N900

bvader

Fizikalc
14. jan 2010
2.054
0
36
Ker imaš naložen star software. Updejti in težave bojo čudežno izginile in boš imel samo prednosti v primerjavi z N900.

jamiekarai

Pripravnik
26. maj 2010
667
0
16
Titovo velenje
Citat:
Uporabnik bvader pravi:
Ker imaš naložen star software. Updejti in težave bojo čudežno izginile in boš imel samo prednosti v primerjavi z N900.

bla bla to reče vsak. zdele mam zadno verzijo prek kiesa 2.3.3 mogu bi nest na servis da mi dajo gor 2.3.4 ( kar je živa beda da morn hodit v lj zarad tega da ne gre prek "programa" )

NekdoK

Guru
17. jun 2008
4.240
775
113
EU
N900 je vedno bil nekaj "posebnega"
smile-1.gif

mihapodb

Pripravnik
3. nov 2008
249
0
16
Citat:
Uporabnik jamiekarai pravi:
Citat:
Uporabnik bvader pravi:

bla bla to reče vsak. zdele mam zadno verzijo prek kiesa 2.3.3 mogu bi nest na servis da mi dajo gor 2.3.4 ( kar je živa beda da morn hodit v lj zarad tega da ne gre prek "programa" )

Kako si ti uporabljal N900 ne vem, če ne znaš niti sam naložiti novega software? Za N900 flashat rabiš pisat ukaze v CMD, tukaj pa zaženeš program kamor daš EN fajl in klikneš START. Ja če to ne gre, pol pa le v LJ
smile-1.gif
))))))

bvader

Fizikalc
14. jan 2010
2.054
0
36
Citat:
Citat:
Uporabnik bvader pravi:

Če si antitalent za tehniko pol se rabiš res v Lj vozit da dobiš gor nov software, pa ne mi bla bla razlagat, ker nas je veliko takih, ki imamo telefon s softwarom 2.3.4 ali višjim pa nimamo nobenih težav, na 2.3.3 pa so bili problemi, kar je tudi javno znano. Preko Kieasa boš čakal na update toliko časa, da bo telefon že zastarel. Če si znau N900 flashat je pa pri Samsungu postopek flashanja še lažji, ampak sam od sebe se ne bo naredil.

jamiekarai

Pripravnik
26. maj 2010
667
0
16
Titovo velenje
hmm na kies ga ne zazna , prek odina ni problem flashat - da nebi znal ne se bat problem je drugje - na servisu pravijo da zgubis garancijo če čaras z odinom zarad tega me mal stiska in ne upam neki delat .... zato bom rajs nesu tja tk grem cez 10dni ...

bvader

Fizikalc
14. jan 2010
2.054
0
36
Od kakšnega kolega si sposodiš ali na Ebayu za drobiž kupiš USB Jig, nekam si zabeležiš katera verzija ROM-a je trenutno na telefonu. Potegneš zadnjo vredu delujočo verzijo iz samfirmware.com, flashas preko odina, po želji naložiš še custom kernel recimo CF-root da je telefon avtomatsko rootan, po končanem postopku fleshanja ugasneš telefon, vtakneš v njega USB Jig, ta ti avtomatsko pobriše števec, ki šteje kolikokrat si fleshal telefon in izbriše rumen trikotnik na boot screenu (se pokaže če imaš custom Kernel). Če ti gre pa kej narobe pri flashanju ti pa USB Jig pomaga, da telefon spraviš v download mode in ponovno fleshah. Če se v prihodnosti pojavijo kakšne težave s telefonom, ki niso softwerske narave pokneš gor ROM, ki si ga imel na začetku (ki si si ga zabeležil), ponoviš postopek z USB Jig- om in nobeden ne bo vedel, da si kaj delal s telefonom. Moraš pa pazit, da ne naložiš novega bootloaderja na telefon, ker v novejših USB Jig ne deluje več. Je pa možnost downgrejda, tako, da se da vse rešiti.

Nazadnje urejeno:

tsunami

Majstr
6. jun 2008
1.492
308
83
Vse to je lepo in prav, dokler nima vrag mlade. Kaj se zgodi, če ti slučajno kapitulira USB port ali tipka za vklop? Zdi se mi, da bodo na servisu zelo veseli, ko bodo videli, da imaš nameščen neuraden FW.

tsunami

Majstr
6. jun 2008
1.492
308
83
Odpade? Sem to kje omenil? A je to edini način, da ti port preneha delati? Kaj če je vzrok kakšna napaka na vezju? Ali kaj, če je napaka na originalnem napajalniku, ki ti prismodi port? Kaj mislim, a ti bodo kaj komplicirali na RAM2, ko vidijo da imaš nameščen neuraden FW?

mihapodb

Pripravnik
3. nov 2008
249
0
16
Če jim bom nesel na popravilo zaradi pokvarjenega USB porta, mi ga bodo popravili. Pa da bi se telefon zaflashal in istočasno crknil USB port, da ga nebi mogel oživiti pa mislim da je večja verjetnost da zadanem na lotu
wink-1.gif

Na mobi pa vse lahko prenašaš preko WiFija in potem flashas drug rom direktno iz mobija.

bvader

Fizikalc
14. jan 2010
2.054
0
36
Poglej tsunami, kolikor spremljam tvoje poste po celem forumu si do ušes zaljubljen v to N900, da bog pomagaj. Crkne USB port ali zašteka power tipka, ne vem iz kod si to zdej potegnu? Do zdej nisem še slišu niti za en takšen primer pri Samsungu (ne rečem da ni možno). Ste pa na N900 imeli te težave in tvoj problem je, da misliš ker se je to dogajalno na nokiah, da se dogaja tudi na vseh ostalih telefonih. RAM 2 je popravil tudi že nekaj zaflashanih Galaxyev in to brez kompliciranja, če ti pa rata USB port zakurit s kablom ali Ji-gom moreš bit pa res zlo nadarjen. Sicer pa, tudi če ti crkne USB port, je na voljo mobilna aplikacija ODIN, ki ti omogoča flashanje softwara direktno iz telefona, brez potreb računalnika, fajle pa lahko preneseš preko Wifija kot je že mihapodb omenil. Mislim, da ti ne bo uspelo utrofit ene takšne situacije, zaradi katere se telefona ne bi dalo na takšen ali drugačen način rešiti
wink-1.gif

tsunami

Majstr
6. jun 2008
1.492
308
83
Motiš se, ne gre za hvalo ali ljubezen do N900, pač pa za kritiko SGS2. Če sistem z 2x 1,2 GHz procesorjem ima take banalne težave, ki se vlečejo skozi uradne posodobitve, potem mu ni za pisati hvalnice, ali pač? Prepričan sem, da večina uporabnikov sploh ne ve kako flešati telefon, tako da mora ali nekoga poiskati, da jim poštima super-duper igračo, ali pa se sprijazniti s tem kar ima.
rolleyes-1.gif

Nazadnje urejeno:

bvader

Fizikalc
14. jan 2010
2.054
0
36
Pri N900 pa vsi vejo kako se zadevo flasha? Ker če ne zna SGS flashat potem tudi N900 ne zna in obratno. Zadnje aktualne verzije nimajo nobenih težav, od kar imam SGS 2 ga lahko samo pohvalim, imel sem pa SGS 1, ki je bil prav tako OK, vmes pa sem bil par mesecev na iPhonu 4, ki pa me ni prepričal. Če laik kupi telefon, pa ni važno ali je to N900 ali pa SGS 2 je vseeno, ker ga v nobenem primeru ne bo znal popolnoma izkoristiti, če pa govorimo o izkušenem uporabniku, ki se zna poglobiti v zadevo pa lahko vse reši sam brez težav in v tem primeru SGS 2 povozi N900.

tsunami

Majstr
6. jun 2008
1.492
308
83
Telefona, ki sta skoraj 2 leti razlike, je skoraj brez zveze primerjati. Kljub tej starostni razliki, pa se mi napredek ne zdi tako drastičen, da bi si vsako leto omislil nov telefon, sploh pa v segmentu telefonov s fizično tipkovnico (pri nas) ne vidim neke resne alternative N900.

jamiekarai

Pripravnik
26. maj 2010
667
0
16
Titovo velenje
@bvader na android slo forumu sem zasledil da JIG ne deluje več tk da ko ga bos naslednic uporablu si preber mal ker so neke nove fore pogruntali pr samsungu da dodatno zascitijo.

Kork so vsi govorili SII top itd. .. lahka ti rečem sam to da sm menju preku 50telefonov ... .Najbol zanesliva od teh sta bla blackberry in n900. SII je hiter , hud display .. sam usen ma svoje muhe kar jih pri n900 ni blo....

N900 je flashat in use ostalo zelo lahko .... nevem zaka ne morjo nardit tk za SII ne pa da se zajebavam in pri tem še zaj**** kej
smile-1.gif

tsunami

Majstr
6. jun 2008
1.492
308
83
V extras-devel je na voljo jedro 49, ki vsebuje določene popravke povezane z navijanjem. Razlika je v tem, da sta odstranjeni frekvenci 700 in 750 MHz, dodana pa je frekvenca 720 MHz. Popravljeni so tudi izračuni parametrov za SmartReflex (regulira varčevanje porabe procesorja) pri 720 in 805 MHz. SmartReflex je pri originalnem jedru izklopljen. Da gre dejansko za pomemben napredek, sem se tudi sam prepričal, ker prej, kadar sem pri 805 MHz vklopil SmrartReflex, je takoj sledil reboot, sedaj pa mi sistem dela že več ur brez težav.

V kolikor se boste odločili, da posodobite jedro, morate še posodobiti kernel-power-settings na verzijo 0.13.

Če se boste odločili za navijanje (do 805 MHz) z vklopljenim SmartReflexu je vse kar morate narediti, da v terminalu zaženete naslednje ukaze:
Koda:
sudo gainroot
kernel-config load default
kernel-config limits 250 805

Voltažo procesorja uravnava SmartRefelx in je znižana v primerjavi z nastavitvami originalnega jedra, tako da ni več potrebe po izbiranju med lv, ulv in xlv profili ali nastavljati svoje profile za navijanje.

Jedro 49 je tudi potrebno, če želimo s telefonom snemati ali predvajati posnetke lahko tudi znotraj Oken). Če bo kdo rabil kakšno pomoč, se lahko slišimo prek ZS.
wink-1.gif

Nazadnje urejeno:

bvader

Fizikalc
14. jan 2010
2.054
0
36
Citat:
@bvader na android slo forumu sem zasledil da JIG ne deluje več tk da ko ga bos naslednic uporablu si preber mal ker so neke nove fore pogruntali pr samsungu da dodatno zascitijo.

Kork so vsi govorili SII top itd. .. lahka ti rečem sam to da sm menju preku 50telefonov ... .Najbol zanesliva od teh sta bla blackberry in n900. SII je hiter , hud display .. sam usen ma svoje muhe kar jih pri n900 ni blo....

N900 je flashat in use ostalo zelo lahko .... nevem zaka ne morjo nardit tk za SII ne pa da se zajebavam in pri tem še zaj**** kej
smile-1.gif

Glede Jig-a sm že omenu, da ne deluje v primeru, da naložiš nov ROM, ki ti nadgradi tudi bootloader. Če slučajno nadgradiš bootloader se ga da pa komot z odinom znižati tako da ni problemov.

tsunami

Majstr
6. jun 2008
1.492
308
83
Poizkusil sem še na kratko (predvajal divx) frekvenci 850 in 900 MHz z vklopljenim SmartReflexom in ni bilo reboota.
shocked-1.gif

Preveril sem kakšne so voltaže pri frekvencah od 250 do 900 MHz in so nekje na ravni ulv profila. Pri 900 MHz je voltaža procesorja enak kot pri 600 MHz z originalnim jedrom.

Vklopljen SmartReflex naj bi podaljšal avtonomijo baterije.

tsunami

Majstr
6. jun 2008
1.492
308
83
Končno, nova CSSU posodobitev je zunaj.

- Added Qt DigiNotar blacklists.
- Fixed modest crashes.
- Fixed camera-ui corrupting videos after switching to background while recording.
- Fixed camera-ui overwriting user data.
- Fixed portrait wallpapers in hildon-home.
- CSSU rebased on top of official PR1.3.1 release.