I
Citat:
Uporabnik jest5 pravi:
Lažeš kot pes(ok predvidevam tudi, da si zabit kot žebelj)Citat:
Uporabnik SHARK1 pravi:
Če mi ne verjameš,uporabi teleskop,daljnogled ali digitalca z zmogljivimo zoomom,pa boš videl,da v jasnem in čistem ozračju ladjo (jadrnico,otok,pomol...) vedno vidiš CELOTNO,ne glede na oddaljenost...kar je možno samo na ravni površini in popolnoma nemogoče,če bi živeli na krogli! Primer tega si lahko pogledaš na spodnjem posnetku:
Ni problema, samo povej kdaj. Pa za take malenkostne vsote ne bom nikamor hodil, zmenva se za miljonček. Še prej pa se jasno pogodba overi pri notarju, da ne bo kakšnih izgovorov.Citat:
Uporabnik SHARK1 pravi:
Citat:
Uporabnik jest5 pravi:
Uporabnik SHARK1 pravi:
Če mi ne verjameš,uporabi teleskop,daljnogled ali digitalca z zmogljivimo zoomom,pa boš videl,da v jasnem in čistem ozračju ladjo (jadrnico,otok,pomol...) vedno vidiš CELOTNO,ne glede na oddaljenost...kar je možno samo na ravni površini in popolnoma nemogoče,če bi živeli na krogli! Primer tega si lahko pogledaš na spodnjem posnetku:
Resnica boli,a ne?
Še enkrat hvala za kompliment
Greva preverit na morje,pa ti dokažem,da drži kar sem napisal? Stava 100 eur? Ali mogoče 200...ali 300? Aja,to pa ti,za vsak slučaj,raje nebi,a ne?...se mi je zdelo
Citat:
Uporabnik Demz pravi:
cSv je verjetno centisilvert ali tako nekako. Sevanje hitrih delcev, pod gama žarčenjem. Zavaruješ se z oklepom iz vode.
Ali to drži?
Citat:
Uporabnik jest5 pravi:
Uporabnik SHARK1 pravi:
Citat:
Uporabnik SHARK1 pravi:
Citat:
Uporabnik ThorZEN pravi:
Jadrnico si kdaj že opazoval, kako postopoma izginja za obzorjem, najprej trup, nato počasi še jadro? Kako F.E.T. to razloži?
V resnici nikakor ne izginja,ampak se ti samo tako zdi,ker jadrnica postaja z oddaljevanjem vedno manjša,ampak v resnici nikoli ne izgine! Če mi ne verjameš,uporabi teleskop,daljnogled ali digitalca z zmogljivimo zoomom,pa boš videl,da v jasnem in čistem ozračju ladjo (jadrnico,otok,pomol...) vedno vidiš CELOTNO,ne glede na oddaljenost...kar je možno samo na ravni površini in popolnoma nemogoče,če bi živeli na krogli! Primer tega si lahko pogledaš na spodnjem posnetku:
https://www.youtube.com/watch?v=VFhhCYYkILw
Seveda ljudlje potem rečejo: "ukrivljenosti se ne vidi,ker je Zemlja tako ogromna!"
Res? Gremo računat...
Ukrivljenost bi se morala videti že na relativno kratkih razdaljah! Matematika ne laže: po izračunu sferne geometrije (če bi bila Zemlja krogla z obsegom 40.000 km) bi bil padec vidnega horizonta 10 metrov (na razdalji 11,3 km), 20 metrov (na razdalji 16 km), 30 metrov (na razdalji 19,6 km), 50 metrov (na razdalji 25,3 km),itd... Torej ladjo,visoko 20 metrov,nebi bilo več možno videti na oddaljenosti 16 kilometrov od obale (v resnici jo s teleskopom vedno vidimo celotno,tudi na daljših razdaljah!)
Citat:
Uporabnik ThorZEN pravi:
Ne morem verjet, da res debatiramo, ali je Zemlja okrogla, a naj bo. Video:
Citat:
Uporabnik dijo_porko pravi:
Citat:
Uporabnik jest5 pravi:
Uporabnik SHARK1 pravi:
fenomenaln troll je
Citat:
Uporabnik MrDaco pravi:
Šarki:
Vidim da res ne trolaš. Že v temi o GPS sprejemniki si prepričan da GPS deluje preko zemeljskih postaj