Citat:
Uporabnik Fojhcter pravi:
@tis..ljudje smo le na vrhu prehranjevalne verige (vsaj mislim da) in so nam živali nekako podrejene..
Kaj da smo ljudje na vrhu prehranjevalne verige??? Matr, to pa je izjava!!! Pejt v afriko al pa v kakšno junglo, pa boš vidu ti, kok si na vrhu prehranjevalne verige!!! Na vrhu prehranjevalne verige je tisti, katerega ne more, ali ga noče nobena druga žival pojesti!!! In človek je glih tok slasten kot antilopa levom, krokodilom, kakšni kači, volku, tud kakšnemu psu verjetno!
In vsi vi, kateri se imate za nekaj nadrejene živalim, vam povem le to, da če ne bi bilo njih, nas ne bi bilo tukaj! In živali so obstajale dost časa prej kot človek, tko da ne vem, od kje vam ideja da smo mi nadrejeni. Nadrejeni smo zato, ker imamo puške in pamet. To je isto, kot če bi en prišel k vam domov, nekaj časa normalno živel z vami, potem bi vas pa počas začel izpodrivat iz stanovanja, lastil bi si vaše stvari, če bi se mu upirali bi vas pa udaril al pa ubil. Zakaj ne bi mogli živet v sožitju? sej zemlja je dost velika! Lahko bi se zavedali, da pač nismo sami, in da žival pač kdaj tud zaide, napade ipd... Sej mi smo tud živali, ne pozabit tega!
In pol, ko enga gobarja napade medved, je cel halo, gonja, ulov, ustrel, ne vem kaj še... Pa zakaj? Kje pa piše, da je gozd varen za človeka? Sej če hočemo da je gozd, more bit tud življenje notr, a ne? Mi bi radi pa imel le čist, pospravljen gozd z veliko gobami, in nobenim sovražnikom. Ja tko ne gre, a ne! Al pa dejmo vse pobit, pa bo mir! In ja, Stardec, jest ne ubijem deževnika, polža, ježa čez cesto nesem, če ga glih srečam.... ok, žab pa res ne pobiram no, ker jih je tok, da bi jih pol tm celo noč lahko prenašal. Prav tako nisem ubil še nobene živali namerno!
Glede krav, pujsov in ostalih prehrambenih artiklov. Sej pač človek je mesojedec, zakaj ne bi ubijal? Pač smo tok civilizirani, da imamo za to farme, klavnice, mesnice,... Sej v afriki pa še vedno lovjo antilope! pa kaj, sej jih morjo! Eni izmed vas pa ubijate zarad solate, paradajza, drekcov na vašem travniku...
ah pa sej nima smisla! jest pravim da bo že mati narava za take poskrbela... Zate stardec je že. pri svojih 65 letih sekregaš na forumu s 20-letnimi mulci kdo prehitr voz, ipd...