Mercedes CLA 220d 4 Matic izkušnje, mnenja?

BMW1

Pripravnik
14. nov 2017
124
0
16
Sam razmišljam, da bom v roku 1 leta zamenjal tega BMW 120d, ki ga vozim sedaj. Zaradi slabih izkušen z BMWjem se nagibam k nakupu druge znamke. Najbolj mi je všeč Mercedes CLA. Izbral bi dizelski motor 2.2 (220d) z 4 kolesnim pogonom (4 matic). Ali ima kdo CLA? Zanima me predvsem praktičnost.

koliko

Guru
21. avg 2007
4.363
2.392
113
SV SLO
eh sta reveža
smile-1.gif
. Mene zanima če ima kdo izkušnje in mnenja o Mercedes-AMG S 65 Cabrio. Malo sem na loteriji dobil denarja pa me zanima, če je po nakupu vredu, da ta avto vozim servisirat na univerzalni servis, ker najbližji MB servis je v kraju, ki je oddaljen 60 km vstran. Veš kolko to torši. Sploh če se vozi kot se tak avto mora voziti. Ajmo resno si kdo na forumu lasti točno ta model?

CLIO15

Guru
1. nov 2007
13.231
4.076
113
Eh jaz z mojim nisem bil zadovoljen,pa sem šoferju naročil naj ga pred salonom skupaj zlama.

I

Izbrisan uporabnik #9334

Posledice bodo velike. V prvi vrsti boš moral zamenjati nickname, da ne bo prihajalo do take zmede, kot je to pri Mielefunu
evil.gif

I

Izbrisan uporabnik #9334

V drugi vrsti pa ... jaz sem se vmes premislil in sedaj ciljam B serijo.

Hanzi

Guru
27. jul 2007
47.608
6.684
113
pri taščici
Dobra golf palica

Sicer pa slabenizkusnje z bmw?/
To pa se nisem bral po forumih. Skoraj nemogoce. Vsi nekaj hvalijo,.vsi nekaj slinasti, avtor pa tkole.o bmw
bonk.gif

Nazadnje urejeno:

Pbutec

100. registrirani uporabnik
20. jul 2007
15.155
3.617
113
Marlbor
Ena najbolj butastih rešitev pri bmwjih je, da ne znajo žmigavcev vklopti.

McGiver

Guru
14. avg 2009
14.439
4.312
113
To pa ni da ne znajo ampak ne morejo, ker pri 50+T € lahko izbiraš paket, brez žmigavcev. Nižji tega paketa sploh nimajo, samo tisti nad določenim zneskom, ap vic je da moraš ta paket še doplačat.

B81

22. jul 2007
36.798
10.396
113
Ja, to je zgleda rak rana bmwjev. Tudi moj kolega, ko mu recem, zakaj nikol zvigavcev ne vklopi, rece: kaj bom te zmigavce vklapljal, saj te vem, kam grem!

I

Izbrisan uporabnik #9334

Nepotrebna navlaka. Zvišuje porabo goriva in zmanjšuje prepotrebno pozornost voznika na cesto in vozne razmere.

Ne samo pri Bemfih, pri vseh modelih avtov bi lahko žmigavce kar ukinli
rolleyes-1.gif

Karakala

Fizikalc
3. okt 2007
2.389
57
48
Republika Prlekija
Citat:
Uporabnik BMW1 pravi:
Sam razmišljam, da bom v roku 1 leta zamenjal tega BMW 120d, ki ga vozim sedaj. Zaradi slabih izkušen z BMWjem se nagibam k nakupu druge znamke. Najbolj mi je všeč Mercedes CLA. Izbral bi dizelski motor 2.2 (220d) z 4 kolesnim pogonom (4 matic). Ali ima kdo CLA? Zanima me predvsem praktičnost.

Prvo boš dal v vrata bemfle led lučke potem pa ga boš prodal?
17758-icon_confused.gif

BMW1

Pripravnik
14. nov 2017
124
0
16
Odločil sem se za prodajo zaradi tega ker sem doma na klancu in je BMW 1 z zadnjim pognom kar težko
priti domov pozimi. BMW pa ne bom kupil zaradi tega ker določene stvari katere so mi prodali sploh ne delajo v Sloveniji. Npr. Navigacija mi ne prikazuje prometa. BMW Life, Teleservice in pa SOS klic tudi ne delajo. Prijatelju na 335d z xDrivom so morali pa že 3x menjati menjalnik ker je imel težave z njim. Zato sem se odločil za Audija ali pa Mercedsa.

Glede sterotipov je pa tako, da žmigavca ne uporablja tudi veliko voznikov drugih znamk. Sam jih vedno uporabljam in tudi vozim na primerni varnostni razdalji. Ne blendam drugim prav tako jim ne trobim, ko potrebujejo 20 sekund, da speljo. In prav tako tudi ne parkiram čez 2 boksa, na mestih za invalide ter taksi prostorih,

Malecky

Majstr
10. sep 2007
11.435
409
83
Če misliš, da je Mercedes A klasa po zanesljivosti kaj boljša se krepko motiš.

Marsikaj itak napačno sklepaš oz. "veš", na celo znamko posplošit neke kolegove težave pa...
bonk.gif

BMW1

Pripravnik
14. nov 2017
124
0
16
Citat:
Uporabnik Malecky pravi:
Če misliš, da je Mercedes A klasa po zanesljivosti kaj boljša se krepko motiš.

Marsikaj itak napačno sklepaš oz. "veš", na celo znamko posplošit neke kolegove težave pa...
bonk.gif
Prijatelj ima BMW 335d z xDrivom letnik 2012 prevoženih pa le 68 000 km pa ima take težave.

IbizaDriver

Guru
Osebje foruma
21. jul 2007
10.195
3.822
113
Imamo doma A-ja prejšnje serije, kolegica pa ima aktualni model. Kakovost ni nič kaj boljša kot pri ostalih avtih, prej bi rekel da je podpovprečna.

CLA je trd, z slabo plastiko (v avtu za 25 to še spregledaš, v takem za 50 jurjev pa malo težje) in predvsem malo placa. Zgleda pa lepo. Menjalnki so DCT (dvosklopčni) in meni osebno na najbolj prijetni za vozit. "Pravi" avtomatik je čisto druga zadeva.

Jaz osebno bi za podoben denar raje vzel W205 (C), ki tudi ni ravno grd avto, ne stane kaj dosti več in je veliko več avta.

Janez40

Guru
12. jul 2016
3.519
4.632
113
Tudi pri MB ne dela promet v navigaciji, Mercede Me app tudi ne, da ne omenim, da ne moreš imeti slo menijev, ker pač tega niso kupili.
Ne vem kako je to pri Audiju, verjetno enako.

sajkek

Guru
16. mar 2008
35.383
10.655
113
kolega ima 320XD pa ima tudi skoz tezave, prej je imel 5ko, prejšno serijo še, pa je bil zadovoljen z nji, BP. 3jko pa zdaj tudi na hitro prodaja. obupal.Je pa zadeve nove kupil.

BMW1

Pripravnik
14. nov 2017
124
0
16
Citat:
Uporabnik Janez40 pravi:
Tudi pri MB ne dela promet v navigaciji, Mercede Me app tudi ne, da ne omenim, da ne moreš imeti slo menijev, ker pač tega niso kupili.
Ne vem kako je to pri Audiju, verjetno enako.
Dobro Slovenske menije še prebolim saj znam dovolj dobro angleško. Imam celo raje angleške menije, kot polovične prevoda kot na Windowsih. A Mercedes Me App dela vsaj v tujini? Ker kot sem razumel se Mercedes Me prodaja v Sloveniji. Glede prometa pa ne vem ali sploh obstaja TMC servis v Sloveniji ali ne. Ker Google Maps namreč prikazuje promet.