Mercedes CLA 220d 4 Matic izkušnje, mnenja?

hermann

Guru
19. mar 2014
9.645
6.505
113
Citat:
Uporabnik Ping pravi:
GLA ima znotraj enake dimenzije kot CLA (ali pa A) s to razliko, da ima več prostora za glavo.
Sicer pa avtor razmišlja o menjavi iz BMW 1. Ta je pa RES utesnjen. Da ne omenjam kakšen CH-R.

GLA da ima prostor za glavo? Saj ravno to me zanima. Za ljudi izpod metra petdeset?

IbizaDriver

Guru
Osebje foruma
21. jul 2007
10.195
3.822
113
Citat:
Uporabnik BMW1 pravi:
Citat:
Uporabnik IbizaDriver pravi:
Pri nas se z njim vozi ena pi*kica in takim tak avto tudi najbolj paše. Glede velikosti še C ni nič posebnega oziroma je prej majhen kot prostoren.

CLAju (tudi navadnemu A-ju in GLA-ju) zamerim da so določene zadeve v kabini prav "cheap" in to tudi če doplačaš AMG in še ne vem kaj. Še golf je bolj enakomerno "premium" (nič ne izstopa, a tudi ni nič res narobe).

Pri Cju gledam paket opreme Exclusive, zunanjost in notranjost.

Hud, čeprav je meni osebno AMG paket bolj všečen.

Moje pripombe so se seveda nanašali na razred A in njegove izpeljanke. V C-ju je seveda vse tako kot mora biti (sploh po plastičnem in čudnem W203).

I

Izbrisan uporabnik 474

Res je, da imajo vsake oči svojega malarja, ampak meni je ta notranjost katastrofa...

Janez40

Guru
12. jul 2016
3.519
4.632
113
Mi je pa trenutna notranjost C klase veliko lepša, veliko bolj eleganta. Ampak v končni fazi je A namenjen ženskam in mlajšim moškim, ki imajo radi načičkane zadeve...problem bo, če bo ta dizajn počasi šel v višje klase...

sajkek

Guru
16. mar 2008
35.383
10.655
113
sej tudi "tablica" je "s kalsa, samo ven gleda, ni v ohišju,...ne vem v čem jim je to fora, ampak ok.

IbizaDriver

Guru
Osebje foruma
21. jul 2007
10.195
3.822
113
Meni je lepa notranjost, bomo pa videli kakšno bodo bolj "ljudski" modeli. Je pa končno (prava) odločitev da se opusti analogne merilnike. Če se mene vpraša, pride njihova izdelava itak dražje kot tisti displej.

Janez40

Guru
12. jul 2016
3.519
4.632
113
Meni je pa hudo žal za analognimi merilniki. So enostavno lepši od tablice. Enako kot mi je žal, da izginjajo brušeni fizični gumbi s konzole in jih nadomešča še ena tablica.

Davidoff

Bumbar
22. jul 2007
9.997
1.439
113
Citat:
Meni je lepa notranjost, bomo pa videli kakšno bodo bolj "ljudski" modeli. Je pa končno (prava) odločitev da se opusti analogne merilnike. Če se mene vpraša, pride njihova izdelava itak dražje kot tisti displej.

Verjetno bodo analogni še vedno na voljo, tako kot pri slabše opremljenih E klasah.

hermann

Guru
19. mar 2014
9.645
6.505
113
Citat:
Uporabnik Davidoff pravi:
Verjetno bodo analogni še vedno na voljo, tako kot pri slabše opremljenih E klasah.

Saj veš kako tisto izgleda. Ne izgleda. Še huje kot rinolti z navadnim radijem namesto tablice kjer je prostor za tablico.

hermann

Guru
19. mar 2014
9.645
6.505
113
Sami števci že mogoče, celota, dizajnirana za tablice, izgleda slabšekot bedno

IbizaDriver

Guru
Osebje foruma
21. jul 2007
10.195
3.822
113
Citat:
Uporabnik Davidoff pravi:
Citat:

Ne, ne bodo, saj ravno v tem je fora. Lepi analogni merilniki so seveda tudi lepi, a če je narejeno tako, kot v E-ju, kjer je armaturka delana z digitalne merilnike, analogni (ki so ipak v večini cenejših modelov) pa zgledajo na silo dani noter (so okrogli, ohiše pa je oglat pravokotnik).

Davidoff

Bumbar
22. jul 2007
9.997
1.439
113
Verjetno je to namen, da se ljudi "prisili" v nakup. Tako več zaslužijo. Če bi želeli analogne merilnike, bi lahko še vedno kopirali iz GTS AMG pa jim to verjetno ni v interesu.

Meni osebno so digitalni ekrani všeč, omogočajo nešteto možnosti. Sem pa to jaz. Nisem pa pristaš ostalega touch screen sranja kot to najdemo pri novem A8 ali pa RR Velar, čeprav mi je slednji resnično všeč in bi verjetno ignoriral to bedarijo od touch screena. Rad imam fizične gumbe.

hermann

Guru
19. mar 2014
9.645
6.505
113
V bistvu so v avtu dovolj večnamenski digitalni števci. Tablice na sredini armaturke so popolnoma nepotrebne, tiste touch pa bi morali z z zakonom prepovedat.

Pbutec

100. registrirani uporabnik
20. jul 2007
15.155
3.617
113
Marlbor
To je imajo korejske strokovnjake v hiši, ali od kod jim ideja za to grozno modro osvetlitev?

I

Izbrisan uporabnik #9334

Štos analognih števcev je v intuitivnosti. Žal (oz. tako pač je), je človek pač analogno bitje. Zato mora biti kokpit v avtu čim bolj intuitiven in tako preprost za upravljanje.

Jaz se digitalnih števcev nisem nikoli navadil, pa sem imel več kot 4 leta intenziven trening s Scenicom. Isto z digitalno uro - po nekaj letih matranja sem z veseljem šel na elegantno Casio, ki je imela spodaj vkomponiran še majhen digitalni LCD prikaz.

Podobno debato smo nekoč imeli glede izvedbe potenciometrov - drsni ali klasični vrtljivi. Nekako so klasični vrtljivi vedno prevladali ...
smile-1.gif
Razen pri mešalnih mizah za muziko. Tam so bili pa drsni najbolj uporabni.