Kitajski telefoni presenečajo

Jest

iPhone Guru
26. jul 2007
15.496
761
113
Medvode / Slovenija
www.mobile.si
Citat:
Uporabnik dreamteam pravi:
Do 2020 bomo vsi menjali še najmanj 2 telefona. Dvomim glede na to da vas moti vsaka malenkost - premalo rama itd.. da boš leta 2020 uporabljal trenutni telefon.

Ne vem zakaj že zdaj plašite ljudi da bodo ostali brez signala leta 2020.

Mogoce zato, ker uporabnik Svetidej to "trobi" ze nekaj casa... Tusmboil naj bi januarja naslednje leto ugasnil GSM omrezje ... >> https://www.alter.si/tabla/showthreaded.php/Cat/0/Number/2145131/an//page/0/vc/1 Tocne vire bo pa moral podati sam
smile-1.gif
...

Nekaj informacij je recimo tukaj >> http://www.mobilna-telefonija.com/mobilni-informator/85-frekvence.html

Ytbnd

Guru
2. mar 2010
16.810
5.918
113
Citat:
Uporabnik Deky_ pravi:
Citat:
Uporabnik dreamteam pravi:
Citat:
Uporabnik Deky_ pravi:
sam da ti povem niti prvi in niti drugi ne podpira UMTS na 900 Mhz kolk je znano operaterji počasi prehajajo na to frekvenco in se pripravljajo za izklop GSM omrežja...

In če telefon ne bo podpiral 900Mhz UMTS 3G boš ostal brez signala..
wink-1.gif

Kje imaš kakršnokoli info da bodo GSM ukinili - kakšna povezava?

Če bi prebral spec. ali dejansko kdaj upodabil ta telefon bi vedel da oba podpirata 3G.

Ja podpirata 3G na 2100Mhz a operaterji prehajajo na 900Mhz za 3G omrežje.. Sedaj povezave ne najdem v roku par let nakasneje do 2020 bo ukinjeno zato treba pazit pri nakupu da podpira UMTS na 900Mhz..

WCDMA je 3G oz UMTS in kaže da dela na 850 in 2100Mhz
V Slo je bedarija kupovati telefon, ki podpira 3g samo na 850/2100 Mhz, saj je v uporabi 900 in 2100.
2100 Mhz uporablja samo Telekom, Tuš & Simobil uporabljata 900 in 2100 Mhz za 3g.

alterko

Pripravnik
22. maj 2008
32
0
6
No mene so tudi presenetili, najprej plačam carino, pa smo bili dogovorjeni da napiše vrednost 20$, dobim telefon, naj bi bil IPS zaslon, dual sim , quad core, 8megapix kamera, na telefon je naložen fake program za kamero ki ti sliko interpolira na 8megapix, v resnici je mogoče 2 megapix fotoaparat, tisti quad core mi je že bil sumljiv v začetku,da po nalaganju 2h aplikacij je zadeva postala počasna kot kak nizko cenovni vstopni android izpred 5ih let..... V glavnem da zaključim, telefon izgublja signal, v 2gi reži se pravi za drugi sim sploh sim-a ne čita, ko sem napisal reklamacijo, vse kar sem dobil je "hello my friend" moje pritožbi sploh razumeli niso, v glavnem 100€ stran vrženih, tako da MENE SO TUDI PRESENETILI, pa še verjetno marsikaterega uporabnika ........
Se opravičujem za napake, ampak sem mogel dat reply ker me razp*** pohvale za kitajski klump !!!!!! Sem pa imel v rokah Lenovo-te,tisto je pa druga zgodba....

Lord_Raiden

Majstr
2. nov 2007
4.542
295
83
Itak da ti bo delalo..

Važni sta ti dve frekvenci tako na WCDMA in GSM

In to so;

WCDMA: 900/2100Mhz

in

GSM 900/1800Mhz

Tak da obe frekvence podpira na 3G in bo delal pri bilo kerem operaterju v Slo..

jest5

Guru
18. avg 2007
25.921
-8.641
113
Tle je napaka. Pri WCDMA je band 1 850MHz. Zdej vprašanje kaj so napisali narobe. Ali band, ali MHz. Samo glede na ostale njihove telefone je napaka pri MHz

Steve

Guru
13. avg 2007
9.963
1.844
113
Pri kitajcih koliko vidim obstajajo 2 izvedbe: kitajci in priznani kitajci. Pri zadnjih kvaliteta ni vprasljiva, suport pa je druga pesem.
To da prodajajo iz eu, je odlicna poteza. Ce se servis tu uredijo pa so zmagali. Jaz imam zdaj enega za malo testiranja, samo zadevi nekako ne zaupam, sem skepticen, ceprav prvi vtisi so zelo pozitivni. Pa tudi sw apdejti so tu pomoje prej izjema kot pravilo.

dreamteam

Zelenc'
16. jan 2015
4
0
1
Prvič strank ki sem jo podal pošilja telefone iz nemčije - torej Brez Carine - Brez Davka - Brez poštnine. Končna cena telefona na koncu je cena ki se oglašuje na strani.

Če že imaš slabo izkušnjo podaj točen model telefona.

lp

Citat:
Uporabnik alterko pravi:
No mene so tudi presenetili, najprej plačam carino, pa smo bili dogovorjeni da napiše vrednost 20$, dobim telefon, naj bi bil IPS zaslon, dual sim , quad core, 8megapix kamera, na telefon je naložen fake program za kamero ki ti sliko interpolira na 8megapix, v resnici je mogoče 2 megapix fotoaparat, tisti quad core mi je že bil sumljiv v začetku,da po nalaganju 2h aplikacij je zadeva postala počasna kot kak nizko cenovni vstopni android izpred 5ih let..... V glavnem da zaključim, telefon izgublja signal, v 2gi reži se pravi za drugi sim sploh sim-a ne čita, ko sem napisal reklamacijo, vse kar sem dobil je "hello my friend" moje pritožbi sploh razumeli niso, v glavnem 100€ stran vrženih, tako da MENE SO TUDI PRESENETILI, pa še verjetno marsikaterega uporabnika ........
Se opravičujem za napake, ampak sem mogel dat reply ker me razp*** pohvale za kitajski klump !!!!!! Sem pa imel v rokah Lenovo-te,tisto je pa druga zgodba....

Android

Zelenc'
4. feb 2015
10
0
1
Ojla...

pravkar sem prejela kitajca Lenovo S850+

po testu hardwara sem ugotovila, da specifikacije mobilnika nekoliko odstopajo od navedb prodajalca, pa dobro no. Telefon sicer super odziven, hiter tudi prenos podatkov. Problem pa je GPS. Vse opcije, ki jih mobilnik ponuja za vključitev lokacije sem vključila (lokacija v nastavitvah in googlu), pa vseeno ne dela. Poskušala sem rešit zadevo, pa mi ne gre. Menda bi morala zdownloadad EPO in vključit satelite. Tu pa je problem, ker telefon nima opcije GPS satelitte (turn on), kjer bi zadevo lahko vključila. Enako zahtevo ima Sygic, ko ga postartam.

Telefon je rootan, procesor MTK oz. MT6592 na displayu, sicer pa 1xMT6582+1xMT6572.

Mi lahko prosim pomagate rešit zadevo. Hvala lepa vnaprej.

takole zgleda ekran z opcijo vklopa GPS satelitov - klik

Takole pa zgleda moj display, kjer naj bi vključila GPS satelitte, pa te opcije ni
frown-1.gif

2166592-mojScreenshot.png

Priponke

• 2166592-mojScreenshot.png
    2166592-mojScreenshot.png
    59,9 KB · Ogledi: 249
Nazadnje urejeno:

Android

Zelenc'
4. feb 2015
10
0
1
hvala za odgovor...

sem naložila
in ko poštartam mi javi: GPS is disabled. Please turn it on.
in se mi spet odpre takšno okno, kot je na poslani sliki iz prejšnjega posta in kjer ni opcije s katero bi lahko vključila GPS satelite (samo Access to my location in Wi-Fi & mobile network location... oba sta vključena)

I

Izbrisan uporabnik #488

saj nimajo vsi posebej gps opcije, gps se vklopi kot vklop lokacije, ikonica balonček...

in to je to

Android

Zelenc'
4. feb 2015
10
0
1
ja sej, ko bi le bilo tako

GPS fix, Sygic, Route66 - javlja, da GPS ni vklopljen in po zahtevi za vklop GPS naredi avtomatsko preusmeritev na zgoraj omenjeni zaslon

le v googlu lahko omogočim lokacijo direktno, kar pa ne pomaga dosti, zazna le točno lokacijo na zemljevidu, ne zaznava pa gibanja

Android

Zelenc'
4. feb 2015
10
0
1
po specifikacijah naj bi imel....

dol sem zvlekla programe:
1. gps fix, ki mi javlja, da ni vklopljen
2. gps status
3. gps test

ko poštartam 2 in 3 mi napiše, da išče GPS lokacijo... išče, išče in ne najde, tudi če grem ven.

kako lahko preverim, če ima modul? pri hardware testih piše samo GPS: yes

Utisevalec

Guru
12. nov 2007
16.098
4.066
113
Potegneš dol statusno vrstico (tam kjer je ura na vrhu), desno zgoraj tapneš na ikonco za "quick toogle" in pojavi se seznam toogle ikonc med katerimi je tudi GPS.

(dostop do GPS toogla v nastavitvah se z zadnjimi verzijami čudežno ukinja, je pa ponavadi po defualtu na ON ... tako da očitno kitajci bolj spoštujejo zasebnost)
grims-1.gif

Android

Zelenc'
4. feb 2015
10
0
1
ko bi le bilo tako preprosto

]statusna vrstica - klik[/url]

namerno je nisem do konca potegnila dol (vem, kaj je statusna vrstica, GPSja pa tam ni)

Smrkc

Fizikalc
24. feb 2009
3.152
22
38
37
Lahko samo da ga ni med statusno vrstico... pejt prov v meni --> settings --> location

tm bi mogl bit neki