Mitke me je prepričal v Panasonika,

lovelove

lovelove
23. jul 2007
2.788
0
36
116
zravn komšije
ampak zdej pa mal cincam med

PANASONIC plazma TV :
TX-P46GW20 in
TX-P46S20

Ali je razlika vredna 260€?

(pustmo, da a če nimaš 260€ pol si ne kupuj tega, pa tega, pa tega,... pač vedno me zanima sorazmerje med kvaliteto in ceno)

Rabim pa hitro, ker bi jo kupil, do petka, sobote...

Hvala.

hooger

Fizikalc
5. sep 2007
1.984
17
38
Bled
razlika je predvsem v THX-u, snemanju na HDD, predvajanju DVix filmov, pa mogoče še kaj manjšega...

cresh

Fizikalc
2. sep 2007
1.137
6
38
Litija
kr G vzemi, ti ne bo žal.

Kolega je isto med tema cincu in ko je obe v živo vidu se je odloču za G20, pa še NeoPDP je.

doto

Fizikalc
25. jul 2007
3.175
0
36
Citat:
Uporabnik cresh pravi: pa še NeoPDP je.

Saj je S20 tudi. NeoPDP je zadnja tehnologija zaslonov 600Hz Panasonic-ovih plazem. S20 ima isti panel, kot ga je imela G15.

Sem pa zadnjič v Harvey Normanu gledal ravno ti dve eno ob drugi. Na G20 so skalibrirali barve v nulo, na S20 so pa nabili brightnes na max, tako da je imela dražja G20 precej lepšo sliko. Toliko o primerjavi slike v trgovini.

Dekster

MOBITEL PR
8. apr 2009
995
0
16
Ljubljana
Citat:
Uporabnik lovelove pravi:
ampak zdej pa mal cincam med

PANASONIC plazma TV :
TX-P46GW20 in
TX-P46S20

Ali je razlika vredna 260€?

(pustmo, da a če nimaš 260€ pol si ne kupuj tega, pa tega, pa tega,... pač vedno me zanima sorazmerje med kvaliteto in ceno)

Rabim pa hitro, ker bi jo kupil, do petka, sobote...

Hvala.

Vredna, tudi sam sem pred mesecm bil v isti dilemi, odločil sem se za G20.

Njprej sem mislil, da ni takšne razlike, potem pa sem ene par krat na različnih koncih primerjal sliko v živo in razlika je bila kar očitna v prid G20, predvsem zaradi tega ker črno barvo bistveno bolje prikazuje, bolj črno, medtem ko S20 jo prikazuje bolj v sivo in zaradi tega ko gledaš ispade slika bolj motna, čeprav je načeloma slika OK.

Da ne omenjam še gledanje posnetkov iz youtub-a na G20, ko pride ves čar velikosti ekrana do izraza za kakšne posnetke serij
wink-1.gif

Lp.

MViper

Fizikalc
19. jul 2007
12.139
0
36
45
G je visji rang.. Drug panel.. prakticno enak, kot pri high-end V seriji. Manjka par nekaj bonbonckov (napram V), ki so skorajda brezveze.. Pa filter je malo temnejsi pri V..

Pa GW je za nemski trg, imas samo 2 let garancije, brez W je pa za nas trg in imas mislim, da do 15. januarja đabe bon za 5 let garancije. Nisem pa ziher, ce ni to veljalo samo do 31. 12...

Nazadnje urejeno:

lovelove

lovelove
23. jul 2007
2.788
0
36
116
zravn komšije
Citat:
Uporabnik MViper pravi:

Pa GW je za nemski trg, imas samo 2 let garancije, brez W je pa za nas trg in imas mislim, da do 15. januarja đabe bon za 5 let garancije. Nisem pa ziher, ce ni to veljalo samo do 31. 12...

V kateri trgovini pa dajo tako garancijo?
Jaz sem jo mislil vzeti v Medimarketu... Kako je tam z garancijo?

Jest

iPhone Guru
26. jul 2007
15.496
761
113
Medvode / Slovenija
www.mobile.si
Mediamarket ima 2 leti garancije ... 5 let pa daje Panasonic Slovenija za Full HD Vierra zaslone >> KLIK ... je pa moral biti TV kupljen med 15.11.2010 do 31.12.2010 ... prijavis pa lahko se do 15.1.2011 ... podobno je bila lani taka akcija ...

lalan

Pripravnik
12. maj 2008
895
0
16
Kje v Lj pa imajo G20 za gledat? V Hervi Normanu me ni prepričala, ne vem pa kakšen signal imajo?

IbizaDriver

Guru
Osebje foruma
21. jul 2007
10.195
3.822
113
ksz...

Jest mam G20 in sem zadovoljen, vseeno pa mi je blo žal ko sem videl teste S20, saj bi lahko za isti denar vzel večjo TV (46 ali celo 50 col). Razlike v sliki po testih naj ne bi bilo, vsaj pri kalibrirani sliki ne, razen morda tega da ima G20 večjo svetilnos (pri kalibrirani sliki tega ne opaziš, v svetlem prostoru pa. G20 naj bi imela tudi boljši AR premaz.

Kar se tiče multimedijske podpore je tako da tv sicer podpira divx in predvajanje preko mreže, a ker je itak treba imeti še HD (ki ga vgrajeni predvajalnik ne podpira), se za 100 eur dokupi še WDTV Live in imaš vse to in še več. Tako da pri meni vgrajeni predvajalnik ni v uporabi in bi mi bilo vseeno če ga ni.

Na koncu torej vse ostane pri razliki v sliki in tem ali ti je to vredno toliko več. Pri plazmah je tukaj še ena nerodnost in sicer to v razmerah v trgovini težko pokažejo kaj zmorejo, saj res lepo sliko dosežeš šele doma, v normalno osvetljenem prostoru. V trgovini pa LED tv-ji vedno zmagajo, saj imajo bolj svetlo in živo sliko.

Dekster

MOBITEL PR
8. apr 2009
995
0
16
Ljubljana
Citat:
Uporabnik lalan pravi:
Citat:
Uporabnik Dik pravi:
tehnomarket v btc
Bil danes in nimajo več Panasonicov. Čez cesto v BB pa je bila slika na G20 zelo slaba...

TV tukaj ni kriv, ampak stream od ponudnika slike, v tem primeru Telemach, vendar moraš vedeti, da tam ponavadi imajo preveč TV priklopljenih z enim izvorm slike in iz tega razloga je slabše kvalitete.

Lp.

Dik

Fizikalc
28. okt 2007
1.574
89
48
Od križišča mal naprej na desno
Jst sem kupil g20, ki sem jo videl v tehnomarketu in je imela daleč najlepšo sliko izmed vseh, ki so bile razstavljene. Bil tudi v harvey normanu samo ne vem na kaj imajo tam tv-je priklopljene, ker slike so bile porazne pri vseh.

IbizaDriver

Guru
Osebje foruma
21. jul 2007
10.195
3.822
113
Imam G20 in telemach in slika jje odlična. Presenetljivo kaj se da potegnit iz SD signala. Ni pa na vseh kanalih enako: pop in a kanal imata recimo zelo lepo sliko, pa history channel in večina tujih, slo2, htv in ostale naše pa imajo slabšo sliko (slo 1 je hd in je itak ok).

Glede harvey-a in technomarketa pa verjamem, saj sem tudi jaz imael podoben občutek. Poleg tega da verjetno nastavitve niso iste se pomoje najbolj pozna da technomarket nima tako osvetljenega prostora kot HN. Ti tv-ji so namreč dokaj občutljivi na zeo osvetljene prostore in če je nastavljeno na thx ali kateri drugi manj agresiven preset zna slika hitro zgledat sprana. Reci naj ti dajo na "dynamic" ali "game" način in dobil boš sliko ki bo bolj podobna led tv-jem.

lalan

Pripravnik
12. maj 2008
895
0
16
Kje pa ga še imajo, ker težko nekaj kupim, kar že v trgovini ne dela....

Nazadnje urejeno: