Tudi podgane so lačne in zapostavljene, so živali kot vsaka druga in niso krive, da so podgane, ampak če jih bom fojtral, me bodo drugi linčali in to čist upravičeno.Me veseli.
Pomagam, ne glede število malih otrok, ne glede na vero, barvo kože in raso. Vsi smo ljudje in pomagati je potrebno pomoči potrebnim.
Kdo pravi da je mlada mamica pri tridesetih z dvema malima otrokoma, na socialnih transferjih in zgolj uradno samohranilka, ki pravi da ne bo šla delat za minimalca, bolj upravičena do moje pomoči kot osamljena ženica nekje na podeželju, ki po poplačilu položnic ne zmore niti za hrano in ki nima prevoza do prvega zdravnika?
S tem zadnjim zapisom delam vzporednico z ločevanjem glede na raso, barvo, poreklo in vero. Oboje je skrajno neumno.
Vsak naj pomaga po svoji moči in po svoji vesti. In nihče nima pravice očitati nekomu njegove dobrodelnosti.
Je razlika, je in treba je ločevati glede na marsikaj. Danes vsi čutimo posledice dobrodelnosti, ki so jo začeli zganjat okoli 60ih prejšnjega stoletja po Afriki. Naši potomci pa ne bodo več čutili, ker jih bodo iztrebili.