Kitajski telefoni presenečajo

Android

Zelenc'
4. feb 2015
10
0
1
Fantje, niste me razumeli. Če sem si znala nastaviti APN za MMS in NET (nista delala) in še marsikaj drugega, bi znala vklopiti tudi GPS knof, če bi kjerkoli v telefonu obstajal. KNOFA pa ni NIKJER! Tudi ostale knofe so sprogramirali, da so tam, kjer so. Na tega so morda "pozabili" ali pa je v ozadju tisto, kar se bojim, da je (NO GPS HARDWARE). Na tujih forumih sem prebrala, da so nekateri uspešno rešili težave z Mediatekovimi procesorji (ki so povečini problem prav pri GPS). Ker ne znam narediti backupa operacijskega sistema, kar bi po moji skromni logiki morala narediti pred takimi posegom si resnično ne želim sama brez pomoči šariti po Rootu in Mobileuncle Toolsu (ker nazadnje kot "ženska" še mobilca ne bom več "znala" vklopiti!).

Pustimo ob strani ali je telefon original ali ne, ker mi je v bistvu vseeno. Narejen naj bi bil za nekatera področja Kitajske, "zato" ga na Lenovo strani ni, kar je lahko res, verjetno pa NI! Tudi Spar in Mercator prodajata HP kompjutre hecnih oznak z dodanimi +/- x y z, ki jih na HP strani ne boste nikoli našli.

Malo denarja malo muzike, to vsi vemo. Pri naših operaterjih pa veliko denarja (z vezavo vred!) in prav tako malo muzike.
100 EUR x4,x5...x8 pa marsikdo (ne le jaz) NI PRIPRAVLJEN ali pa ZMOŽEN plačati za..... mobitel?!
shocked-1.gif
::eek: znane znamke (kje jih delajo??), ki je lahko resnično boljši ali pa neumno preplačan.. v vsakem primeru bo crknil takoj, ko se garancija izteče, ker je tako sprogramiran.
Vem le to, da bom za 100 EUR brez vezave pri nas dobila še večja jajca, kot so ta kitajska jajca.
Razen GPS dela vse zelo lepo, je super odziven in zelo hiter. Če mi nihče ne bo znal pomagati, bo moral biti v skrajnem primeru za mulce vseeno dovolj dober.

Prosim le, da mi pomagate ugotoviti:
- če v telefonu sploh je GPS kot strojna oprema in če je..
- kako ga usposobiti

Hvala vnaprej

Slick

Majstr
18. sep 2007
2.281
191
63
Citat:
Uporabnik Android pravi:
- kako ga usposobiti

Skozi moje roke je šlo do sedaj kar nekaj Lenovo telefonov, ampak do sedaj na njihovih uradnih straneh in v priznanih trgovinah modela S850+ do sedaj še nisem zasledil. Prvo vprašanje je, ali je zadeva sploh Lenovo telefon ali zgolj kitajski ponaredek in upgrade Lenovo telefona (Lenovo recimo ima model S850). Če gre za slednji primer (ponaredek), papir seveda prenese vse možno kar se specifikacij tiče, v praksi je zadeva lahko bistveno drugačna. Drugega uporabnega nasveta žal nimam.

retro

Fizikalc
18. dec 2011
6.293
23
38
Murska republika
ISTO TEMO SI ODPRLA ŽE NA DRUGEM FORUMU, ZAKAJ POTEM PODVOJEVANJE ?

e: Kitajske firme telefonov
Št. objave:#64 OdgovorNapisal/-a Android1 » Danes, 10:24

rkovac napisal/-a:
Jaz mislim, da si ti kupila fake Lenovo. Lenovo S850+, kolikor vem, sploh ne obstaja. Obstaja le S850 (brez +). Praviš tudi, da specifikacije nekoliko odstopajo. Preveri tule - http://www.kimovil.com/en/where-to-buy-lenovo-s850 in če niso enake, nekaj ne štima.
Lahko preveriš sicer tudi s kakšno aplikacijo - recimo CPU-Z, vendar če gre za fake, so fakeane tudi lastnosti, ki jih tam pokaže.

O procesorju si nejasno napisala (Mt6592, MT6582 in MT6572??? - to so trije različni, prav gotovo ni vseh v telefonu). V S850 mora biti MT6582 (tehnično ne gre samo za procesor, ampak za celoten sistem), ki ima tudi GPS modul.

Kje pa si telefon kupila? V kakšni bolj renomirani trgovini si verjetno ne upajo prodajati ponaredkov, kakšen aliexpress (tudi ebay) pa zna biti problem. Na aliexpressu če piše "original" je skoraj sigurno fake
smile-1.gif

Upam, da si plačala s Paypalom in da še ni minilo 45 dni od nakupa.

Hvala za odgovor...

Ja verjetno je res "original" fake z Aliexpressa. Na prodajalca se ne morem obrniti, ker je izginil, prav tako stran artikla kmalu po naročilu in me je skrbelo, če bo sploh kaj prišlo. Imam še 31 dni časa za pritožbo in bom odprla dispute direktno na Aliexpress vsaj za delni refund in da stvar obdržim. Po pravici povedano, ne upam nazaj pošiljat, da si ne bom naredila še stroškov pošiljanja (in morda zavrnjenega refunda s carine), nazadnje pa ostala brez telefona in denarja. Bolje, da ga dam mulcem, če mi nihče ne bo znal pomagati. Razen GPS dela vse zelo lepo, je super odziven in zelo hiter. Narejen naj bi bil za nekatera področja Kitajske, "zato" ga na Lenovo strani ni, kar je lahko res, verjetno pa NI! Tudi Spar in Mercator prodajata HP kompjutre hecnih oznak z dodanimi +/- x y z, ki jih na HP strani ni najti.

Malo denarja malo muzike, to vsi vemo. Pri naših operaterjih pa veliko denarja (z vezavo vred!) in prav tako malo muzike.
100 EUR x4,x5...x8 pa marsikdo (ne le jaz) NI PRIPRAVLJEN ali pa ZMOŽEN plačati za..... mobitel?!
shocked-1.gif
::) znane znamke (kje jih delajo??), ki je lahko resnično boljši ali pa neumno preplačan.. v vsakem primeru bo crknil takoj, ko se garancija izteče, ker je tako sprogramiran. Vem le to, da bom za 100 EUR brez vezave pri nas dobila še večja jajca, kot so ta kitajska jajca.

Stestirala sem drobovje z Antutu in CPU-Z. To je oglaševal prodajalec in ker sumim, da se na teh aplikacijah telefon obnaša tako, kot želi proizvajalec, sem test ponovila s Hardware Info, SI Info, HW detector System Info, kjer je po mojem mnenju slika realnejša. Menim, da je nazivni octa MT6592 dejansko 2xquad (1xMT6582+1xMT6572), zato sem tako "hecno" napisala.

Na tujih forumih sem prebrala, da so nekateri uspešno rešili težave z Mediatekovimi procesorji (ki so povečini problem prav pri GPS). Ker ne znam narediti backupa operacijskega sistema, kar bi po moji skromni logiki morala narediti pred takimi posegom si resnično ne želim sama brez pomoči šariti po Rootu in Mobileuncle Toolsu (ker zaradi UPS-a nazadnje kot "ženska" še mobilca ne bom več "znala" vklopiti!). Če sem si znala nastaviti APN za MMS in NET (nista delala) in še marsikaj drugega, bi znala vklopiti tudi GPS knof, če bi kjerkoli v telefonu obstajal. KNOFA pa ni NIKJER! Tudi ostale knofe so sprogramirali, da so tam, kjer so. Na tega so morda "pozabili" ali pa je v ozadju tisto, kar se bojim, da je (NO GPS HARDWARE). Zdownloadala sem GPS Status in GPS Test, ki iščeta, iščeta in ne najdeta lokacije tudi če grem ven. GPS fix ne pomaga, ker me z zahtevo avtomatsko preusmeri na vklop GPS, pa sem spet na začetku.

- kako ga usposobiti

Vnaprej hvala
Android1
BabyDroid
BabyDroid

Prejete zahvale: 0

Nazadnje urejeno:

Fusion

Fizikalc
1. okt 2007
13.448
3
38
malo off, ampak mi take stvari mal dvigenjo pritisk..

ker je kitajc za 100€, ni panike če ne dela, bo pač v predalu, za mulce... hop po novga kitajca za 150€. No pa smo na 250€. A zdej se je pa najdu dnar?? No za to se pa na bolhi dobi že spodoben telefon;) Al pa ob vezavi pri operaterju na obroke. Kaj bolj boli, 250 skeširat, al na mesec dat 20?

pa folk ko iz pocen androidov preskočjo na iphona, pa vsi mokri. A bejž, zdej pa ni škoda dnarja?

shift

Guru
20. jul 2007
9.894
2.278
113
za šankom
Niso vsi kitajci isti, niso vsi kitajci za kupit, se je trudil ba malo poglobit in ja za 150€ se dobi kitajca ki bo delal kot se zagre in z zelo dobrimi specifikacijami

22. jul 2007
13.409
1.660
113
124
Saj v bistvu nismo nič novega zvedeli pač kitajci ponarejajo svoje dobre znamke, drugič je potrebno biti bolj pozoren iz katerih trgovin se tehnika nabavlja.
Drugače bolj zanimiva zadeva je, ali sploh obstaja kakšna apk. katera ugotovi ali je notri sploh gps modul, kot npr cpu-z za ostale komponente:?

Ytbnd

Guru
2. mar 2010
16.810
5.918
113
OP je kupila fake kvazi lenovo telefon, model ki sploh ne obstaja, njen je zmetan skupaj iz vseh vetrov.
Gps modul imho je notri, samo antena manjka.
Prodajalca na AE ni več, kar samo potrjuje da je prodajal škart.

Lenovo na AE so 90% fake oz eni izmišljeni lenovo modeli.

4G napis v navezi z MT6592 (nima lte) nikogar od alter znalcev ne moti ?

JosipBroz

Fizikalc
10. sep 2007
1.324
0
36
Zakaj bi bili vsi Lenovo telefoni na AE fake? Pač pogledaš feedback prodajalca in to je to. Identično kot na Ebay-u.
Jaz sem recimo nabavil tega:
Lenovo A850 plus

Prodajalec ima skoraj 30.000 ocen, pozitivnih je več kot 98%.

I

Izbrisan uporabnik #488

Citat:
Uporabnik Android pravi:
Fantje, niste me razumeli. Če sem si znala nastaviti APN za MMS in NET (nista delala) in še marsikaj drugega, bi znala vklopiti tudi GPS knof, če bi kjerkoli v telefonu obstajal. KNOFA pa ni NIKJER! Tudi ostale knofe so sprogramirali, da so tam, kjer so. Na tega so morda "pozabili" ali pa je v ozadju tisto, kar se bojim, da je (NO GPS HARDWARE). Na tujih forumih sem prebrala, da so nekateri uspešno rešili težave z Mediatekovimi procesorji (ki so povečini problem prav pri GPS). Ker ne znam narediti backupa operacijskega sistema, kar bi po moji skromni logiki morala narediti pred takimi posegom si resnično ne želim sama brez pomoči šariti po Rootu in Mobileuncle Toolsu (ker nazadnje kot "ženska" še mobilca ne bom več "znala" vklopiti!).

Pustimo ob strani ali je telefon original ali ne, ker mi je v bistvu vseeno. Narejen naj bi bil za nekatera področja Kitajske, "zato" ga na Lenovo strani ni, kar je lahko res, verjetno pa NI! Tudi Spar in Mercator prodajata HP kompjutre hecnih oznak z dodanimi +/- x y z, ki jih na HP strani ne boste nikoli našli.

shocked-1.gif
::eek: znane znamke (kje jih delajo??), ki je lahko resnično boljši ali pa neumno preplačan.. v vsakem primeru bo crknil takoj, ko se garancija izteče, ker je tako sprogramiran.
Vem le to, da bom za 100 EUR brez vezave pri nas dobila še večja jajca, kot so ta kitajska jajca.
Razen GPS dela vse zelo lepo, je super odziven in zelo hiter. Če mi nihče ne bo znal pomagati, bo moral biti v skrajnem primeru za mulce vseeno dovolj dober.

- kako ga usposobiti

Hvala vnaprej

Diši po fake klonu Lenova.

Kje je bilo to kupljeno?

Imam sedaj MTK na Elephonu G7 in z gps ni nobenih težav.

Ti bi moral imeti po defaultu ikono za lokacijo, ker je ni, je očitno, da hardware ni...

Android

Zelenc'
4. feb 2015
10
0
1
tudi pri mojem je bil feedback 97% in mi potem takem ni jasno ali ljudje ne opazijo, da je kaj narobe, ali pa prodajalec sam sebi komentira. V družini že imamo Lenovo Vibe Z K910 kupljen na enak način, z njim je vse tako, kot mora biti, pa sem še zase želela cenejši model iste znamke...

hvala vsem, ki ste se trudili kakorkoli pomagati

PHOBiA

Guru
11. jul 2013
4.221
1.365
113
Hjao, S850 plus je itak fejk, hjoj ljudje. Ta model ne obstaja, poglejte na stran od lenovo
smile-1.gif

Hanzi

Guru
27. jul 2007
47.648
6.704
113
pri taščici
Android: odpri dispute,(priloži printscreen ki si jih lepila tukaj) zahtevaj neko normalno odškodnino (ali pa ponudi vrnitev telefona in kupnine) in daj telefon mularija, ti pa naslednjič bolj previdno izbiraj prodajalce.

Hanzi

Guru
27. jul 2007
47.648
6.704
113
pri taščici
Vklopi razum, vzemi račun.
evil.gif

Če sem kupoval v Nemčiji sem dobil račun. Res pa ne za GSM in ne od Kitajcev.

Nazadnje urejeno: