Napad psa!

kavboj

Fizikalc
30. avg 2007
2.219
0
36
Citat:
Uporabnik rajhenburger pravi:
Za zdaj je treba še počakat z drastičnimi ukrepi. Ima kdo idejo kje nabavit diktafon ker vem da mi bodo še danes prišli težit na prag? Čeprav vem da to ni dokaz pa vendarle.

Kdo ti bo prišel težit na prag? Sosedi?

shift

Guru
20. jul 2007
9.875
2.267
113
za šankom
a gsm pa nima možnost snemanja zvoka.verjetno je tudi da imajo so lasntiki psa zavarovani za primer napda psa.torej če so go for it

msenjur

Guru
11. sep 2007
26.863
-383
113
na gsm si kamero vključi, pa ga imej v žepu v jakni, al pa srajci - čimbližje ust! To je dober dokaz ustrahovanja in groženj!

al pa ga sm tko nekam postavi da bo snemal vse skupaj!

drugač pa trgovine s tehniko....

In zakaj ti bojo prišli težit? Matr, a so to res cigani?

qqqqqqq

Fizikalc
23. apr 2008
1.405
0
36
Fantje, ko je mene pes ugriznil sem tolk znoru, da sem psa zbrcal do smrti, ni bil pudl, ni bil pa tud tale na sliki, neka mešanica ovčarja.

Tuki ni milosti, če ni lastnika v bližini ali če celo na tvojem posestvu je nasilen kuža papa, vsaj pr men je tko!

Lakho se pa greš tudi po pravni poti, ki je dolgotrajna pa še noben "ni kriv"...

rajko0028

Fizikalc
22. avg 2008
1.327
1
36
15 km SV od LJ
Če boš povabu par prijatlov, ki bodo v ozadju, ko te bodo "obdelovali" , na pir bodo boljši dokazi na sodišču, kot pa nelegalno snemanje (pa še tist, ki si ga snemal te lahko toži ) - ti res priporočam priče.
Za zdravje se pa ne sekiraj preveč - je zellloooooooooooooo....... mala šansa da si okužen -
lp
r

Nazadnje urejeno:

tis

Fizikalc
25. jul 2007
5.423
0
36
V razne butaste predloge, ki bi v primeru, da bi tako delali vsi, vodili v anarhijo se sploh ne bom spuščal.

Meni se predvsem poraja vprašanje istovetnosti zgodbe oziroma njene predstavitve. Če pes napade se vidi kaj več kot sled enega zoba. Če bi res napadel AST ali PBT ali pa celo "le" labradorec bi bile posledice malo drugačne. Izjava, da mu kavbojk ni uspelo potrgat, čeprav je to poskušal in, da so vidne sledi zob (ne ugriza) povejo kar nekaj. Če se človek boji si stvari lahko predstavlja po svoje.

Pa ne trdim, da imam prav - se mi pa izjava in posledice res ne skladajo s posledicami napada psa.

Če je pes res podivjan je veliko bolje, da to rešujete preko ustreznih mehanizmov pravne država in ne na način, da oblast vzemete v svoje roke. Obdobje divjega zahoda je mimo, sedaj naj bi živeli v civiliziranem svetu. Če se začnete prepucavati s sosedi so lahko posledice veliko hujše kot raztrgana jakna in opraskana podlaht.

wd40

Guru
10. dec 2007
2.874
797
113
Naredi se tako kot v primeru, ki ga poznam. Pes je ugriznil oz. napadel nekega otroka. Da bi se lastnik izognil tožbam je moral psa privezat nekje v gozdu in lokalnemu lovcu povedat kje je. Ta ga je lepo usmrtil brez problemov. V tvojem primeru dobite psa, ga odpeljite nekam v gozd in opravite delo. To bi bil moj nasvet.

ps. sicer mi je škoda psa, ampak če so lastniki bedaki drugače ne gre.

Ares

kamikaza
19. jul 2007
4.622
0
36
Citat:
Uporabnik msenjur pravi:
no sej ubistvu mi treba dokazovat, sej dejstva med vrsticami tud nardijo vtis na sodnika, a ne?
Ne. Če ni dokazov, te ne morejo obtožit samo na podlagi logičnega sklepanja.

Kdo pa je rekel da bi psa šel sploh fentat k njim domov? Naslednjič ko bo spet prišel "na obisk" lepo nameriš pa počiš, truplo pa zakoplješ nekje v gozdu. Če mu daš "popoprane" čevape, se še zna zgodit da se bo privlekel do doma, potem pa imaš probleme (recimo medijski linč itd...), če mu pa betico odpreš na svojem pragu tako da noben ne vidi, pa ga zakoplješ nekje v gozdu, pa ni variante da te bi dobili. Lastnik psa bo itak sumil da so ga lovci pospravli ker je bil odvezan.
evil.gif

Ares

kamikaza
19. jul 2007
4.622
0
36
Citat:
Uporabnik tis pravi:
Obdobje divjega zahoda je mimo, sedaj NAJ bi KAO živeli v civiliziranem svetu.
popravljeno.
Dejstvo pa je: pri nas je pravna država samo za delavsko klaso. Za vse ostale ("zelo uspešne podjetnike", barabe, cigane,...) pa je to raj na zemlji.

msenjur

Guru
11. sep 2007
26.863
-383
113
ma dej no....

tist glede sodnikov sploh ne bom več razlagal, ker me ne razumeš, kaj ti hočem povedat....

Pa zakaj bi si človek sam roke mazal s krvjo, če so za to drugi tukaj?
Res, wild west ej! Eni prov uživate v ubijanju očitno! Dej pejte med lovce, pa se tam sproščajte!

Jest ne bi mogu čisto nič od tega narest, kar ste našteli, pa tud, če bi me napadel! Ker vem, da so lastniki taprvi, katere je treba krivit, ne pa psa, kateremu se je pač zmešalo, zarad lastnikov. In najprej lastnike kaznoval, šele nato psa! In seveda ne bi delal na lastno pest! Ker ubistvu tud nimam srca ubit živali.... pa tud če bi me napadla. Branil bi se, to je pa to, če bi ga vmes tok poškodval ok, sam da bi pa pol ene ukrepe iskal... ne ne...

kavboj

Fizikalc
30. avg 2007
2.219
0
36
Vse lepo in prav ampak največji problem je tukaj to, da ti lahko naslednjič (medtem ko boš čakal da mlini meljejo) okolje ali celo ubije otroka.

stardec

AlterTroll 2015
19. nov 2007
11.382
2.028
113
Citat:
Ja stardec, maš prov. od zdej naprej bomo spore reševali le še na tvoj način. S čevapčiči, puškami in lopatami. Ko bo naslednjič prišel sosedov mulc jabolke krast, bo najbolj da ga kr z lopato mahneš, al pa, zakaj bi se matral? Šicn ga iz okna dnevne sobe....
Pa k ti bo en radio iz avta vleku, tud najboljš da ga kar pohladiš, sej sodišče itak nima placa v zaporih, pa ga ne bojo zaprl! Kaj se pa zamudiš?
Ejejej majster ti ga pa pokaš. Spet nekdo ki enači psa z otrokom/človekom.
Poglej, a misliš da je njegov sosed pa tako bedast? Kaj bi ti naredu, če bi bil na mestu lastnika tega psa? No ti najbrž nič, ampak, če ima ta pokvarjeni sosed količ kaj soli v glavi bo v primeru tožbe, tega psa zatajil. In kaj mu ti moreš, če bo on reku, da to ni njegov pes?
Ali pa še drug možen scenarij. Dokler se bo avrtor teme, po sodišču preganjal zarad tega cucka, mu bo ta isti cucekk lahko napadel otroka in ga iznakazil. Aja, ti boš reku, maj ga gre tožit bo dobil mastno odškodnino na račun otrokovega iznakaženega obraza.
Avtor teme, psa čimprej zastrupit, da ti ne bo pozneje žal. Ali pa imej otroke v hiši zaprte ta čas, ko boš čakal na ugoden izid tožbe.

msenjur

Guru
11. sep 2007
26.863
-383
113
prvo kot prvo, moj pes sploh ne bi tkole napadal ljudi, ker bi bil lepo vzgojen. In drugo, če bi že to naredil, bi ga verjetno sam dal spat, pa ne zarad tožbe, ampak zarad tega, da ne bi še koga napadel.

rajhenburger

Pripravnik
4. jan 2008
95
0
6
Vidim da ne sprejemaš zasebnih sporočil. Tako te ne morem vprašat katere "začimbe" so najprimernejše za v čevapčiče.

stardec

AlterTroll 2015
19. nov 2007
11.382
2.028
113
Prvo kot prvo, če bi bil ta lastnik normalen, tega psa sploh ne bi pustil, da bi se sam potepal po vasi. Torej govoriš o nečem česar ni. Dejstvo je, da je lastnik tega psa bedak in v skladu s tem dejstvom je treba primerno ukrepat. Torej strup, če avtor teme noče, da mu bo ta pes še otroka napadel.
Jaz človeku predlagam realno in efektivno rešitev, ti pa mu prodajaš meglo in z njegovim kur*cem po koprivah mlatiš.

zomirp

Fizikalc
20. maj 2008
2.993
0
36
Lj - Vič
Kolikor vem, snemanje pogovora ni dokaz na sodišču le v primeru priznanja kaznivega dejanja. V civilnih zadevah pa je.

mhmm

GIFtedALTER 08
22. jul 2007
2.370
0
36
Citat:
Uporabnik msenjur pravi:
prvo kot prvo, moj pes sploh ne bi tkole napadal ljudi, ker bi bil lepo vzgojen.
Sam tole je pa No.1 pasjeljubski kliše.
crazy1.gif

mojpažene.press
zmaga.gif

msenjur

Guru
11. sep 2007
26.863
-383
113
jah prov. kakor hočeš.

jest sam pravim, da si ne moremo ljudje kar vzet zakona v svoje roke, ker potem hitro rata kaos. Naj počaka kaj bo reku sodnik, do takrat pa pač mal bl pazljivo okol bajte!

Pa sej vidiš, preberi ZS, pa mu pametno svetuj!