Napetost na nuli

Gonzo

Guru
1. sep 2007
9.293
9.499
113
EU
Fantje, ne pozabite na pravilo:
- slabega elektrikarja ubije elektrika, dobrega pa alkohol.
Zato previdno, prosim.

• Haha
Reactions: LarryClay

Matko

pohodnik
18. jul 2007
5.605
707
113
Pa še to-zakaj misliš, da obstaja dopolnilni ukrep "izenačitev potenciala", torej, da se povežejo vsi kovinski deli med seboj na nekem objektu in zaščitnim (nevtralnim, strelovodnimi armaturami)? ravno zato, da se izognemo raznim pojavom tuje napetosti na kovinskih delih iz različnih vzrokov...
mladenič, malo se ti res svita, ampak še vedno pišeš neumnosti ;)

• Všeč mi je
Reactions: jendomen

kalbo

Guru
7. okt 2013
18.656
9.459
113
A ti bo asistent pol lupčka dal? Dečko umiri konje, sicer vem da hornončki laufajo, sam vseen.

• Všeč mi je

kalbo

Guru
7. okt 2013
18.656
9.459
113
klasika
a si pol mojster al ne?
Nisem mojster imam pa podobno brihtnega sina tvojih let tko da mam s pametnjakoviči tvoje sorte neprecenljive izkušnje, z mladimi mlečnozobimi projektanti pa tudi. Z inštalacijami pa precej več kot ti in zaenkrat te nesem, ker do diplome si samo elektrotehnik, pa mislim da do mojstra pridem prej kot ti do diplome na FERI.

• Všeč mi je
Reactions: ales85 in jendomen

motoroki

Fizikalc
30. maj 2022
558
123
43
Nisem mojster imam pa podobno brihtnega sina tvojih let tko da mam s pametnjakoviči tvoje sorte neprecenljive izkušnje, z mladimi mlečnozobimi projektanti pa tudi. Z inštalacijami pa precej več kot ti in zaenkrat te nesem, ker do diplome si samo elektrotehnik, pa mislim da do mojstra pridem prej kot ti do diplome na FERI.
torej te poganjajo stereotipi..pa še zdej nisi nič kaj pametnega povedal v tej temi, samo brihtoliranje, kar ne pritiče takemu "majstru"
do mojstra pa prideš v enem letu ja, če imaš delovno dobo in primerno izobrazbo.

• Objave ne odobravam
Reactions: ales85 in jendomen

motoroki

Fizikalc
30. maj 2022
558
123
43
Zdi se mi, da boste nekateri doktorirali iz uporabe "fazenpriferja". A ni škoda časa za tole "prepucavanje"?
stalnica..vsi, ki so enkrat zvezali na vikendu izmenični šalter, potem mu je pa ratalo še križnega vmes uturit, so zdaj džeki
saj je isto pri motorjih oz debati, vsi pametni, pol pa vidiš, da več od skuterja 50 ni vozu.
jaz bi pa rad resno temo, prpravljen sem kaj požret pa se kakšno foro naučit, ampak ne-mulc nima pojma, foter čeprav uči nima pojma pa inštalacij ne znamo delat, čeprav ma fermo 30 let ipd
tle ga pa vprašaš kaj dela, maš šolo da stojiš za napisanim pa čri čri ..:rolleyes:

• Objave ne odobravam

kalbo

Guru
7. okt 2013
18.656
9.459
113
Še kr se repenčiš? Povedal sem točno to kar je v teh primerih za povedat. Ti si se pa začel prepucavat okol voltov na nuli, vmes si pa še kako traparijo napisal.

motoroki

Fizikalc
30. maj 2022
558
123
43
Napisal si kar bi vsak normalen to je res, naj najde štromarja..to sem tudi jaz.
Z nulo in volti so pa začeli drugi stručkoti in povej, kero traparijo sem napisal, da se posujem z pepelom..ampak argumentirano, tako ki veljajo za navadne hišne ištalacije ne imaginarno dolge linije, mogoče napake v trafopostaji in podobne nebuloze.

Utisevalec

Guru
12. nov 2007
16.082
4.056
113
Napisal si kar bi vsak normalen to je res, naj najde štromarja..to sem tudi jaz.
Z nulo in volti so pa začeli drugi stručkoti in povej, kero traparijo sem napisal, da se posujem z pepelom..ampak argumentirano, tako ki veljajo za navadne hišne ištalacije ne imaginarno dolge linije, mogoče napake v trafopostaji in podobne nebuloze.
Štromar ki trdi da je nula in zemlja isto je pač zanič štromar pa tudi če ima naziv doktorja znanosti oz. gremo po pravilniku za instalacije, če imaš 3 drate do vtičnice jih imaš z razlogom, do nekje leta 1960 so imeli samo dva pa so ugotovili da ni čisto ok. Če je vse isto potem imamo 33.333..% bakra v stenah preveč kar meji že na teorijo zarote ...

• Všeč mi je

motoroki

Fizikalc
30. maj 2022
558
123
43
Štromar ki trdi da je nula in zemlja isto je pač zanič štromar pa tudi če ima naziv doktorja znanosti oz. gremo po pravilniku za instalacije, če imaš 3 drate do vtičnice jih imaš z razlogom, do nekje leta 1960 so imeli samo dva pa so ugotovili da ni čisto ok. Če je vse isto potem imamo 33.333..% bakra v stenah preveč kar meji že na teorijo zarote ...
IMG20230416230857.jpgKoliko V razlike je med tema dvema vodnikoma v TP po tvoje?