Mogoče pa zato, ker je "Polaris" ravno tako v naši galaksiji, kroži okoli njenega središča, ter potuje z njo po vesolju.Citat:
Uporabnik SHARK1 pravi:
Citat:
Uporabnik MrDaco pravi:
Strah me je ljudi ki leta 2015 trdijo da je zemlja ravna. Tega in ničesar drugega v zvezi s to temo.
Sem pa pogledal videoposnetek do dela, kjer pokažejo zvezdo severnico, in kako se ozvezdje vrti okoli nje. Pa valda da se navidezno vrti, če je severnica v položaju nad osjo zemljinega vrtenja. Tukaj se je vse končalo, in v mojih očeh ste samo eno stopnjo nad šimpanzi.
Hvala za kompliment
Na žalost pa imaš zelo slabo geometrijsko predstavo...če misliš da je Zemlja planet v obliki krogle,nagnjene za 23.5 stopinje,ki se okoli svoje osi vrti z hitrostjo 1.600 km/h (obodna hitrost na ekvatorju),da obenem kroži okoli sonca s hitrostjo 107.000 km/h,da celoten sončni sistem kroži okoli središča galaksije s hitrostjo 800.000 km/h,in da hkrati celotna naša galaksija potuje po vesolju s hitrostjo 1.072.000.000 km/h (vse to trdi NASA)...obenem pa Polaris ostaja na praktično istem vidnem mestu na našem nebu že tisočletja...??
https://www.youtube.com/watch?v=ahNfU7zYlmY
Ta majhen premik glede na zvezdo, ki ga dela Zemlja pri kroženju okoli sonca, pa s prostim očesom ni zaznaven.
Btw ironija. V posnetku z balonom, ki si ga dal za dokaz ravnosti Zemlje, se prav lepo vidi ukrivljenost