N900

_BANDIT_

Pripravnik
12. feb 2008
775
22
18
Hvala!

Bom poflešal danes zvečer, trenutno filam baterijo, ker je bla čist na nuli.
smile-1.gif

lopov

Zelenc'
20. jul 2011
27
0
1
Pop******* bom. Dobil sem LCD in po celodnevnem čakanju da pridem domov in končno uredim zadevo sem kot kaže uničil enega izmed vijakov na zadnji strani zaslonskega dela -- pod slajderjem sta 2 in pri zadnjem sem popustil pritisk in se mi je zavrtelo. Že tako so *zelo* zategnjeni, zdaj sem mu pa še glavo pokvaril
uf-1.gif
Nekaj podobnega kot na tem videu @ 1:56:
https://www.youtube.com/watch?v=zP40IcAjn5A&feature=related

... le da je moj vijak v bistveno boljšem stanju in se morda še da rešiti. Kakšna ideja, kako to urediti? Nesto do kakšnega finomehanika, recimo urarja?

Zaslon sem naročil 18.10. z linka na 59. strani in danes je poštar prinesel, s poštnino vred 47,57 evra.

16 dni trpljenja pa še ni konec :/

Nazadnje urejeno:

tsunami

Majstr
6. jun 2008
1.492
308
83
Sh*t happens! Če že omenjaš urarja, mogoče bi res bilo pametno, da ti tam pogledajo, če se da stvar rešiti. Zagotovo tam imajo več orodja in pripomočkov ter tudi več izkušenj s podobnimi zapleti. Mogoče bi bilo še bolje, da skočiš na Teleray, če si iz LJ, pa jih zaprosi, da ti tisti vijak odvijejo. Daj jim par € in je.

lopov

Zelenc'
20. jul 2011
27
0
1
Sestrin mož se s tem ukvarja, a je ravno včeraj za 1 teden odletel v Pariz. Orodja mam sam dovolj, v navodilih je naveden "phillips 00" kar sem tudi uporabil sam je res pomembno, da full pritisneš! Vijakov je 6 in zgodilo se mi je ravno pri zadnjem, tko da sem res besen sam nase. Na Teleray grem, ko izčrpam vse alternative :p

tsunami

Majstr
6. jun 2008
1.492
308
83
Če ti telefon že toliko časa ni bil v funkciji, boš ja potrpel še teh par dni, da se svak vrne iz Francije.
wink-1.gif

Ytbnd

Guru
2. mar 2010
16.951
6.028
113
Sem 1x razstavljal eno Nokia, vijaki isto zategnjeni kot ne vem kaj.
Za koji qrc idioti tako zategujejo ?? Statične in dinamične obremenitve so na telefonu minimalne
stupid-1.gif
, edino če se vsak dan voziš na centrifugi z 10 g pospeška.

Isto je pri vulkanizerju, s pištolo zategne da vijaka na cesti brez dodatne 1m ročice in dosti moči sploh ne premakneš.
Sem letos spomladi pri menjavi z letnimi gumami testiral
13.gif
.
Kaj naredijo reveži, ki mislijo odvijati počeno pnevmatiko s tovarniškim orodjem je jasno. Nič, kličejo na amzs
evil.gif
.

lopov

Zelenc'
20. jul 2011
27
0
1
Tkle ... Šel sem na fotoservis pri plavi laguni in prijazen možakar mi je odvil zadevo. Definitivno si moram omisliti en ornk "ph00" izvijač ker moji iz kompleta so zgleda hoby program
smile-1.gif
)

Vsi vijaki razen teh na zaslonu so normalno zategnjeni, ti na zaslonu so pa nenormalno priviti in verjamem navodilom, da vijakov res ne moreš še 1x uporabit -- sem vse skupaj privil nazaj in se pa čuti, da ni tko "kompaktno", kot je bilo, je nekaj "zraka". Na servisu vijakov s tako drobnim navojem ni imel. Zgleda, da se bom vseeno oglasil na Telerayu :p

Aparat dela, a dokler ne bo novih vijakov ne gre z mano naokoli.

tsunami

Majstr
6. jun 2008
1.492
308
83
V nekaj dneh se pričakuje uradna posodobitev PR 1.3.1, ki bo prinesla nekaj manjših popravkov. Tisti, ki imajo nameščen CSSU, naj telefona ne posodabljajo, ker bodo vsi ti popravki vključeni tudi v novi CSSU posodobitvi, ki bi takoj sledila uradni posodobitvi.

PR 1.3.1 je namenjen telefonom brez nameščenega CSSU!

jamiekarai

Pripravnik
26. maj 2010
667
0
16
Titovo velenje
ok bomo pocakali
smile-1.gif
,

glede šravfov .. enkrat sm dobu n95 iz poljske nazaj kao nov telefon pa je bil spodn vijak tk zategnjen da je poknala plastika ... LOL bom sliku ob priliki pol zvecer pa dam gor
smile-1.gif

_BANDIT_

Pripravnik
12. feb 2008
775
22
18
...bom kar tukaj napisal...

Uglavnem, odločil sem se, da prodam N900, ker sem ugotovil, da se nimam cajta ukvarjat z njo, da pa ta aparat uporabljaš izključno za telefoniranje, je pa brezveze, boljš imeti eno manjšo zadevo.
Aparat je brezhiben, ni poškodovan, kupljen v BigBangu 12.2.2010, torej še v garanciji do 12.2.2012, poleg tega ima tudi "SE ZGODI" garancijo, ki velja še več kot eno leto. Zraven je seveda originalna škatla in vsa oprema, ki je bila poleg pri novem aparatu (nikoli rabljene slušalke, video kabel,...)
cena: 210€, sem iz Kranja

Moj tel: 041 666 360 - Jure

Pred prodajo bi edino še prosil za nasvet, kako ga preformatiram, da zbrišem dol vse svoje podatke in da bo v naloženo gor tisto, kar je pač default.

tsunami

Majstr
6. jun 2008
1.492
308
83
Flešati moraš firmware in eMMC. Domnevam, da firmware že imaš, zato si potegni iz istega linka, ki sem ti ga prej postal, še datoteko za flešanje eMMC-ja (RX-51_2009SE_10.2010.13-2.VANILLA_PR_EMMC_MR0_ARM.bin). Domnevam tudi, da si si na PC že namestil flasher. Za bolj enostavno izvedbo postopka si firmware in eMMC datoteki kopiraj na isto lokacijo, kjer je flešer (C:\Program Files\maemo\flasher-3.5). Ko s PC-jem povežeš telefon v načinu za flešanje, v Commad Prompt oknu izvedi najprej ukaz:
Koda:
flasher-3.5.exe -F RX-51_2009SE_20.2010.36-2_PR_COMBINED_MR0_ARM.bin -f
ko se proces zaključi pa takoj še ta:
Koda:
flasher-3.5.exe -F RX-51_2009SE_10.2010.13-2.VANILLA_PR_EMMC_MR0_ARM.bin -f -R
Prvi fleša FW, drugi pa eMMC. Drugi ukaz ima na koncu -R, to ne pozabi.

Nazadnje urejeno:

_BANDIT_

Pripravnik
12. feb 2008
775
22
18
Tenkju!

Če se bo kdo odločil za nakup, bom tole naredil, preden ga dam iz rok. Sej to je verjetno hitro končano.