Miklavž

barvica

Rent-a--MILF
11. feb 2013
1.601
145
63
Jaz sem nastavila
evil.gif
.

sandra

Guru
10. dec 2007
5.780
2.243
113
Pluvate čez cerkev potem pa za miklavža hitro darila...
http://zgodovina.si/nikolaj-iz-mire-sveti-miklavz/
Pravijo, da je bil Nikolaj sin premožnih staršev, vendar je vse podedovano bogastvo razdal ubogim, zato se ga od nekdaj drži sloves radodarnega svetnika. V številnih deželah, zlasti v osrednji Evropi, je sveti Nikolaj tisti, ki obdaruje (pridne) otroke. To se zgodi v noči s 5. na 6. december, ko Nikolaj goduje. Otroci pri nas ga poznajo predvsem kot svetega Miklavža.

lanos

Majstr
4. feb 2011
6.654
450
83
Citat:
Pluvate čez cerkev potem pa za miklavža hitro darila...
sem že jaz hotel nekaj podobnega napisati.
Kar nekaj jih poznam, ki so se smejali drugim otrokom, ki so šli k obhajilom, birmam...itd. In večina od teh, je naknadno hotela k tem zadevam kasneje. Pa ne zarad cerkve ali zakramenta.Zato, da so kakšn bicikl dobil, pa zato, da so se lahko tud v cerkvi poročil. To pa zato, ker so v ameriških filmih tako videli. Pa otroke obdaroval ob vseh teh "dobrotnikih". Hinavščina na m3!!!
Zdaj tudi jaz pišem marsikaj čez cerkev. Pa ne zarad vere kot vere. Zarad mene lahko nekdo veruje v Boga, Maribor al pa Olimpijo. Ampak zaradi sistema. Govorijo o neki skromnosti in ponižnosti, sami pa kršijo vse kar se da kršiti, pa še kaj več. Da se cerkev vtika v politiko je pa absurd!!! Obračajo milijone medtem ko" faranom " nakladajo o neki skromnosti, ponižnosti..... Rode pa v dvorcu pa ne vem kakšne luksuzne avte. "Faranom pridigajo o neki strpnosti, sami pa izven cerkve sejejo nestrpnost. Celibat.... kaj pa je to? .... Pred leti sem videl Porineka na neki zabavi. Žal mi je, da ga nisem slikal, kako se naslanja na punce .......... pa poplesuje. Seveda mu je ritem tuja stvar, pa čeprav naj bi vlekel mehe. Tukaj je pa tema o njegovem kozolcu.
Tako da , danes ne vem če ima vera še kaj veliko z vero veze....
uf-1.gif

Hanzi

Guru
27. jul 2007
48.117
6.944
113
pri taščici
Citat:
Uporabnik zaseka pravi:
Peljem tamale na sprejem miklavza k fari in uganite kdo je v prvi vrsti stal za vrecke z darili? Bosanci, musliji, easyji, jest5, nindze.. takoj za njimi pa patrioti, snecerji in co.. Ce ne bi posredovali gasilci..
Brzdajte se, ker prihodnje leto bo treba citirati sv pismo in moliti..
grims-1.gif
A misliš da je vaša fara kaj posebnega? Na žalost ne!
Pa največ imajo za povedat čez darila. Za katera niso dali nič.

Aha, vidim da je marsikje tako

Nazadnje urejeno:

8888

mesija - Assassin's Creep
8. jul 2010
33.976
6.216
113
blizu močvirne prestolnice
Škoda besed. Me zanima če otrokom zgoraj naštetih prinese Sveti Nikolaj? Ali Božiček čeprav je to isto. Še stojijo za svojimi prepričanji? Pa od dedka mraza tudi ne smejo vzeti, saj je to ruska spakendranka Svetega Nikolaja.

McGiver

Guru
14. avg 2009
14.438
4.312
113
Če pa pogledamo drugače je Sv. Nikolaj živel in deloval v Myri, ki je v Turčiji - azijski del in niti ni čudno, da so njegovi "rojaki" sedaj v prvih vrstah za njegova darila.
So že takrat zamočli vzgojo na celi črti: saj veste tisto o ribi ali učenju ribolova.

lanos

Majstr
4. feb 2011
6.654
450
83
13.gif
Kaj se pa ti tolčeš po glavi?
Zato, ker bereš stvari, ki te ne zanimajo???
grims-1.gif

veselilisjak

Sloven´c
22. jul 2007
25.329
356
83
39
Ista kurbarija kot v Jezusovem oz. Marijinem primeru:

Citat:
nebeški sel
naznanil rojstvo teþko priĉakovanega sina

Japajade, nekaj takega kot vegani prisiljujejo otroke:

Citat:
da se je þe kot dojenĉek
postil

Fundamentalističen pripadnik ortodoksne linije v Cerkvi ki je fizično obračunaval z inteletualno superiornejšimi ''heretiki'':
Citat:
Nikolaj v afektu udaril heretika Arija

itn.

Gatto

Guru
19. jul 2007
18.747
896
113
tu in tam
Vazno je, da bodo imeli kvaziverniki svoje veselje cel december, vkljucno do vrhunca bozica, ko bodo proslavljali rojstvo Jezusa oz. bolj pravilno in naravnorazumsko edinega boga, torej sonca...
smirk-1.gif

asteliks

Fizikalc
5. mar 2013
1.446
99
48
Citat:
Uporabnik asteliks pravi:
Dejmo malo zabavno temo.
A ste sinoči kaj nastavili prvemu dobremu možu od treh , ki prihajajo v decembru.Predvsem ženske?
evil.gif

cool-1.gif
Dajmo se osrtedotičit na vprašanje. Religijo in verovanje pa za drugič. Patriot in &o