Nakup vozila na leasing ali gotovino

oby

Fizikalc
20. jul 2008
383
130
43
ena od možnosti je tut, da se kupuje drugi avto v familiji, kjer nimaš bonusa pri zavarovanju, ali pa je celo malus. Jaz sem za megana preko lizinga dobil obvezno + kasko z K,b, ao+ pa še neki za 520 eur. z 0% odbitne. Sam ne bi prišel pod 800-900 mimo (za enako zavarovanje).

torej samo letno razliko v obrestih prišparam na zavarovanju, da garancije ipd ne omenjam. In če si na meji z vrtcem, en obrok na leto dobiš že samo z eno skupino nižje tam
smile-1.gif

Pbutec

100. registrirani uporabnik
20. jul 2007
15.158
3.629
113
Marlbor
Citat:
Uporabnik guardy pravi:
Citat:
Uporabnik lost1 pravi:

- oseba z kartico zdravniške zbornice
- župnik

Tele dve opcije ga sploh zmagata ja
uf-1.gif
Še vedno mi ni jasno na podlagi česa ti dve skupini lahko dobita enak popust kot bi bila zraven lizing hiša, jaz navadni Janez pa ne? A slučajno kupujejo na isto davčno?

altermost

Fizikalc
14. maj 2015
258
75
28
Če bi poznal najosnovnejše doktrine prodaje tega nebi spraševal - hint: prepoznavnost, cenjenost ...... .
Nobena taka promocijska poteza ne gre v potrditev brez temeljitih anket in razprav in lahko verjameš, da se še kako izplača - še bolj kot promocijska vozila ki jih vozijo "znani" Slovenci.

Pbutec

20. jul 2007
15.158
3.629
113
Marlbor
Ni logike, ker najprej piše da je lahko za lizing cena nižja zaradi količinskega kupca in pri takšnih velikih kupcih dobavitelj lahko spusti ceno. Potem pa pride en župnik, pa na enkrat dobi pravtako nižjo ceno kot lizing hiša z letno par sto nakupi. To so potem popusti na lepe oči, pa ne klobasat o popustu na količino. In če dobi nek župnik, potem dobi tudi navadni Janez, samo pogajati se mora znati ...

Sicer me Opel nikoli ni zanimal, pri nakupu Hyundaia, Peugeota in Renaulta kar smo imeli priliko novo kupit ni bilo nikoli prek lizinga ugodneje, tudi nobenih popustov ekstra na lizing, le kasko so običajno podarili, kar pa je bilo dražje kot pri lastni zavarovalnici.

AndY1

Guru
Osebje foruma
18. sep 2007
22.083
4.080
113
Nikoli se nisem poglabljal v leasing, zato me ne napasti, če postavim neumno vprašanje:

Kakšen je to leasing, ki ga berem na ameriških forumih, da fizične osebe vzamejo avto na leasing za tri leta, potem pa avto vrnejo in vzamejo drugega - novega, spet na leasing za tri leta itn.? Mesečni obroki so pa tudi smešno nizki.

Nazadnje urejeno:

Hanzi

Guru
27. jul 2007
47.690
6.714
113
pri taščici
Pri nas se tdmu rece operativni leasing. Vem da je mozen za pravne osebe, za fizicne ne vem. Obicajno vključuje vse stroske razen goriva, in vsaj pri nas ni niti pod razno ugoden(za pravne osebe mogoce ja, ker je v celoti priznan strosek) . Sem pred kaksnim mesecem lepil linke do teh izracunov.

lost1

mnz
19. jul 2007
8.456
146
63
Citat:
Uporabnik Pbutec pravi:
Ni logike, ker najprej piše da je lahko za lizing cena nižja zaradi količinskega kupca in pri takšnih velikih kupcih dobavitelj lahko spusti ceno. Potem pa pride en župnik, pa na enkrat dobi pravtako nižjo ceno kot lizing hiša z letno par sto nakupi. To so potem popusti na lepe oči, pa ne klobasat o popustu na količino. In če dobi nek župnik, potem dobi tudi navadni Janez, samo pogajati se mora znati ...

Sicer me Opel nikoli ni zanimal, pri nakupu Hyundaia, Peugeota in Renaulta kar smo imeli priliko novo kupit ni bilo nikoli prek lizinga ugodneje, tudi nobenih popustov ekstra na lizing, le kasko so običajno podarili, kar pa je bilo dražje kot pri lastni zavarovalnici.

Sej ti pravim, pojdi zaradi mene v vsak salon Oplov, pa bos sam sebi dokazal kako neveš kaj govoriš.

Izvoli konfiguracij

Opel Insignia ST Edition 1.6 CDTI 136KM + paket Voznik = MPC 27.110,00€ po ceniku.
Sedaj pa dokaži da nisi samo *butec,ampak dokaži sebi in vsem ostalim kako živijo/živimo v zmoti, saj ti si prepričan da se Janez lahko izpogaja tako ceno na gotovino.

Pričakujem ponudbo za gotovino, na fizično osebo ( ki ni župnik,zdravnik, oseba z invalidnostjo,s.p.,itd...) za vsaj 20.990,00€ ali nižje.hint, če ima oseba že v lasti Opla, potem je cena še dodatno nižja za 1.000,00€ , tako da potem moraš priti kar na 19.990,00€ za gotovino.

Zdej je samo vprašanj ali boš pokazal, ali pa le nakladal v drugo smer.

feler

Fizikalc
21. jan 2008
1.700
12
38
ksz..

Klasičen nateg je s temi popusti in nič drugega. Že v osnovi so cene toliko dvignjene s strani proizvajalca nato pa izsilijo še leasing ker drugače avta ne dobiš s tem "popustom", zato je kupec primoran vzeti ta leasing ki je drag ko satan, v pogodbah ti pa nikjer ne navajajo ceno ampak samo eom, in če ti uspe preračunati hitro prideš do obrestne mere. Pri enem citroenu sem preračunal in je cca. 7%. V Sloveniji so pa vsi usekani na te popuste in kupci že skoraj tekmujejo kdo bo kje povedal oz. napisal kakšen popust je dobil. Najbolj žalostno je pa to da si nategnjen še pri kasku katerega plačuješ na MPC in ne ceno s popustom (če ne drugega ti ga spet avtohiša ponudi s popustom), tako da avtohiše živijo še od provizij pri leasingih in zavarovanjih.

afroC

Majstr
6. jun 2009
2.771
351
83
Citat:
Uporabnik lost1 pravi:
Citat:
Uporabnik Pbutec pravi:

Sej ti pravim, pojdi zaradi mene v vsak salon Oplov, pa bos sam sebi dokazal kako neveš kaj govoriš.

Izvoli konfiguracij

Opel Insignia ST Edition 1.6 CDTI 136KM + paket Voznik = MPC 27.110,00€ po ceniku.
Sedaj pa dokaži da nisi samo *butec,ampak dokaži sebi in vsem ostalim kako živijo/živimo v zmoti, saj ti si prepričan da se Janez lahko izpogaja tako ceno na gotovino.

Pričakujem ponudbo za gotovino, na fizično osebo ( ki ni župnik,zdravnik, oseba z invalidnostjo,s.p.,itd...) za vsaj 20.990,00€ ali nižje.hint, če ima oseba že v lasti Opla, potem je cena še dodatno nižja za 1.000,00€ , tako da potem moraš priti kar na 19.990,00€ za gotovino.

Zdej je samo vprašanj ali boš pokazal, ali pa le nakladal v drugo smer.

Is it just me, ampak tudi za 16.990 je ne bi hotel imeti.
aplauz.gif

Roberto

Majstr
19. jul 2007
12.057
154
63
Doma
Glede zavarovanja. Rezervni del tudi ni s popustom. Pa ko ti avto ukradejo hočeš tudi polno ceno.

Pbutec

20. jul 2007
15.158
3.629
113
Marlbor
Pa eno je realna vrednost vozila, drugo pa oplova napihnjena mpc za konkretno insignio na 27k eur. Cene so tudi s tem namenom napihnjene, da ti lahko potem za vetrobransko steklo računajo 1000eur, pa za eno ksenonsko luč 900eur, pa za eno jebeno okrasno letvico 300eur.

Pbutec

20. jul 2007
15.158
3.629
113
Marlbor
Citat:
Uporabnik lost1 pravi:

Izvoli konfiguracij
So žal v radiu 50km vsi oplovi trgovci in serviserji izgubili licence, ali pa jih je davkarija zaprla, tako da mi nakaži 15eur za bencin, pa grem res iskat ponudbo.

geronimo

Fizikalc
9. sep 2007
2.442
73
48
Citat:
Uporabnik Pbutec pravi:
Pa eno je realna vrednost vozila, drugo pa oplova napihnjena mpc za konkretno insignio na 27k eur. Cene so tudi s tem namenom napihnjene, da ti lahko potem za vetrobransko steklo računajo 1000eur, pa za eno ksenonsko luč 900eur, pa za eno jebeno okrasno letvico 300eur.

Sej ti je en napisal, pejt v Avstrijo, pa poglej koliko boš plačal za ta avto tam. Da se pa v naši revščini kaj proda, pa dobiš leasing popuste. Isto je z Renoji, a misliš da se v Franciji prodajajo s takimi popusti?

lost1

mnz
19. jul 2007
8.456
146
63
Pogodb pa ne znas ravno brati ane? Namreč vsaj na 2 dokumentih imaš EOM in OM napisano preden jih podpišeš.

Lahko pa tudi vzames opcijo 80-20 , pomeni da pri avtu za 20k eur, placas 16.000eur takoj, preostale 4.000 das na 1 leto ( obresti z stroski vred cca 200eur), pa se odplačas lahko po 1 mesecu in plačas se malo manj obresti ker je bil predčasen odkup.

Kje se pa tukaj zgubijo pravljice ?
smile-1.gif

Jao jao, eni so pojedli vso pamet sveta,

lost1

mnz
19. jul 2007
8.456
146
63
Citat:
Uporabnik Pbutec pravi:
Citat:
Uporabnik lost1 pravi:

Izvoli konfiguracij
So žal v radiu 50km vsi oplovi trgovci in serviserji izgubili licence, ali pa jih je davkarija zaprla, tako da mi nakaži 15eur za bencin, pa grem res iskat ponudbo.

Jih bos zasluzil 100, ko bos prinesel ponudbo,tako da imas dodatno motivacijo.