Mitke me je prepričal v Panasonika,

lovelove

lovelove
23. jul 2007
2.788
0
36
116
zravn komšije
Citat:
Uporabnik IbizaDriver pravi:
ksz...

Razlike v sliki po testih naj ne bi bilo, vsaj pri kalibrirani sliki ne,.

Kar se tiče multimedijske podpore je tako da tv sicer podpira divx in predvajanje preko mreže, a ker je itak treba imeti še HD (ki ga vgrajeni predvajalnik ne podpira), se za 100 eur dokupi še WDTV Live in imaš vse to in še več. Tako da pri meni vgrajeni predvajalnik ni v uporabi in bi mi bilo vseeno če ga ni.

Torej... če bi še enkrat kupoval, katerega bi kupil?

MViper

Fizikalc
19. jul 2007
12.139
0
36
45
Je kul.. Osebno bi pa se vedno raje plasmo vzel.. Razen, ce bos samo bluraye gledal..

Davidoff

Bumbar
22. jul 2007
9.997
1.440
113
Sem nekaj gledal, ima tudi CI režo, se pravi vstavim kartico in že gledam digitalno televizijo? Ne, Blueray filmi bodo samo občasno na sporedu. Bolj navadna telvizija in kakšen DVD pa Wii, to je pa vse. Se pravi je plazma boljša?

MViper

Fizikalc
19. jul 2007
12.139
0
36
45
Boljsa ja, mehkejso sliko ima, realnejsi prikaz barv in se vedno boljse odtenke sive. Za klasicen SD signal je pa sploh boljsa opcija..

O LCD-ju bi razmisljal, ce bi imel strogo v uporabi samo PS3 pa Bluraye.. pa se tam, bi se najbrz odlocil za plasmo.

Davidoff

Bumbar
22. jul 2007
9.997
1.440
113
Mogoče samo še na kratko, vem, da je bilo dosti napisanega.

A plasma nima več tistih slabosti, da naj bi se slika zapekla pa da moras paziti kako obrneš in da so glasne?

MViper

Fizikalc
19. jul 2007
12.139
0
36
45
Tezko se slika zapece, ker imajo sisteme proti temu..

Glasne.. veliko elektronike ima ventilatorje.. eni zacnejo brnet, eni ne.. Jaz pri 7ih plasmah od 6-7 let starih, do novih) nisem opazil brnenja..

IbizaDriver

Guru
Osebje foruma
21. jul 2007
10.195
3.822
113
Novejši panasonici nimajo več ventilatorja in so torej praktično neslišni. Steklo tudi ne bo nič ven če ga nagneš, čeprav je vseeno priporočeno da se transportira v pokončnem položaju. Proti zapečenju slike ima NeoPDP več mehanizmov da se ne pojavi in to deluje brezhibno (sem po pomoti pustil pavzo za več kot eno uro in se ni slika niti malo zapekla).

Slabosti: zame osebno morda malo mehkejša slika podnevi, nekatere pa moti tudi piskanje ekrana (jaz in velika večina ljudi tega niti ne vidi) in utripanje slike pri zelo svetlih scenah (velja enako kot pri prejšnji alineji, večina tega ne opazi).

stein

Fizikalc
16. sep 2007
19.575
1
36
Citat:
Uporabnik IbizaDriver pravi:
piskanje ekrana (jaz in velika večina ljudi tega niti ne vidi)
Vidi? Misliš sliši?
wink-1.gif

Ja to je odvisno od glasnosti v prostoru...
Sicer nekateri LCD monitorji tudi piskajo (moj ne), torej verjetno tudi LCD TV aparati tudi (nekateri).

Robbit

Fizikalc
26. jul 2007
2.209
20
38
Citat:
Uporabnik lovelove pravi:

Vredna, tudi sam sem pred mesecm bil v isti dilemi, odločil sem se za G20.
Njprej sem mislil, da ni takšne razlike, potem pa sem ene par krat na različnih koncih primerjal sliko v živo in razlika je bila kar očitna v prid G20, predvsem zaradi tega ker črno barvo bistveno bolje prikazuje, bolj črno, medtem ko S20 jo prikazuje bolj v sivo in zaradi tega ko gledaš ispade slika bolj motna, čeprav je načeloma slika OK.

Pa glih črna barva naj bi bila v prid s20...

Vsaj iz tega testa --> http://hdtelevizija.com/2010/04/21/recenzija-plazma-panasonic-tx-p42s20e-107-cm/8/

Nije greška u pisanju, S20 ima razinu crne boje od 0,02cd/m2. Da to ne bude sve kontrast koji smo dobili je veæi od G20 i V10 modela! Mislili smo da je kolorimetar u defektu. Iskalibrirali smo opet V10 da provjerimo je li sve u redu s testnim uređajem. Rezultati su se poklopili s rezultatima mjerenja koje smo dobili prilikom rekalibracije V10-ke.

Nazadnje uredil moderator:

Dekster

MOBITEL PR
8. apr 2009
995
0
16
Ljubljana
Moja izkušnja je temeljila na primerjavi v živo med obema modeloma in sicer primerjal sem v BB, Harwey normanu, Mercatoru v LJ, Medvodah, potem sem testiral samo G20 še pri priateljih.

Tudi sam sem si želel najprej S20, predvsem zaradi cene, roko na srce S20 je OK izbira, vendar je pri meni prevladalo mnenje glede videne slike, katero sem kot že povedano testiral v živo ter potem je prevladalo še povezava na splet, ki jo omogoča G20-

Pri G20 nisem zaznal zapeko slike, na vseh prodajnih mestih so mi zagotovili, da se to ne dogaja več in naj bi veljalo za vse plazme, saj naj bi se to odpravilo že pred leti, kar se tiče porabe pa tudi. Plazma recimo prilagaja moč porabe glede na svetilnost, zvečer je manjša poraba, v primerjavi recimo s kakšnim LCD, kjer je poraba enaka ves čas.

Kar je zanimivo še med G20 in S20 je to, kot je že nekdo v postih napisal, tehnologija zaslona. Če pogledaš na S20 ob strani boš lahko videl dvojni znak TV programa kot da bi se zrcalil oz. kot da je dvojni zaslon, medtem ko pri G20 tega efekta ni.

G20 uporabljam že nekaj časa in do sedaj roko na srce so izkušnje pozitivne, eden izmed kolegov me je vprašal, če mi morda piska, ker njemo po določenem času DA, vendar naj ne bi bilo toliko moteče, jaz tega še nism opazil oz. slišal, pa je že par mesecv v uporabi.

Lp.

scott

Pripravnik
1. sep 2007
405
1
18
V Harveyu imajo zdaj v akciji 42G20 za 899 Eur in 5 let polne garancije. Best buy.

Robert

Majstr
21. jul 2007
2.649
466
83
Tolmin
Citat:
Uporabnik lovelove pravi:
Kupil G20!
aplauz.gif

Sedaj pocakaj se kaksna dva tedna, da se lepo umirijo barve in potem se hvali naprej
cool-1.gif

Priblizno toliko rabi, da pokaze vse svoje zmogljivosti-moja je nova od bozica in je od takrat opazna razlika
wink-1.gif