Mobilni radar

darjan

Vulkanizer
13. sep 2007
52.940
6.984
113
Bom kar semle to fliknik...

Citat:
Ker je v trojanskih predorih upoštevanje omejitev bolj izjema kot pravilo, bodo merili povprečno hitrost. Opažajo namreč, da skoraj 60 odstotkov voznikov ne upošteva omejitev 100 kilometrov na uro, najvišja izmerjena pa je bila celo več kot 200 kilometrov na uro.

Kako pa to misli v praksi zgledat? Jaz se res vozim cca 120kmh, ker 100kmh je iber prepočasi za tistih kar nekaj km...da ne omenjam 80 ali manj kmh v predorih...

gr69

Guru
15. dec 2009
11.574
2.624
113
še v SLO - ampak komaj
Al s provido (sem in tja čez Trojane in čakalni na padalce) ali pa s " section control".

Drgač pa res ne bi škodilo narediti malo reda čez predore - in poloviti vse tiste ase, ki na omejitev 60 km/h pridrivijo svojih "standardnih" 120 km/h.
Pa obenem DARS spraviti v red, da bodo te omejitve 60 km/h res z razlogom - vse prevečkrat so "za brez veze", beri: ni jasnega vzroka in jih posledično vozniki ne j.ebejo ni 5%. No - ko pa enkrat bo vzrok zakaj 60 km/h bo z veliko verjetnostjo taki projektil vzrok, da bo rdeča luč pred predorom.

Pa da ne pozabim - ravno zaradi takih ne grem 60 km/h - ampak nekje 80 - in oke ne peclje, da pravočasno opazim morebitni vzrok omejitve.

lost1

mnz
19. jul 2007
8.456
146
63
Citat:
Uporabnik gr69 pravi:
Al s provido (sem in tja čez Trojane in čakalni na padalce) ali pa s " section control".

Drgač pa res ne bi škodilo narediti malo reda čez predore - in poloviti vse tiste ase, ki na omejitev 60 km/h pridrivijo svojih "standardnih" 120 km/h.
Pa obenem DARS spraviti v red, da bodo te omejitve 60 km/h res z razlogom - vse prevečkrat so "za brez veze", beri: ni jasnega vzroka in jih posledično vozniki ne j.ebejo ni 5%. No - ko pa enkrat bo vzrok zakaj 60 km/h bo z veliko verjetnostjo taki projektil vzrok, da bo rdeča luč pred predorom.

Pa da ne pozabim - ravno zaradi takih ne grem 60 km/h - ampak nekje 80 - in oke ne peclje, da pravočasno opazim morebitni vzrok omejitve.

Pa dobro saj je avtocesta, kakšnih 60km/h sploh dopuščaš sprejemljivih??? Na lokani cesti ki je podrta izven naselja greš komot 90, tukaj na super duper avtocesti bomo šli pa 60? Nič čudnega da je vse v kurcu k pa že narod tko razmišlja.

Avtocesta pod 100km/h nimaš kaj imeti omejitve, že tako bi morala biti max hitrost vsaj 150km/h , namreč vozila so dosti boljša kot pa v času fičotov pa yugecov, omejitve pa še kar enake...

stupid-1.gif

gr69

Guru
15. dec 2009
11.574
2.624
113
še v SLO - ampak komaj
Ti bom dal jaz meni
stupid-1.gif

Še enkrat preberi in poskušaj razumeti kaj sem napisal!
Ne podpiram jaz 60 km/h omejitve na AC - razen kadar obstaja tehten razlog za to. In tehten razlog je npr. v predoru v odstavni niši ustavljeno vozilo, katero se ni v celoti uspelo umakniti iz voznega pasa. Ali pa delo v predoru in samo en pas odprt, itd.

Težava teh naših 60 km/h čez predore je (in nasplošno prestrogih omejitev - pisal o tem že v drugih temah o tem), da so v veliki večini postavljeni za "brez veze" in jih posledično noben ne upošteva - sranje pa bo, ko bo dejansko kaj stalo v predoru.

Je pa tako, da je zaenkrat treba omejitve upoštevati (kolikor se da - saj tudi jaz se jih ne držim, ker mi v določenih primerih prenevarno voziti bistveno počasneje kot je prometni tok) in poskušati reševati problem tam kjer dejansko je - v postavljanju omejitev.

Fusion

Fizikalc
1. okt 2007
13.448
3
38
Ali ne bi bilo bolj pametno naredit širše tunele in ne težit s tako nizkimi omejitvami??
Več nas bo na svetu, bolj bomo omejeni, več bo nestrpnosti, več bo samomorov (z avti ali kako drugače)...

Me res zanima koliko je nesreč izključno samo takih kjer je reeees bila delno prevelika hitrost??
Ker kolk jst opazim so problem slepi in nedeljski vozniki, ko kr skočjo pred tebe in prehitevajo s 100km/h na ac, pa na ac se vključjo s 70km/h, pa na regionalki s kake stranske ceste tudi ne znajo ocenit, če imajo dovolj časa, da se vključjo pred tabo...
Res bi se kaka nesreča manj zgodila, če bi počasnej vozil, ampak z mojga vidika ni kriva prehitra vožnja!

darjan

Vulkanizer
13. sep 2007
52.940
6.984
113
Ma s temi 60kmh skozi tunele dosegajo ravno kontra učinek, ker nihče več ne vozi toliko in ko bo res neko sranje, folk ne bo resno vzel omejitve in potem se zna zgodit še večje sranje.

Saj pa zaradi tega, ker ne delajo luči v tunelih, pa to res ni razlog za 60kmh, madona, kako pa smo se včasih lahko vozili, ko ni bilo lightshowa not, zdaj pa mora ne vem kaj vse bit, da ima človek občutek da se pelje po letalski stezi, ko vse sveti...

Me pa tudi zanima, kdaj je bila nazadnje kakšna nesreča na štajerski AC na tem odseku vransko-blagovica (cca), kjer velja famozna 100kmh omejitev in občasno celo 80 skozi tunele, da bi se zgodila nesreča kot posledica tega, ker ljudje ne vozimo glih 100kmh ampak 120kmh, da je zdaj potrebno napokat radarje sem in lupit ljudi. Vse kar se spomnim so bile nesreče samomorilcev v odstavne niše v tunelih. Ali pa tovorna vozila s tehničnimi okvarami... samomorilci se še bodo naprej zaletavali, tovornjaki pa isto crkovali, pa če bo 50kmh omejitev...

darjan

Vulkanizer
13. sep 2007
52.940
6.984
113
V čem pa finta da tale ITA sistem meri v rit vozila in ne spredaj? Ker če bi spredaj, še imaš fotko voznika in se izognemo raznim "zmuzljicev" ki bodo pač rekli, da niso oni vozili in najeli drage odvetnike,ki bodo zavrgli prekršek. Navaden joža pa bo spet najebal.

Drugače pa še ena ideja...namestit takšne sisteme širom celotne AC, na vsake nekaj km, in enostavno OCR prečitat, če recimo človek uporablja GSM/tablico/revijo med vožnjo, pa potem kaznovat. Možnosti so neomejene.

Pepe

Guru
20. sep 2007
13.478
5.016
113
Verjetno zato, da ulovi tudi motorje in verjetno zato, ker mogoče pri Italijanih malo drugače gledajo na odgovornosti, ki jih prinaša lastništvo vozila. Kako pa naj Italijani vedo, kaj je to Balkan?

darjan

Vulkanizer
13. sep 2007
52.940
6.984
113
heh, glede na kulturo ITA voznikov, ne vem če so kaj boljši od balkana...pa mafijskih poslov...drugo bi bili kakšni švabi ali jodlarji, ali skandinavci, ampak ITA...je skoraj še hujše kot balkan...

SJTV1

eV12
18. jul 2007
19.187
1.197
113
www.adriamedia.si
Citat:
Uporabnik darjan pravi:
V čem pa finta da tale ITA sistem meri v rit vozila in ne spredaj? Ker če bi spredaj, še imaš fotko voznika in se izognemo raznim "zmuzljicev" ki bodo pač rekli, da niso oni vozili in najeli drage odvetnike,ki bodo zavrgli prekršek. Navaden joža pa bo spet najebal.

Drugače pa še ena ideja...namestit takšne sisteme širom celotne AC, na vsake nekaj km, in enostavno OCR prečitat, če recimo človek uporablja GSM/tablico/revijo med vožnjo, pa potem kaznovat. Možnosti so neomejene.

Predvsem zaradi motorjev. Ker tale sistem, ki je pri nas, diskriminira in bi se ga dalo, če bi se kdo s tem ukavrjal, podret. Ali za vse ali za nikogar. Torej naj slikajo od zadaj (čerpav pri nas so dosto bitasti, da bi zahtevali tablice za motorje spredaj).

Hanzi

Guru
27. jul 2007
47.690
6.714
113
pri taščici
Citat:
Uporabnik Apollo8 pravi:
Citat:
Uporabnik Mare2 pravi:
Dajmo se raje o radarjih pogovarjat. Mene ne zanima, če imajo (imamo) Apolo8, Roberto, ahmed, Alkoholik, Pepe, Mare2 vse pošlihtano pod streho. Torej, kako čimmanjkrat pasti na mino. Še posebej, ko je kak izhod iz avtoceste ali obvoznice, kje je omejeno na 40 km/h.
nahrung002.gif
pazis na izhodih iz tunela in v ovinkih na razcepih...ker tam je 80 in radi merijo. Provide niso nek resen problem ker ce vozis do 160 povprecno je to precej majhen prekrsek za katerega ni kazenskih tock in redko merijo to. Razen ce ga tiscis na omejitev 100 ali 80...

pa cone 30 v mestih...tam pa zupanovi pobiralci darov operirajo.

na razcepih so tudi (zadobrova, malence? )
o ti mater, jih še nisem videl, niti jih ne želim tam srečati... ker me zna podenarnici udariti

krko

Guru
5. sep 2010
2.697
1.397
113
Tam jih še nisem videl.

So pa na razcepu Kozarje dosti prisotni. 80km/h 46°02'14.7"N 14°27'12.3"E

darjan

Vulkanizer
13. sep 2007
52.940
6.984
113
Je bilo več infa pri Danes, okoli tega famoznega načrta merjenja povprečne hitrosti.

Začetna kamera bi naj bila tik pred trojanskim predorom, končna pa po koncu jasovnika. Dobro, teh nekaj km bi že potrpel, problem zna nastati, ko bodo vrli strokovnjaki dajali omejitev na 80 ali 60kmh v tunelih, potem pa veselo talanje kazni.

Aja, zdaj je sistem v testni fazi, kazni pa bi naj začeli talat čez mesec, dva...točnega datuma torej še ni.

keber

majski hrošč
28. jul 2007
13.240
44
48
Citat:
Uporabnik darjan pravi:
heh, glede na kulturo ITA voznikov, ne vem če so kaj boljši od balkana...pa mafijskih poslov...drugo bi bili kakšni švabi ali jodlarji, ali skandinavci, ampak ITA...je skoraj še hujše kot balkan...
Italijanski (ne nedeljski) avtocestni vozniki so za našega povprečnega Janeza lahko profesorji.