A bejž no. Zdaj pa trdiš, da ne smem ubiti cucka, ki bi me življenjsko ogrožal na moji posesti?
A naj ga lepo prosim, da se umakne? Saj bi ga, a govedo zabito pasje ne razume prijaznih besed.
Kaj mu naj prinesem ven še žensko, sosedovega dojenčka, da se bo ja fino nagrizel in nažrl?
Preprosto trdim, da živali še zdaleč niso enakovredne ljudem. Tisti, ki trdijo nasprotno so navadni hinavci. Še enkrat: hinavci.
Zakaj? Zato, ker izvajajo segregacijo med živalskimi vrstami. Lepe, puhaste živali bi božali in za njih naredili več, kot za marsikaterega človeka v stiski.
Umazane, "koristne" pa pojedli ali enostavno pobili To, da jih morajo prej fentati pa seveda ni problem, kajne? Zrezek zraste na drevesu, od tam pa odide v Mercator.
Tudi podgane v stanovanju ali hiši bi verjetno tolerirali, a ne? Morda bi jim prebrali kakšen haiku in bi se odločile za prostovoljno izselitev?
Obup. Je tako težko pogledati resnici v oči in za trenutek pozabiti na zavijanje besed v celofan? Saj zaradi tega liberalci niso nič bolj fancy. Kvečjemu posmeh sami sebi.
Dokler mi liberalec očita primitivno miselnost bom tudi jaz brez zadržkov očital, da je navaden hinavec, ki se pretvarja in skuša s svojim liberalnim stališčem izkazovati, da je "nekaj več", skratka vzvišen nad plebsom.
Če bi se pisali leto 1500 bi ti verjetno bil del plemstva, kajne?