Napad psa!

rajko0028

Fizikalc
22. avg 2008
1.327
1
36
15 km SV od LJ
Upam da se ne bojiš več - če lastnik zanika da te je napadel njegov pes boš težko dokazal da te je res (upam da bo tudi policija potrdila - "prepoznala "psa). Sama inekcija proti steklini ni neki hudega boš pa prejel 3 odmerke (tako je bilo pred 5 leti). Psa pa bodo opazovali (dva obiska pri vet. mislim da v razmaku enega tedna ali pa deset dni) če lastnik nima potrdila da je bil cepljen - plačati bo moral cepljenje in opazovanje kar ne znese 100€. Če sta policaja napisala da je pes poznan pa bo šla prijava naprej po ustaljeni poti ( pa sodnik za prekrške - pa bla bla). Tebi pa ostane še pot na sodišče in izterjava stroškov za: poškodovano obleko (premisli kje imaš račun - ker ti je raztrgal ravno najdražje oblačilo!!) , za poškodbe (zato shrani zdravniška spričevala), za strah (>1500€ boš težko dobil), za zmanjšano funkcionalnost zaradi straha - (ko hočeš sexat ti odpove orodje ker ti podzavestno prihaja pred oči podivjan pes, ne upaš se več sprehajat, ne moreš pobirat gozdnih sadežev in jih moraš kupiti (jagode borovnice gobe kostanj drva) - , pa še kaj bi se našlo pa se ta trenutek ne spomnim. Pa še nasvet najprej vprašaj soseda če ima sklenjeno zavarovanje - stanovanjsko zavarovanje - če ga ima pojdi najprej na zavarovalnico da dobiš "začetni kapital" za tožbo proti lastniku.
Pa še nasvet za preprečitev nadalnjih napadov - povabi prijatelja ki se ne boji psov in ti naj ujame (po končanemu opazovanju)divjaka (lahko skupaj z lastnikom) potem pa naj ga odpelji-e vsaj 30 km proč in spusti - tako je 3x naredil znanec pa ima sedaj mir pred psi.
lp
r

msenjur

Guru
11. sep 2007
26.859
-386
113
jah, a se ti ne zdi, da bi bilo mal preveč očitno?

Ja stardec, maš prov. od zdej naprej bomo spore reševali le še na tvoj način. S čevapčiči, puškami in lopatami. Ko bo naslednjič prišel sosedov mulc jabolke krast, bo najbolj da ga kr z lopato mahneš, al pa, zakaj bi se matral? Šicn ga iz okna dnevne sobe....
Pa k ti bo en radio iz avta vleku, tud najboljš da ga kar pohladiš, sej sodišče itak nima placa v zaporih, pa ga ne bojo zaprl! Kaj se pa zamudiš?

rajhenburger

Pripravnik
4. jan 2008
95
0
6
Policaj je bil rajonski in pozna vsako familijo, njih pa še posebej. Psa sta videla tako pred mojo hišo na 2 metra kot pri sosedu ko sta mu šla napisat prijavo. Sicer pa me trenutno bolj kot drugo skrbi moje zdravje. Sicer pa hvala za nasvete. Sem videl en star zahtevek za odškodnino, pa je bilo not od primarnega do sekundarnega strahu...

Ares

kamikaza
19. jul 2007
4.622
0
36
Citat:
Uporabnik msenjur pravi:
jah, a se ti ne zdi, da bi bilo mal preveč očitno?

a se ti ne zdi, da preveč "logično sklepaš"? Logično sklepanje ni nikakršen dokaz na sodišču.

coolpower

Fizikalc
17. sep 2007
4.218
0
36
POleg tega se očitno sosedu fučka za psa, nima nobene odgovornosti, kaj ta cucek počne. Če bi jo imel se incident ne bi zgodil.
Cucka zastrupi pa je. Glede civilne tožbe pa tudi razmisli, če ima sosed kaj premoženja, da bodo imeli kje vzeti. Predvsem pa zna biti problem dokazovanje, da je ta pes dejansko njihov pes. Tudi zato soseda bluzi, da ni njihov....

msenjur

Guru
11. sep 2007
26.859
-386
113
no sej ubistvu mi treba dokazovat, sej dejstva med vrsticami tud nardijo vtis na sodnika, a ne? Sej sodnik tega kao ne bo upošteval, vedel pa bo, a ne.

Pa če ima tako veliko željo ga usmrtit, naj počaka, da bo vse to mimo, pa naj ga pol...

Pa kaj veš, kako se bojo sosedni odzvali? Lahko jim pridejo še kej težit! In če so res eni prestopniki, jih dokazi sploh ne bojo zanimali....

westie

Fizikalc
3. jun 2008
1.753
1
36
112
če pa ni njihov, ga pa itak ne bo noben pogrešal in je zadeva rešena

msenjur

Guru
11. sep 2007
26.859
-386
113
sej bi bilo zanimivo pogledat, kje je zdej ta pes!
Sej mogoče so pa že oni pospravili, da ne bo dokazov....

coolpower

Fizikalc
17. sep 2007
4.218
0
36
Če bodo sosedi prišli težit je pa sploh fino. Naj te mahnejo na gobec pred pričami. Potem boš res zlahka prišel do odškodnine.

msenjur

Guru
11. sep 2007
26.859
-386
113
aja? ko ti bojo pa drvarnico zakuril, avto opraskal, gume predrl, boš pa ti dokazoval, kdo je bil, a ne?

msenjur

Guru
11. sep 2007
26.859
-386
113
no ja... sej smo spet tam... jest teb, ti men... in kje se konča?

A misliš da se enemu očetu z družino da s takimi stvarmi ukvarjat?

kavboj

Fizikalc
30. avg 2007
2.219
0
36
Zaenkrat lahko narediš to, da kupiš ene res slastne mehke pasje deserte in jih prepojiš z enim strupom, ki nima ravno močjega vonja. Spraviš jih nekam tako, da jih imaš na dosegu roke (ampak pazi, da jih ne doseže otrok) in ko se pes spet prikaže mu lepo postrežeš. Lahko se občasno tudi malo zapelješ z avto po okolici. Če sosedi pravijo, da to ni njihov potem tako ne bo hude krvi.

Pungi

Pripravnik
2. avg 2007
208
0
16
ksz

mene so proti steklini pet krat cepili, ko me je pes ugriznil... cela scena
rolleyes-1.gif

coolpower

Fizikalc
17. sep 2007
4.218
0
36
Ne. Razne če je wanna be Rambo. To pa ne vem.
Nekaj pa šteje tudi lastno zadovoljstvo. Meni bi recimo bilo v veselje lastnoročno ubiti tega cucka, če bi me prej napadel, kot je našega forumaša. Pa nikakor ne bi bil zadovoljen s strupom, pri likvidaciji bi bil izrazito kreativen, a kaj, ko bi s tem storil kaznivo dejanje mučenja živali.

msenjur

Guru
11. sep 2007
26.859
-386
113
jah sej stem tud dost poveš o sebi.... Verjtno si isti kot njegovi lastniki. K vidijo zadovoljstvo v izživljanju nad nemočnim...

coolpower

Fizikalc
17. sep 2007
4.218
0
36
Tale kuža je res nemočen, ni kaj. Predstavlja nevarnost na štirih nogah in če lastnik zanj ne poskrbi je prav, da poskrbijo drugi.
Povem kar direkt: če bi ta pes tako zgrizel mene ali moje bližnje, bi izginil. Nihče ga več ne bi našel, nihče ne bi vedel, kje je.
Ker gre za ruralno okolje, kjer ti sosed ne more gledati pod prste (hiše na vsak kilometer), lahko psa mirno ubiješ, vržeš v vrečo, odpelješ v gozd ter zakoplješ, vrečo pa potem skuriš doma v peči. Edina dilema je, kako takšnega psa ubiti brez zbujanja pozornosti (cviljenje, glasni streli, preveč krvi). V ta namen pa obstajajo garaže, kleti ipd.

msenjur

Guru
11. sep 2007
26.859
-386
113
ja sej... prej si omenil, da bi bil izrazito kreativen, in ne bi bil zadovoljen s strupom... Se pravi da bi ga mučil.

Zakaj ga ne bi obesil na drevo, pa glih tok, da se počasi duši? Tko kot je lansko leti en naredu, ne vem kje... Kle pr nas nekje.

Ja in če imaš ti garažo in klet za dušenje zvoka tvojih izživljanj.... dej no. Garaža je za avto, kolo, in tako robo, klet pa za hrano...
wink-1.gif

rajhenburger

Pripravnik
4. jan 2008
95
0
6
Za zdaj je treba še počakat z drastičnimi ukrepi. Ima kdo idejo kje nabavit diktafon ker vem da mi bodo še danes prišli težit na prag? Čeprav vem da to ni dokaz pa vendarle.