Kitajski telefoni presenečajo

Ralliart

Fizikalc
26. sep 2007
4.765
3
38
Ce se ni 45 dni od placila na paypalu e ostavno odpri dispute in napisi da zadeve nisi dobil in da si probala kontaktirat prodajalca ki ga ni vec in bos dobila kes nazaj.

shift

Guru
20. jul 2007
9.894
2.278
113
za šankom
zakaj bi lagal?!
zadeva je bila kupljena na AE kolikor sem videl,tam ni možno plačilo z paypalom,lahko pa ravno tako odpre dispute če ni že podala pozitivne ocene in potrdila da je z izdelkom vse ok

Hanzi

Guru
27. jul 2007
47.648
6.704
113
pri taščici
Ja, sploh bi bilo zanimivo ko bi dobila tracking pod nos, z uro in datumom prevzema. Predvidevam da pošiljajo take zadeve s trackingom .

Nazadnje urejeno:

ChinaTechTest

Pripravnik
19. jan 2015
63
0
6
Murska Sobota
www.chinatechtest.com
Citat:
Uporabnik JosipBroz pravi:
Zakaj bi bili vsi Lenovo telefoni na AE fake? Pač pogledaš feedback prodajalca in to je to. Identično kot na Ebay-u.
Jaz sem recimo nabavil tega:
Lenovo A850 plus

Prodajalec ima skoraj 30.000 ocen, pozitivnih je več kot 98%.

Dobro, če si zadovoljen s telefonom, vendar si tudi ti najverjetneje kupil fake. Lenovo S850+ ne obstaja! Razen pri "prodajalcih" na aliexpressu in to z ločljivostmi od 960x540 pa vse do 1920x1080 ter vsemi mogočimi lastnostmi.
Feedback ti ne pomeni kaj dosti. Večina da oceno še isti dan, ko dobi telefon in le ta dela. Nekateri tudi kasneje ne ugotovijo goljufije in tudi če jo, ne morejo spremeniti ocene.

Android

Zelenc'
4. feb 2015
10
0
1
JosipBroz nima S+, ampak A+.... ta obstaja in bi lahko bil original... (kako je z GPS, Tito.. ti dela?
http://www.gsmarena.com/lenovo_a850+-6595.php

pripravljam dokaze za dispute (prostorsko zelo omejen, zato združujem slike v Photoshopu)...
ga še lahko dam v roku enega meseca, ker nisem še nič potrdila
in ja, pošiljajo s trackingom, kar me ne bo nič prizadelo... imam še vse shranjeno od embalaže dalje

ChinaTechTest

Pripravnik
19. jan 2015
63
0
6
Murska Sobota
www.chinatechtest.com
Citat:
Uporabnik Android pravi:
JosipBroz nima S+, ampak A+.... ta obstaja in bi lahko bil original... (kako je z GPS, Tito.. ti dela?

pripravljam dokaze za dispute (prostorsko zelo omejen, zato združujem slike v Photoshopu)...
in ja, pošiljajo s trackingom, kar me ne bo nič prizadelo... imam še vse shranjeno od embalaže dalje

Pardon, Smo govorili o S850+ in sem spregledal A+ pri Josipu. A+ obstaja, ja

JosipBroz

Fizikalc
10. sep 2007
1.324
0
36
Citat:
Uporabnik Android pravi:

Ta telefon ima hčerka in je "zaščiten" z vzorcem, geslom, posameznim geslom za vsako aplikacijo in ne vem kaj še vse
smile-1.gif

Jo bom lepo prosil, če mi ga malo posodi, da ti potestiram GPS.
cheer.gif

JosipBroz

Fizikalc
10. sep 2007
1.324
0
36
Citat:
Uporabnik Android pravi:

Potestiral sem GPS z aplikacijo GPS TEST PLUS. V stanovanju, na okenski polici, satelitov ne najde (blokovsko naselje). Potem sem šel ven in po minuti ali dveh najde nakej satelitov, vendar je vse skupaj zelo slabo. Prikazuje napačno nadmorsko višino, kompas ne deluje itd....
Testiral sem ga vzporedno z mojim Huawei Ascend P6S. Kaj naj ti rečem. Kot, da bi primerjal vožnjo po avtocesti (150 km/h), z vožnjo po peš coni v nekem mestu (10 km/h).
Moj telefon je rootan, vendar se nisem poglabljal v njega, ker hčerka navigacije ne potrebuje. Torej za njo ta pomanjkljivost ni problem. Vse ostalo pa dela zelo v redu.

Android

Zelenc'
4. feb 2015
10
0
1
Najlepša hvala JosipBroz za tvoj trud. Ker se prodajalec v roku 5 dni ni odzval na dispute, ki sem ga vložila, mi ga je Aliexpress zaprl z obrazložitvijo, da bom v roku 10 dni dobila povrnjen denar. Za izdelek so napisali, da mi ga ni potrebno vrniti. Lahko le upam na njihovo dobro voljo, da ne bodo oni enako storili z denarjem.

Prvič sem kupovala telefon od nekje zunaj mimo naših operaterjev. Ne vem, če bom še kdaj upala. Isti fake + model se spet prodaja pri konkurentu, pozitivnih ocen - tako telefon, kot prodajalec - ima malo morje. Tako je bilo tudi v mojem primeru - heh, kaj pa to pomaga?!? Tudi modela brez + (ki se kot original najde na Lenovo strani) ne bi več upala kupiti.

Malo sem še prebirala poste s komentarji o tem in onem telefonu (elephone, inew, doogee, kingzone, zte, wiko, opo..).
Kako lahko veš, da ne boš dobil ponaredka in kateri trgovini zaupati,
kako lahko veš, da bo vse tisto, kar ima navedeno v specifikacijah, tudi zares delovalo?................ pozitivnim mnenjem očitno ni za zaupati.

PHOBiA

Guru
11. jul 2013
4.221
1.365
113
Kupiš pri preverjeni trgovini, recimo efox shop. Imajo EU zalogo določenih modelov.

Hanzi

Guru
27. jul 2007
47.648
6.704
113
pri taščici
Dvomim da bi aliexpres nekaj obljubil, pa tega ne bi storil. Pred dobrim mesecem nam je vrnil denar brez dispute, ker je ugotovil da nas prodajalec heca.

shift

Guru
20. jul 2007
9.894
2.278
113
za šankom
jaz uporabljam thl za GPS pa deluje odlično,na potovanjih ga imam tudi kot telefon,zadeva je za 100€ več kot odlična

lithium

Pripravnik
18. avg 2007
588
8
18
Mene pa kitajski telefoni presenečajo po drugi strani....
Analiziram promet in zelo veliko informacij pošiljajo nazaj na kitajsko (IPje lociranje tam). ?!