjan jermen ti ga lahko vsak čas odtrga, škoda pa skrivljeni ventili, pa bog ne daj da je 16v, mogoče še kakšen bat

Hanzi

Guru
27. jul 2007
47.695
6.714
113
pri taščici
Citat:
Uporabnik Stupo pravi:

link in lokacija?
Bo treba v "kratkem" kaj takega kupit, R5 napada kožni rak

SJTV1

eV12
18. jul 2007
19.187
1.197
113
www.adriamedia.si
Citat:
Uporabnik garner pravi:
Citat:
Uporabnik SJTV1 pravi:
Citat:
Uporabnik garner pravi:

Ma saj ni problema, sam potem naj ljudej ne stokajo, da nimajo 1000 evrov za velik servis, gume + kak malenkost, da nimajo 2500 evrov za webasto in, da ne ve kje jih naj dobi. Eni sred zime z letnimi
uf-1.gif
po se pa tako zavrti, kot un na AC s črnim avtom. Simpl, kupiš tak avto, ki ga boš pripomoral vzdrževat, eni vidjo, da lahko s svojo plačo 600-700-800 evrov vzamejo kredit 200 evrov/mesec pa majo mir z avtom, ko pa je avto mal izven garancije in kaj crkne pa jok in stok, kje dobit 2000 evrov za gume + velik servis + izredno popravilo....jah nič prodat tik pred servisom, poplačat lizing in vzet novga.
To za mene ni tehnično brezhibno vozilo, če ima avto 120.000km i starost 6 let in brez velikega servisa.
Kot sem že napisal: situacija v življenju se lahko spremeni. Danes imaš kamot za 300€ obroka za kredit za plačat, jutri je lahko to problem. Zamenjaš službo, pa je do nje namesto 10 po novem 50 klilometrov in poraba, za katero je bilo prej vseeno, postane pomembna. Itd ...

garner

Deliverance banjo boy
19. nov 2009
547
0
16
Zahod
Citat:
Uporabnik Stupo pravi:
Citat:
Uporabnik Hanzi pravi:
Citat:
Uporabnik Stupo pravi:

link in lokacija?
http://www.avto.net/_AVTO/ad.asp?ID=3409934&show=1 (Ljubljana)

NO mal se vpraša, zakaj ga ne proda. Clio ni vreden teh 500 evrov, ker dobiš tegale za 600 evrov http://www.avto.net/_AVTO/ad.asp?ID=3412634&show=1
KLIMA in druga oprema

Kdo pa še danes kupuje avto brez servota, cz,el.pomik, klima da/ne

Viper_XxL

Guru
20. avg 2007
9.563
1.090
113
Titograd
Sploh pa si vso elektriko pri tem kliotu lahko nekam vtakneš. Sestra je pred leti imela takega, isti letnik, pa hvala lepa za tak krš, klima spuščala, pomik oken je malo delal, malo ne, malo pa samo delno, centralno je včasih delalo ok, včasih ni vseh vrat odklepalo in zaklepalo, parkrat pa tudi sploh ni reagiral.

Sicer pa se oba lahko malo zdilaš, tako da je pol vseeno na koncu nekje 150-200 € razlike.Tretjina vrednosti avta, čisto logično potem.

sandra

Guru
10. dec 2007
5.780
2.243
113
Citat:
Uporabnik Stupo pravi:
Citat:
Uporabnik Hanzi pravi:
Citat:
Uporabnik Stupo pravi:

link in lokacija?
http://www.avto.net/_AVTO/ad.asp?ID=3409934&show=1 (Ljubljana)

Saj nisi resen, ta razbitina ni vredna 300 €.