Nakup testnega vozila

sad

Guru
24. avg 2007
21.174
9.808
113
V tovarniški garanciji je za x minus št. mesecev kolikor je registriran. Pika.
Zato sem napisal, da naj dealer da garancijo za tistih par mesecev. Če je bil avto res lepo vožen verjetno ne bo težava.

Ps: naslednjič ko bom kupoval avto se bom spustil pred prodajalca na kolena in ga milo prosil za neko ugodnost. Samo da boš zadovoljen.
aplauz.gif

Ps2: zahtevati ne pomeni nujno, da si en vase zavarovan kre.ten, kateremu se morajo vsi klanjat. Upam, da ti je jasno.

eXHair

Fizikalc
12. sep 2007
2.697
0
36
www.facebook.com
A se splača al ne? Kaj te vem. Mi smo vzel skoraj 10 let nazaj testno octavio 1.8T. Še danes dela in se vozi brez, da bi kaj crkvalo v brezveze. Lahko pa naletiš na bog si ga vedi kaj. Loterija najbrž.

Maci

Fizikalc
18. jan 2010
2.989
0
36
Citat:
Uporabnik sad pravi:
V tovarniški garanciji je za x minus št. mesecev kolikor je registriran. Pika.
Zato sem napisal, da naj dealer da garancijo za tistih par mesecev. Če je bil avto res lepo vožen verjetno ne bo težava.

Hm... kdo bi si mislil, da je za x minus št. mesecev...

Ja, dostikrat bi bili kupci lahko malo bolj prijazni do prodajalcev vozil, kljub temu da se morajo prodajalci zaradi konkurence zelo truditi za vsakega morebitnega kupca.
Če je bil avto lepo vožen, še ne pomeni da z avtom ne bo problemov - tega pa žal ne ve nihče, tudi prodajalec ne.

Načeloma pa ti za dodatno garancijo prodajalec tudi vzame nekaj 100€. Verjemi, so računice
grims-1.gif

sad

Guru
24. avg 2007
21.174
9.808
113
Verjamem, ker nisem glup. Meni je bila pač garancija pomembnejša od 100 nižje cene ali zastonj prvega servisa.
Se strinjam glede korektnega odnosa, vendar če prodajalec ne prenese napihnjenih kre.tenov si je izbral napačen poklic.
Pa malo smo zašli od tvoje napačme trditve, da ni možno dobit garancije. No, sedaj je to vsaj stvar pogajanj.
evil.gif

Maci

Fizikalc
18. jan 2010
2.989
0
36
Nisem rekla da NI možno dobit garancije!

Hvala bogu za vse tiste ki date še nekaj 100€ za nekaj mesečno garancijo pri novem avtu
cheer.gif

sad

Guru
24. avg 2007
21.174
9.808
113
Kolikor sem vidim, se pogovarjamo orabljenem avtu.
Še trije posti pa bo cena za to prišla iz 100 eur na jurja.
Ja, res nisi trdila, da se ne da.
hysterical-1.gif

vincent

Guru
Osebje foruma
31. avg 2007
13.301
1.924
113
Pa saj v takem primeru 'testnega vozila', ti takoj podaljšajo garancijo, na isto dobo, kot bi kupoval novo vozilo...po moje so še veseli, ker itak je minimalna verjetnost da se sploh kaj zgodi (če se, se takoj na začetku), si pa prisiljen še kako leto dlje vozakat avto na uradni servis, pa te tam olupijo za njihovo prijaznost - podaljšane garancije
grin1.gif

(pa po moje sploh ne rabiš težit, verjetno pa pomaga v fazi pogajanja da omeniš tudi to...ker jaz imam kar dobre izkušnje s prodajalci s tega vidika..in ti mogoče vržejo kak bonbonček, ki ga niti ne bi pričakoval).

sole

Fizikalc
20. jul 2007
1.452
24
38
kupil testnega:
- Scenica 1.5 dci -
- Aurisa D4d
- sedaj Avensis 2.0 D4D

vsi bili stari pol leta, vsi delali (oz. dela) BP. Je pa na vsakem avtu bilo nekaj prask (skoraj nevidnih) ampak sem vzel v zakup.

sad

Guru
24. avg 2007
21.174
9.808
113
Nene, ti ne razumeš.
Prodajalci te takoj odpeketajo, zgolj ko to omeniš. Kar preberi si zgoraj ''pametnjakoviče''.
cheer.gif

testni_voznik

Pripravnik
21. jul 2007
880
0
16
Citat:
Uporabnik asko pravi:
Kako se kaj splača nakup testnih vozil pri avtohišah (uradni zastopnik/prodajalci). Kilometrov nimajo veliko tam med 5.000 - 10.000 km, stari so pa tam do enega leta. Cena je nižja za cca 5-7 jurckov kot je novi. Gre pa za Citroen bencinar.

Imel tak avto v 7 letih naredil z njim 110000km samo redni uradni servis vsako leto...
Avto je bil star 6 mesecev narejenih 15000km garancija je bila še 1.5 leta tako da...

cizy

Fizikalc
21. jul 2007
6.976
64
48
Pol pa zgleda da jaz vedno naletim na takega prodajalca, da me opozarja naj počakam da se avto segreje predno ga pritisnem če ga seveda dobim v roke neogretega. Enkrat sem bil celo na eni testni vožni kjer avta celo nisem smel zahodit do konca, ker je imel komaj 700 km prevoženih.
bonk.gif

Gox

1.200. registrirani uporabnik
24. sep 2007
1.979
71
48
44
www.citroenar.com
Parkrat kar sem bil na testni vožnji, me prodajalec nikoli ni opozoril da naj pazim na motor. (3x Citroen + 1x Opel)

V Italiji sem dobil na test povsem novega C3 Picassoja, imel je 3km na števcu, sem s prodajalcem še registracijo rihtal :)

V vseh primerih pa sem avto testiral, kot da bi bil moj .. nisem pretiraval.