Mrtev Garmin 765T

nuvi

Zelenc'
25. jun 2009
7
0
1
lep pozdrav vsem sem dal v to temo ker mam nuvi 765, mam eno vprašanje imam nuvi 765 sem si naložu poi točke na manual način in določil 600 metrov pred radarjem opozarjanje- pisk, potem pa sem sprobal in dal na simulacijo da bi sprobal kdaj in kako se vklopi opozorilo, vendar tega ni samo ikonca za radar se pokaže in to je to? če lahk kdo pomaga tenks, ker že nevem kje naj še kaj preberem na forumih. hotel sem pa sprobat radar tržiška bistrica (kranj - tržič). A je možno da v simulaciji gps ne javlja opozoril?- sam če sklepam da se ikonca kaže bi moralo tudi zapiskati? nč več mi ni jasno. help me!

extmedo

Zelenc'
29. jan 2008
5
0
1
Maribor
Citat:
Uporabnik sandiv pravi:
Sem bil danes v Avstriji in Nuvi 765 z novim FW 3.60 vseskozi deloval kot urica. Ker je z odpiranjem v nevarnosti garancija in napravo rabita že čez nekaj dni bo tudi pot do Šenčurja najhitrejša čeravno ne najbolj prijetna naloga. Upam, da vama bo uspelo in bo potovanje na dopust olajšano z oživljenima Nuvijema.
cheer.gif

Za pogumne mojstre pa podrobna navodila še tukaj:
http://www.gpspassion.com/forumsen/topic.asp?TOPIC_ID=127184&whichpage=20
cool-1.gif

Hvala!
Sem ga zrihtal sam - po navodilih.

kocka430

Pripravnik
8. jun 2008
46
0
6
Pozdravljeni

Imam nekakšen drugačen problem z tem garminom.In sicer najprej se mi je začel ugašati in nazaj sem ga lahko prižgal šele čez nekaj ur.Poslal sem ga na servis in naložili so mi programsko opremo 3,40.Garmin sem sprobal in je delal ampak problem je v tem da karta kar zašteka.Ni važno kje sem ,in to se mi zgodi kadar nimam nastavljenega cilja ,ampak imam samo izbrano pregled karte ,hitrost pa vedno kaže in tudi po garminu lahko brskam ampak samo kakrta obstane in se ne premakne tudi čez 2 uri ,dokler ga ne ugasnem in prižgem nazaj.Potem je pa mogoče kakšnih 10min mir nato pa spe isto.Naložil sem si tudi programsko opremo 3,60 a ni popolnoma nič bolje.

Ali je možno ,da je tukaj kriva kaj spominska kartica oz. kvaliteta spominske kartice?

srapos

Pripravnik
16. nov 2008
381
0
16
Tržič
Poskusi naložiti zemljevid ali le njegov del direktno na napravo. Če tam dela normalno zna biti kaj v zvezi s spominsko kartico, če tudi tako ne dela je pa kaj narobe z napravo.

bizi

Guru
21. nov 2007
27.271
-2.011
113
Kočevska
Citat:
Uporabnik kocka430 pravi:
.Garmin sem sprobal in je delal ampak problem je v tem da karta kar zašteka.Ni važno kje sem ,in to se mi zgodi kadar nimam nastavljenega cilja ,ampak imam samo izbrano pregled karte ,hitrost pa vedno kaže in tudi po garminu lahko brskam ampak samo kakrta obstane in se ne premakne tudi čez 2 uri ,dokler ga ne ugasnem in prižgem nazaj.Potem je pa mogoče kakšnih 10min mir nato pa spe isto.Naložil sem si tudi programsko opremo 3,60 a ni popolnoma nič bolje.

Ali je možno ,da je tukaj kriva kaj spominska kartica oz. kvaliteta spominske kartice?

To diši po tem, da sta hkrati vklopljeni AdriaRoute in CN

srapos

Pripravnik
16. nov 2008
381
0
16
Tržič
Tudi zelo možna razlaga. Ne vem kolikokrat je bilo to že napisano. Je treba tudi kaj prebrati. Če že imaš naloženi obe karti, naloži evropsko tako, da je naložena brez območij, ki jih pokriva AR.

srapos

Pripravnik
16. nov 2008
381
0
16
Tržič
Za območje, ki ga Ar pokriva, je to boljša izbira kot CNE. Sicer pa, kot sem ti že napisal. Naloži iz MS CNE brez območja AR in lahko boš uporabljal obe karti istočasno.

Bakki33

Fizikalc
8. dec 2007
426
71
28
Evo, tudi meni je uspelo oživit Garmina. Majhen izvijaček, plastična kartica in 2 minuti dela. Potem še update in
smile-1.gif

Če ima kdo blizu Maribora težave, se lahko oglasi...

Nazadnje uredil moderator:

Teddy

Pripravnik
10. jun 2008
568
0
16
Ljubljana
Men se je pa po poti skozi Italijo Nuvi 765T 5X kar sam izklopil in nato sam ponovno vklopil. Prej tega nisem porajtal. Sicer tudi takih dolgih tur nisem delal. Garmin je nadgrajen na zadnjo verzijo, vključeno pa CNE in 3D. Vodeno pa pot domov.

Goran_82

Fizikalc
21. jul 2007
1.540
3
38
Citat:
Uporabnik Teddy pravi:
Smo pa vmes na Geosetu dobil enga atija, k je mel probleme z navigiranjem po avtocesti. Men ni jasn k'k mu je Garmin kej kazal. Mel je vključena vsa izogibanja. Teta z Garmina mu je vse hit porihtala, pa še zelo prijazna je. Pa fejst tud!
redface-1.gif
Pozdravljena teta.

Vanja? Ona je res vredu teta ja. Pa tud ostali zmeraj zrihtajo vsak problem.

Teddy

Pripravnik
10. jun 2008
568
0
16
Ljubljana
Super. Veliko veternih elektrarn, vina, starih stavb (gradovi, cerkve, itd.) pa ogromna solarna peč ali talilnik (Mont-Louis). Najbolj smo si pa ogledal njihove kanale za plovbo. Ma tega je full. Impresioniral me je most po katerem vozijo ladje, ki je zgrajen čez reko. Pa kako premagujejo višinske razlike za te ladje. To maš večino v Beziers-u. Mi smo vmes še do Andore skočil, pa pogledal zanimivosti tja do glavnega mesta (Andorra la vella). Tam nas je Garmin super vozil, ko smo hoteli najt znamenitost (Caldea). Pod tem najdeš parkirišče, na vrh te pa popelje panoramsko dvigalo za 1€ po glavi. Pocen bencin, alkohol in cigareti. V glavnem pa po Franciji tanki mal stran od avtoceste, ker je ceneje. Dons sem nesu še od sodelovca Garmina zrihtat (popravk izpred 3. tednov) in spet zelo prijazna teta. Zgleda da ji je ime Vanja. (mal višje) Ma super je. Pol sva pa še mal z enim stricem iz tehnike (ne vem imena, zelo prijazen) mal pokramljala glede izkljapljanja Garmina med navigacijo. Povedal mi je, da so problem POI točke, katere niso dobro narejene in ko prideš do take točke, se Garmin sam izklopi. Osebno sem imel naloženo za Italijo in Francijo s PoiPlaza (samo radarji in WIFI točke), evropske POI točke in od Snecerja POI slovenija. Izklopil se mi je 5x in še to samo v Italiji. Vozili smo samo po avtocesti. Pri Benetkah je nova avtocesta in še ni v CNE, zato tam ne zapelji na izvoz. Par kilometrov se bo pač lovil. (Garmin)

Nazadnje urejeno:

srapos

Pripravnik
16. nov 2008
381
0
16
Tržič
Tudi sam sem že nazaj. Večinoma sva se vozila po Franciji izven avtocest. Kategorizacija cest na jugu in Pirenejih je zelo slaba. Marsikdaj se voziš po cestah, kjer ne srečaš žive duše. Garmin delal brez problemov. V glavnem super dopust, čeprav kar naporen. V 14 dnevih sva napravila 5600 kilometrov, od tega le okoli 2000 po avtocestah.

Sihc

Pripravnik
7. jul 2009
58
0
6
Imam vprašanje in sicer imam novi nuvi 765T in me zanima če je meni tudi potrebno posobit napravo ali je to že naloženo glede nato d je naprava nova?