Cene bencina pri ........

wilburxxx

Guru
29. sep 2010
6.071
-491
113
Ni pomembno, če kmetje propadejo.
Ni pomembno, če avtoprevozniki propadejo.
Pomembno je, da so ljudje nezadovoljni z Golobom.
Pomembno je, da se lahko Janša “kurči”.

Daniel

Guru
21. dec 2007
8.247
6.605
113
Ni pomembno, če kmetje propadejo.
Ni pomembno, če avtoprevozniki propadejo.
Pomembno je, da so ljudje nezadovoljni z Golobom.
Pomembno je, da se lahko Janša “kurči”.
O tem bi lahko razmišljali preden so kmetom in SP nabili 2% za dolgotrajno oskrbo, ostalim pa 1%. Tako, da očitno enim res ni pomembno. Da ne omenjamo davka vodne dovolnine za vse, ki pri proizvodnji rabijo vodo.

Pepe

Guru
20. sep 2007
14.523
6.157
113
O tem bi lahko razmišljali preden so kmetom in SP nabili 2% za dolgotrajno oskrbo, ostalim pa 1%.
To ne drži, vsem so nabili 2 %, samo ljudje ne razumejo, da je njihova plača bruto II in da morajo vsaj to in še kaj firmi prinesti, da ni čista zguba.
Pri dolgotrajni oskrbi je na plačilni listi prikazan 1 % za dolgotrajno oskrbo, ki gre iz bruto I, 1 % pa je kao "strošek delodajalca", ker gre iz bruto II. Ampak vse to je obremenitev ene in iste plače.

Vadim

Guru
2. jul 2020
7.084
9.229
113
Fajn za vas, samo da ne boste jokali če se nekoč vaše goriva podraži.
Jaz sem dizel kupil po 1,85 al kolk je bil takrat, pač če rabiš, rabiš. Ko ga bo zmanjkalo bom spet kupil, ne glede kakšna cena bo. Traktor ne gre na zrak, pa tud kmetijskega ne tankam.
Avto pa, ko bo zasvetila luč al kompjuter zajamral bomo natočili, do polnega, koliko bomo pa pustili Petrolu, pač bomo.

Zanimivo, jaz sem začel voziti malo bolj na lahko, ne delam zastojev, ampak vozim ene 115 po avtocesti, brez sunkovitih pospeševanj ali zaviranj. Trenutni tank pije 5,7l bencina (1l manj kot če bi 130 vozil). Večina me prehiteva, med njimi kup SUVov, kateri potem bremzajo za Jodlarjem, ki z kamp prikolico začne prehitevati šlepar.

Očitno ni gorivo še dovolj drago.

Daniel

Guru
21. dec 2007
8.247
6.605
113
To ne drži, vsem so nabili 2 %, samo ljudje ne razumejo, da je njihova plača bruto II in da morajo vsaj to in še kaj firmi prinesti, da ni čista zguba.
Pri dolgotrajni oskrbi je na plačilni listi prikazan 1 % za dolgotrajno oskrbo, ki gre iz bruto I, 1 % pa je kao "strošek delodajalca", ker gre iz bruto II. Ampak vse to je obremenitev ene in iste plače.
Tehnično drži. Ampak vseeno je razlika ali moraš sam plačati 2% ali pa ti 1% plača delodajalec oz. se ljudem zaradi tega plača ni znižala za 2%.

Pepe

Guru
20. sep 2007
14.523
6.157
113
Saj tudi pri tebi plača 1 % delodajalec. Slučajno si to ti :evil:.
Ljudem se neto mogoče ni znižal za 2 %, temveč samo za 1 %. Gotovo pa bodo delodajalci pozorni, da se jim bo pozneje dvignil za tisti 1 %, ki gre iz "njihovega". Ga ni resnega delodajalca na svetu, ki bi plačeval delavce iz svojega kapitala. Ta delitev na bruto I in bruto II je metanja peska v oči, da ljudje težje razumejo sistem s katerimi dajatvami je njihov prihodek obremenjen. Da ne bo pomote, gre za staro stvar.

aljoman

Majstr
16. dec 2013
3.937
-1.585
63
Zanimivo, jaz sem začel voziti malo bolj na lahko, ne delam zastojev, ampak vozim ene 115 po avtocesti, brez sunkovitih pospeševanj ali zaviranj. Trenutni tank pije 5,7l bencina (1l manj kot če bi 130 vozil). Večina me prehiteva, med njimi kup SUVov, kateri potem bremzajo za Jodlarjem, ki z kamp prikolico začne prehitevati šlepar.

Očitno ni gorivo še dovolj drago.
Zanimivo, koliko bi šele prišparal, če bi se še ti vozil za šleparji ali pa če se sploh ne bi vozil. Dafak.

• Všeč mi je
Reactions: Gatto in Gonzo

sajkek

Guru
16. mar 2008
40.554
14.452
113
Saj tudi pri tebi plača 1 % delodajalec. Slučajno si to ti :evil:.
Ljudem se neto mogoče ni znižal za 2 %, temveč samo za 1 %. Gotovo pa bodo delodajalci pozorni, da se jim bo pozneje dvignil za tisti 1 %, ki gre iz "njihovega". Ga ni resnega delodajalca na svetu, ki bi plačeval delavce iz svojega kapitala. Ta delitev na bruto I in bruto II je metanja peska v oči, da ljudje težje razumejo sistem s katerimi dajatvami je njihov prihodek obremenjen. Da ne bo pomote, gre za staro stvar.
ostanek socializma, ker če bi folk dobival bruto bi bilo cez noc 30% več revežev in bi gledali "philadelphijo"

• Všeč mi je
Reactions: Pepe

Gatto

Guru
19. jul 2007
19.855
802
113
tu in tam
1784840985794.png

• Haha
Reactions: tony