Mrtev Garmin 765T

Zgaga

Guru
25. jul 2007
10.578
4.504
113
49
Na sončni strani ALP
Zakon, ti imaš vedno prav. Čestitam....
cheer.gif

mamomu

gps navigator
21. jul 2007
2.493
0
36
53
Varoš!
Glej, kje se ti je stavlo v razumevanu tega, da se že ZAGON naprave ne opravi!! Ne da javi, da karta ni odklenjena AMPAK se naprava ne užge! To pa nima veze s tem, da ni odklenjena.
Problem je v FW! ( potrjeno iz strani Garmina )

zakon

Guru
16. maj 2008
8.763
809
113
toti Maribor
Citat:
Uporabnik Zgaga pravi:
Zakon, ti imaš vedno prav. Čestitam....
cheer.gif

Ne trdim, da imam vedno prav, samo se mi zdi čudno, da je naprava z prejšno karto delovala, medtem, ko z novo ne. Če ima enak FW bi moralo delati tudi s novo karto. Ni nujno, da vedno javi, da karte niso odklenjene, ampak se včasih enostavno ne zažene. Je pa res, da če jaz rečem A moraš ti vedno potem reči B, samo da ni tako kot jaz rečem. V enem prejšnem postu ste vi težavo Full Memory rešavali z hard resetom in novim FW, medtem, ko sem ga jaz moral rešiti z formatiranjem, drugače pač ni šlo. To kar povem, povem pač iz lastnih izkušenj. Izgleda, da ta forum počasi postaja zaseben in bodo imeli pravico komentirati samo taki kot ti in tvoji somišljeniki.
P.S.
Si pa Zgaga vedno ponižujoč do ostalih, v smislu da ti vse veš in smo mi kao kreteni in ne vemo kaj govorimo.

Zgaga

Guru
25. jul 2007
10.578
4.504
113
49
Na sončni strani ALP
Dokler boš reševal težave z formatiranjem, bom pač imel o tebi takšno mnenje kot ga imam.
Če si uspel rešiti, potem super. Upoštevaj pa, da so še druge rešitve kot formatiranje.

Da pa jst vse vem je pa daleč od resnice. Imam pač v rokah precej teh igračk in pomagam
ostalim uporabnikom z mojimi izkušnjami.

Sem zaključil s tem in ti želim še veliko uspešnih formatiranj garminov.

Kapo dol...

leni

gps navigator
17. avg 2007
1.549
0
36
S46.2296732 V14.5190865
www.sajko.com
Če je karta zaklenjena bi moral garmin javiti da je pač zaklenjena. Ampak dokler ne kupujemo kart pač ne smemo govorit da je kaj narobe če ti grmin ne sprejme skrekane karte.

Zato. ZAKON, sem ti napisal da ni čisto res, da je krivda na strani kart, v prejšnjih odgovorih.
Če vidiš samo belo in črno potem je tako kot praviš in tudi format pomaga... Ampak če pa vidiš med belo in črno tudi kaj sivine potem lahko razbereš, da je v tem primeru, napaka na obeh straneh, torej na uporabnikih, ker uporabljajo skrekane karte in jo garmin ne prebere in pa na strani FW kjer je napaka da ne zna povedati da je v napravi napačna karta.

Forum so nekateri že prej označevali z zasebnim ampak vedno samo tisti, ki so stalno hoteli biti najpametnejši in si niso dali dopovedati oziroma niso dopustili drugega mnenja. Se pravi forum ne bi bil zasebniški če bi tebi vsi prikimavali. Ampak v svetu navigacij, vsaj na alterju, je še nekaj ljudi ki ve veliko o tem.

srapos

Pripravnik
16. nov 2008
381
0
16
Tržič
Se popolnoma strinjam s tabo.

Forum je odličen in vir številnih zelo koristnih informacij. In znanja!

zakon

Guru
16. maj 2008
8.763
809
113
toti Maribor
Ne vem kaj se tu dogaja? Ko sem nekomu želel pomagati, se je našel nekdo, ki je trdil, da imam vedno prav, zato vas ne razumem popolnoma. Že v prejšnem postu sem vam povedal, da hard reset in novi FW NI POMAGAL in je bila edina rešitev formatiranje. Seveda se tudi jaz poslužujem enostavnih rešitev, če gre, včasih pa žal ni tako. Kar se pa tiče kart pa imam vse original, tako, da s tem nimam težav. Sem pač reskiral dobrih 100€ in nabavil Nümaps lifetime, AR pa zaenkrat omogoča brezplačno nadgradnjo. Na 765 je zadnja različica FW 3.60, drugega žal ni. Kako pa naj človeku povem drugače kot tako kot sem mu, če jaz osebno nisem imel do sedaj nobenih težav po nadgradnji kart, vem pa, da so jih imeli tisti, ki so karte odklepali na vse mogoče načine.

sandiv

Pripravnik
4. sep 2007
268
1
18
Maribor
Do sedaj sicer nisem imel takšnih težav, da bi bil potreben format naprave. To je povsem mogoč scenarij, če odklopiš napravo v času pisanja na njen pomnilnik- a ni zadeva identična kot z USB ključki.Lahko se ustvari okvarjena datoteka .img, ki zaseda pomnilnik, je neberljiva in neizbrisljiva. Predvsem pri nestrpnih začetnikih+počasen računalnik je ta scenarij hitro verjeten. In ko dodamo še razna čaranja z odklepanjem je pot v težave na dosegu roke. Kilometrina nekaj šteje, a žal se nabira počasi.
cool-1.gif