N900

tsunami

Majstr
6. jun 2008
1.492
308
83
Danes sem imel malo časa in naredil posnetek za na youtube. POP TV in SLO 2 sta predvajana v najvišjih kakovosti.

Nazadnje urejeno:

jamiekarai

Pripravnik
26. maj 2010
667
0
16
Titovo velenje
ej ful hudo , res sm presenecen kk "tekoče" deluje. Spovnem se na n95 ko sm prbu enkrat je ful štekalo pa kocke so ble
smile-1.gif
.

hudo ful

tsunami

Majstr
6. jun 2008
1.492
308
83
Če je signal kolikor toliko dober, potem dela kot šus. Včeraj sem brez težav spremljal naše z Litvo. KMPlayer je iz extras-testing, tako da ne uporabljam ravno zadnje verzije. Nastavljanje map in bližnjic je za moje pojme malce smotano, a ko enkrat zaštekaš logiko, pol ni problema.

jamiekarai

Pripravnik
26. maj 2010
667
0
16
Titovo velenje
evo mam spet en problem , posnel sm video ampak po končanem snemanju sm dal pavzo , nism stisnu kvadratka da bi mi zakluču posnetek, ce probam odpret prek fona ne gre , niti na kompu ne gre. Gledam lastnosti od video pise da je velik nekje 70mb ... a ga lahka kk rešim?

tsunami

Majstr
6. jun 2008
1.492
308
83
Težko bo. Meni se tudi nekaj podobnega zgodilo, klic mi je prekinil snemanje. Poizkušal sem video rešiti z nekimi programi, pa se ni dalo. Na sumu imam CSSU s katerim pride spremenjen uporabniški vmesnik kamere. Poizkusi sledeče in mi povej kakšen imaš rezultat. Vključi snemanje, nato pa med snemanjem zapri pokrov kamere, nato odpri predvajalnik in preveri, če je video v redu.

jamiekarai

Pripravnik
26. maj 2010
667
0
16
Titovo velenje
Ne gre :/

če hočem da je video popoln - delujoč ga je treba ustavit z klikom na tist gumb za stop ....

če kdo pokliče umes - video ni ok
če das na pavzo snemanje pa pol X za zapret "program snemanja" tud ni ok
če zaprem uzadi pokrov leče tud video ni ok ....

en velik minus za n900
frown-1.gif

milos621

Pripravnik
29. apr 2008
913
10
18
Citat:
Uporabnik tsunami pravi:
Meni trenutno deluje brez težav, imam pa nameščen že popravek 20.2010.36-maemo16.5 (na koncu 16.5). Nekakšne težave naj bi menda imeli tisti, ki uporabljajo Theme Customizer.

Sedaj tudi namizja rotirajo, pri čemer je razporeditev ikon/widgetow v pokončnem načinu neodvisna od ležeče. Ob prvi uporabi rotacije bodo ikone/widgeti v pokončnem načinu nametane ena čez drugo, ko pa jih enkrat poljubno razporediš bodo tako ostale.

Ko si v pokončnem načinu se po ekranih lahko premikaš horizontalno (levo-desno), da se pa nastaviti, da je vertikalno (gor-dol).
Da imaš vertikalno izvršiš ukaz:
Koda:
gconftool-2 --set /apps/osso/hildon-desktop/scroll_vertical -t bool true
Nazaj v horizontalno pa:
Koda:
gconftool-2 --set /apps/osso/hildon-desktop/scroll_vertical -t bool false

Med "igranjem" sem izvršil ukaz:

gconftool-2 -s /apps/osso/hildon-desktop/ui_can_rotate -t bool false

zdaj pa bi rad ponovno imel pokončno namizje (in scrollanje levo - desno) ko vnesem ukaz z parametrom "true" (po nasavetu iz TMO) nič ne pomaga. Imaš kakšno idejo?

Nazadnje urejeno:

tsunami

Majstr
6. jun 2008
1.492
308
83
Citat:
Uporabnik jamiekarai pravi:
Ne gre :/

če hočem da je video popoln - delujoč ga je treba ustavit z klikom na tist gumb za stop ....

če kdo pokliče umes - video ni ok
če das na pavzo snemanje pa pol X za zapret "program snemanja" tud ni ok
če zaprem uzadi pokrov leče tud video ni ok ....

en velik minus za n900
frown-1.gif

Kot sem domneval, problem je v camera-ui iz CSSU, popravek pride z naslednjo posodobitvijo. Trenutna rešitev je, da si povrneš originalni camera-ui, kar sem tudi sam storil.

Koda:
sudo gainroot
apt-get install --reinstall camera-ui=1.1.29.1+0m5
.

tsunami

Majstr
6. jun 2008
1.492
308
83
Citat:
Uporabnik milos621 pravi:
Citat:
Uporabnik tsunami pravi:
Meni trenutno deluje brez težav, imam pa nameščen že popravek 20.2010.36-maemo16.5 (na koncu 16.5). Nekakšne težave naj bi menda imeli tisti, ki uporabljajo Theme Customizer.

Sedaj tudi namizja rotirajo, pri čemer je razporeditev ikon/widgetow v pokončnem načinu neodvisna od ležeče. Ob prvi uporabi rotacije bodo ikone/widgeti v pokončnem načinu nametane ena čez drugo, ko pa jih enkrat poljubno razporediš bodo tako ostale.

Ko si v pokončnem načinu se po ekranih lahko premikaš horizontalno (levo-desno), da se pa nastaviti, da je vertikalno (gor-dol).
Da imaš vertikalno izvršiš ukaz:
Koda:
gconftool-2 --set /apps/osso/hildon-desktop/scroll_vertical -t bool true
Nazaj v horizontalno pa:
Koda:
gconftool-2 --set /apps/osso/hildon-desktop/scroll_vertical -t bool false

Med "igranjem" sem izvršil ukaz:

gconftool-2 -s /apps/osso/hildon-desktop/ui_can_rotate -t bool false

zdaj pa bi rad ponovno imel pokončno namizje (in scrollanje levo - desno) ko vnesem ukaz z parametrom "true" (po nasavetu iz TMO) nič ne pomaga. Imaš kakšno idejo?

Nimam ideje. Meni sicer ne dela vertikalno scrollanje niti ne morem zakleniti namizja, da bo nonstop pokončno, vendar ukaza za vklop in izklop obračanja delujeta. Ker sem navajan na ležeče, mi to niti ni tako pomembno, tudi avtonosilec imam nastavljen na ležeče, ker mi je lažje upravljati telefon (gumb fotoaparata uporabljam za multitasking meni) in priklaplati ter odklaplati kable (levo polnjenje, desno audio izhod).

Nekaj me zanima, ali si ukaz zagnal kot root ali kot navaden uporabnik? Poizkusi eno in drugo in če ne bo efekta se obrni na maemo.org.

tsunami

Majstr
6. jun 2008
1.492
308
83
Zdej sem se tudi sam igral s temi vsemi ukazi v aplikaciji Cmd Shortcuts, in rezultat, ki ga imam sedaj je, da je namizje pokončno, vse ostalo pa deluje ležeče.
grin1.gif

vertikalno/horizontalno scrollanje namizja
Koda:
gconftool-2 -st bool /apps/osso/hildon-desktop/scroll_vertical true 

gconftool-2 -st bool /apps/osso/hildon-desktop/scroll_vertical false

zaklep/odklep orientacija namizja
Koda:
gconftool -st bool /apps/osso/hildon-desktop/desktop_orientation_lock true 

gconftool -st bool /apps/osso/hildon-desktop/desktop_orientation_lock false

vklop/izklop orientacije
Koda:
gconftool-2 -st bool /apps/osso/hildon-desktop/ui_can_rotate true

gconftool-2 -st bool /apps/osso/hildon-desktop/ui_can_rotate false

EDIT: popravil sem ukaze, da so enotni (-st bool) in sedaj mi dela tudi vertikalno skrolanje.

Miloš namesti si "Cmd Shortcuts", če še nimaš in daj si te ukaze noter ter poizkušaj, če lahko z različnimi kombinacijami povrneš pokončno namizje. Ugotovil sem, da držiš telefon pokončno z zaprto tipkovnico in takrat izklopiš rotacijo bo namizje trajno pokončno, vse ostalo pa bo ležeče.

Nazadnje urejeno:

tsunami

Majstr
6. jun 2008
1.492
308
83
Če še nisi rešil stvari, poizkusi sledečo možnost:

Koda:
sudo gainroot
killall hildon-desktop

Če boš po tem, ko boš "ubil" namizje (killall hildon-desktop), imel kakšno težavo, izklopi in ponovno vklopi telefon.

Nazadnje urejeno:

milos621

Pripravnik
29. apr 2008
913
10
18
Citat:
Uporabnik tsunami pravi:
Zdej sem se tudi sam igral s temi vsemi ukazi v aplikaciji Cmd Shortcuts, in rezultat, ki ga imam sedaj je, da je namizje pokončno, vse ostalo pa deluje ležeče.
grin1.gif

vertikalno/horizontalno scrollanje namizja
Koda:
gconftool-2 -st bool /apps/osso/hildon-desktop/scroll_vertical true 

gconftool-2 -st bool /apps/osso/hildon-desktop/scroll_vertical false

zaklep/odklep orientacija namizja
Koda:
gconftool -st bool /apps/osso/hildon-desktop/desktop_orientation_lock true 

gconftool -st bool /apps/osso/hildon-desktop/desktop_orientation_lock false

vklop/izklop orientacije
Koda:

gconftool-2 -st bool /apps/osso/hildon-desktop/ui_can_rotate false

EDIT: popravil sem ukaze, da so enotni (-st bool) in sedaj mi dela tudi vertikalno skrolanje.

Miloš namesti si "Cmd Shortcuts", če še nimaš in daj si te ukaze noter ter poizkušaj, če lahko z različnimi kombinacijami povrneš pokončno namizje. Ugotovil sem, da držiš telefon pokončno z zaprto tipkovnico in takrat izklopiš rotacijo bo namizje trajno pokončno, vse ostalo pa bo ležeče.

Sem namestil Cmd Shortcuts in malo testiral. Katera točno kombinacija je prijela ne vem - nisem tabele kombiacij narisal, ampak zdaj dela
cheer.gif

tsunami

Majstr
6. jun 2008
1.492
308
83
Lahko, da si zaklenil orientacijo namizja (desktop_orientation_lock). Meni pa noče spremeniti načina skrolanja v pokončnem namizju, oziroma lahko ga le, če ukaz zaženem kot root in nato ubijem namizje. Zaradi tega sem ti v prejšnjem postu predlagal, da za svoj problem enako storiš. No, važn, da so problemi rešljivi.
wink-1.gif

jamiekarai

Pripravnik
26. maj 2010
667
0
16
Titovo velenje
A se mogoc ze ve kej a bo sov od n9 sistem na n900 tud? operacijski?

drugač pa zadne 2dni mam ful problemov. Učeri se mi je kr ugasnu , dans zjutri pa je zvonila budilka in nism mogu kliknat ne snoooz ne stop prav zmranzlo je tk da sm mogu baterijo vn uzet. Pa zdele se mi je spet ugasnu .....

tsunami

Majstr
6. jun 2008
1.492
308
83
Mislim, da sistema od N9 ne bo mogoče kar tako prenesti na N900. Za N900 se dela lasten MeeGo, ki pa še ni povsem funkcionalen, bo pa najbrž z verzijo 1.3. Mogoče kasneje rata kak hibrid obeh sistemov, ampak to je čista moj špekulacija. Zame bi bilo čisto dovolj, če bi se lahko preneslo na N900 vsaj kakšno že integrirano aplikacijo iz N9, npr. navigacijo.

Kaj si pa počel, da imaš težave. Meni zadnja posodobitev deluje brez težav, sem si pa povrnil stari vmesnik kamere. Uporabljam jedro 48 od colin.stephana, sicer eno različico, ki je ni več na netu. Zunaj je že jedro 49, samo mislim, da je z njim bolje počakati še nekaj časa na odzive tistih, ki so si ga že namestili.

tsunami

Majstr
6. jun 2008
1.492
308
83
Kdor uporablja Mobile HotSpot, mu priporočam naj preizkusi Qt Mobile HotSpot, ki ima veliko več nastavitvenih možnosti. Aplikacija se nahaja v extras-devel, lahko pa jo namestite tudi neposredno iz meego.de.

hotspot-1.png

lopov

Zelenc'
20. jul 2011
27
0
1
Danes sem uspel uničiti zaslon (kristali), steklo je ostalo celo.
Telefon je sicer v garanciji a so mi razložili, da tovrstna poškodba ni krita.
Ima kdo na zalogi samo kristale? morda se kaj zmeniva
smile-1.gif

Thx & lp,
b.

tsunami

Majstr
6. jun 2008
1.492
308
83
Na voljo je nova posodobitev Opere Mobile in sicer 11.5.
Brskalniku je dodana možnost uporabe bližnjic s tipkovnice.
CTRL+E = iskanje
CTRL+I = povečaj vsebino
CTRL+O = pomanjšaj vsebino
CTRL+B = nazaj po zgodovini brskanja (predhodna stran)
CTRL+F = naprej po zgodovini brskanja (naslednja stran)
CTRL+S = ustavi nalaganje strani
CTRL+R = ponovno naloži stran

Meni od navedenih bližnjic ne deluje le zumiranje.

V naprednih nastavitvah je sedaj mogoče tudi izbrati ali naj nam spletna stran prepozna brskalnik kot mobilni ali kot namizni.

Druga uporabna stvar, ki ni novost, a mogoče marsikomu ni znana, je možnost zamenjave baterije brez izklopa telefona. A ni to super za tiste z več baterijami?
grims-1.gif

Postopajte po naslednjem navodilu:

1. Odpremo x-terminal in izvršimo ukaz root ali sudo gainroot ter nato vpišemo (le pripravimo) ukaz stop bme, ki ga bomo izvršili šele kasneje!!!
2. Izklopimo GSM modem (nastavimo na offline ali tablet mode).
3. Zmanjšamo osvetlitev ekrana na najnižjo vrednost, nakar nastavimo čim daljši interval osvetlitve zaslona oziroma lahko ga tudi nastavimo, da bo osvetlitev vedno vklopljena. Bistvo je, da se nam zaslon ne zatemni med menjavo baterije.
4. Odstranimo pokrov baterije in telefon priklopimo na hišni polnilec ter počakamo na izpis "Charging".
5. Sedaj v x-terminalu s pritiskom na tipko ENTER izvršimo že predhodno pripravljen ukaz stop bme ter počakamo, da začne goreti rumena LED lučka.
6. Od prižiga lučke imamo na voljo 30 sekund, da zamenjamo baterijo.
7. Ko je baterija enkrat zamenjana, moramo v x-terminalu aktivirati bme z ukazom start bme. To bo izklopilo rumeno LED lučko in zatemnilo ekran.
8. Osvetlitev ekrana zopet povrnemo v nastavitvah le te, tako da izberemo poljubno jakost. Nato povrnemo še ostale nastavitve telefona (normal mode, interval osvetlitve...) in izklopimo polnilec za prib. 5 sekund ter ga ponovno priklopimo, da preverimo ali se je bme pravilno aktiviral, oziroma ali se telefon pravilno polni.

To bo to, telefon je pripravljen za nadaljnjo uporabo.
zmaga.gif