Mercedes CLA 220d 4 Matic izkušnje, mnenja?

BMW1

Pripravnik
14. nov 2017
124
0
16
Citat:
Uporabnik IbizaDriver pravi:
Imamo doma A-ja prejšnje serije, kolegica pa ima aktualni model. Kakovost ni nič kaj boljša kot pri ostalih avtih, prej bi rekel da je podpovprečna.

CLA je trd, z slabo plastiko (v avtu za 25 to še spregledaš, v takem za 50 jurjev pa malo težje) in predvsem malo placa. Zgleda pa lepo. Menjalnki so DCT (dvosklopčni) in meni osebno na najbolj prijetni za vozit. "Pravi" avtomatik je čisto druga zadeva.

Jaz osebno bi za podoben denar raje vzel W205 (C), ki tudi ni ravno grd avto, ne stane kaj dosti več in je veliko več avta.
Nisem še sedel v CLAju.Všeč mi je predvsem ker je malo manjši za vožnjo po mestu. Razlika v ceni pri konfiguracija je pa bila okrog 15 tisoč evrov.

Janez40

Guru
12. jul 2016
3.520
4.634
113
Google maps deluje, saj dobiva podatke vse avtov, ki imajo google maps vklopljen.

Mercedes Me ne deluje. Je v fazi testiranja do konca leta, potem pa naj bi bil drugo leto na voljo...

Tudi jaz menije preživim. Ne preživim pa obupnih imenov Slo ulic, ki ti jih govori navigacija. Ljubljana je Džabudžana, itd. Skratka po poslušanju nimaš šans ugotoviti imena večine ulic.

Skratka google navigacija je svetlobna leta pred večino avtomobilskih navigacij.

Kar se tiče avta ti žal ne morem dosti povedat, saj vozim drug MB in sem z njim sicer zelo zadovoljen zaenkrat. Mogoče edino pri motorju, a je 220d v CLA stari ali novi? Koliko l in KM ima? Jaz vozim 250d v kombinaciji z 9g avtomatikom.

Matey

AlterZavarovalničar
6. sep 2007
33.702
15.744
113
Citat:
Uporabnik Denis pravi:
Ja, to je zgleda rak rana bmwjev. Tudi moj kolega, ko mu recem, zakaj nikol zvigavcev ne vklopi, rece: kaj bom te zmigavce vklapljal, saj te vem, kam grem!

aplauz.gif

stankozaspanko

Fizikalc
27. jul 2012
4.930
8
38
Hm, menjalnik ne verjamem da so mu 3x zamenjali, to te je malce na suho.
grin1.gif

Glede žmigavcev se strinjam, niso samo vozniki BMW-jev takšni da jih ne uporabljajo, drugi nič ne zaostajajo, enako videvam s telefonom v rokah vedno več ljudi tako v katah kot v premium znamkah.

Glede zanesljivosti novejših BMW-jev imaš prav, sploh težave z verigo v N47 motorjih (v bistvu pri vseh novejših dizlih) in VTG-jem (pri xDrive) bi že lahko porihtali.
evil.gif

Sicer vozim BMW-je že več kot 25 let in nisem imel nikoli večjih težav, izgleda da imam srečo.
smile-1.gif

Prav tako vedno uporabljam žmigavce, ne izsiljujem, ne vozim za ritjo itd.

Kakorkoli, mislim da z Mercedesom ne moreš zgrešit.
cool-1.gif

BMW1

Pripravnik
14. nov 2017
124
0
16
Citat:
Uporabnik Janez40 pravi:
Google maps deluje, saj dobiva podatke vse avtov, ki imajo google maps vklopljen.

Mercedes Me ne deluje. Je v fazi testiranja do konca leta, potem pa naj bi bil drugo leto na voljo...

Tudi jaz menije preživim. Ne preživim pa obupnih imenov Slo ulic, ki ti jih govori navigacija. Ljubljana je Džabudžana, itd. Skratka po poslušanju nimaš šans ugotoviti imena večine ulic.

Skratka google navigacija je svetlobna leta pred večino avtomobilskih navigacij.

Kar se tiče avta ti žal ne morem dosti povedat, saj vozim drug MB in sem z njim sicer zelo zadovoljen zaenkrat. Mogoče edino pri motorju, a je 220d v CLA stari ali novi? Koliko l in KM ima? Jaz vozim 250d v kombinaciji z 9g avtomatikom.
<

To je dobro pri BMW navigaciji, da ne izgovarja ulic ampak reče samo "turn left" "turn right" "in 200 m", itd. Ker googel maps pa izgovarja imena ulic in mest. Edino kar BMW izgovri je v Avstriji, Nemčji kot reče "follow the A9 highway in directon towards Salzburg".

BMW1

Pripravnik
14. nov 2017
124
0
16
Citat:
Uporabnik stankozaspanko pravi:
Hm, menjalnik ne verjamem da so mu 3x zamenjali, to te je malce na suho.
grin1.gif

Glede žmigavcev se strinjam, niso samo vozniki BMW-jev takšni da jih ne uporabljajo, drugi nič ne zaostajajo, enako videvam s telefonom v rokah vedno več ljudi tako v katah kot v premium znamkah.

Glede zanesljivosti novejših BMW-jev imaš prav, sploh težave z verigo v N47 motorjih (v bistvu pri vseh novejših dizlih) in VTG-jem (pri xDrive) bi že lahko porihtali.
evil.gif

Sicer vozim BMW-je že več kot 25 let in nisem imel nikoli večjih težav, izgleda da imam srečo.
smile-1.gif

Prav tako vedno uporabljam žmigavce, ne izsiljujem, ne vozim za ritjo itd.

Kakorkoli, mislim da z Mercedesom ne moreš zgrešit.
cool-1.gif
3x 4x4 sklop, 1x pa menjalnik z 4x4 sklopom. Avto mu začne cukat ko šalta enako kot kaka stara Toyota z 4 prestavami. Pa nimam nič proti Toyoti edino,da tam to razumeš k je avto 30k, ta BMW 3 je bil pa 70 k ker je M izveda z skoraj vso opremo.

Ping

Pripravnik
10. jul 2014
99
3
8
Citat:
Uporabnik Janez40 pravi:Tudi jaz menije preživim. Ne preživim pa obupnih imenov Slo ulic, ki ti jih govori navigacija. Ljubljana je Džabudžana, itd. Skratka po poslušanju nimaš šans ugotoviti imena večine ulic.

Katera navigacija ti izgovarja ulice? Garmin ali Command?
Sam bi sicer v tej kategoriji raje vzel GLA - bolj praktičen, cena pa identična kot CLA.
Je pa 220d še stari motor (130kW) in v tej seriji (A) precej glasen (ne maram dizlov).

BMW1

Pripravnik
14. nov 2017
124
0
16
Za CLA bi izbral 200d 4 Matic 7 prestav
Gibna prostornina 2143 cm³
Moč 100 kW (136 KM)
4 Valjni motor

Za C bi izbral C220d 4 Matic 9 prestav
Gibna prostornina 2143 cm³
Moč 125 kW (170 KM)
4 Valjni motor

Pbutec

100. registrirani uporabnik
20. jul 2007
15.155
3.617
113
Marlbor
Citat:
Uporabnik Karakala pravi:
Citat:
Uporabnik BMW1 pravi:
Sam razmišljam, da bom v roku 1 leta zamenjal tega BMW 120d, ki ga vozim sedaj. Zaradi slabih izkušen z BMWjem se nagibam k nakupu druge znamke. Najbolj mi je všeč Mercedes CLA. Izbral bi dizelski motor 2.2 (220d) z 4 kolesnim pogonom (4 matic). Ali ima kdo CLA? Zanima me predvsem praktičnost.

Prvo boš dal v vrata bemfle led lučke potem pa ga boš prodal?
17758-icon_confused.gif
Vsak pravi wheeler dealer ga pred prodajo porihta, da pridobi na ceni par stotakov.
Strošek predelave: 12eur
Povečanje vrednosti vozila: 500eur
Dobiček: 488eur
cheer.gif

Janez40

Guru
12. jul 2016
3.520
4.634
113
Oba sta še stara motorja (tak je tudi moj, samo, da ima 204KM).

Meni se zdi 250d v kombinaciji z 9g prestavami super. Glede na 2 toni težak avto in SUV obliko pije povprečno dobrih 7l, daljše relacije pa konkretno pod 7l. Je glasnejši ob zagonu, potem pa se umiri in ne veš, da je to dizel motor (govorim za moj avto, ki ima mogoče malo boljšo izolacijo kot CLA).

Novejši 220d sem vozil v E klasi in je res tišji, ampak jih po moje še en čas ne bo v ostalih avtih na voljo.

IbizaDriver

Guru
Osebje foruma
21. jul 2007
10.195
3.822
113
Jah, saj veste kako gre tisti oglas: prodaja se ročka za žmigavce za bmw - pripis: redko uporabljana.
evil.gif

Nazaj na temo: kakor gledam je CLA220d 4matic osnovna cena 39 jurjev, C220d 4 matic pa 43 jurjev. Kako je potem z cenami opreme ne vem, a če se vsedeš v avto je razlika ogromna. Pa za ta denar dobiš pri c-ju že 9g-tronic, ki je za par razredov boljši od cukajočega DCT v A-ju.

Malecky

Majstr
10. sep 2007
11.435
409
83
Ma kdo vam da keš, če ste vsi po spisku popolnoma nepismeni, kot da bi nalašč pisal predlog s/z narobe, ker na random bi imeli veliko boljše %. Ni treba poznat pravil samo preberite skupaj in napišite kar se lažje izgovori. Ko vsaj S ne bi pisali pred Z in obratno bi bilo že solidno.

OnTopik: Zabavni avstralski youtuber bi CLA opisal kot shitbox...don't buy.
evil.gif

BMW1

Pripravnik
14. nov 2017
124
0
16
Pred nakupom grem na obvezmo testno vožnjo z obemi. Pri Cju me edino skrbi, da mi bo prevelik za parkiranje v centru.
Je pa C lepši in pa tudi višji nivo opreme kot CLA.

sajkek

Guru
16. mar 2008
35.413
10.671
113
Velik problem A razreda (GLA, CLA , tudi B in shooting brake) slučajno vsedanje in vožnja z rangom višje, torej C, GLC ...potem vidiš da je razred A žal en velik jajc., ki vseeno ne stane tako malo.

vomedo

Pripravnik
9. dec 2016
168
10
18
Citat:
Uporabnik BMW1 pravi:
Odločil sem se za prodajo zaradi tega ker sem doma na klancu in je BMW 1 z zadnjim pognom kar težko
priti domov pozimi.

Kaj pa če probaš rikverc po klancu? Ker potem imaš kao prednji pogon in bi bilo lažje.

Pepe

Guru
20. sep 2007
13.474
5.004
113
Citat:
Uporabnik vomedo pravi:Kaj pa če probaš rikverc po klancu? Ker potem imaš kao prednji pogon in bi bilo lažje.
smile-1.gif

Ne more funkcionirati. Rabiš maso na pogonskih kolesih. Pri takem načinu uporabe je bo še manj.

Ping

Pripravnik
10. jul 2014
99
3
8
Citat:
Uporabnik sajkek pravi:
Velik problem A razreda (GLA, CLA , tudi B in shooting brake) slučajno vsedanje in vožnja z rangom višje, torej C, GLC ...potem vidiš da je razred A žal en velik jajc., ki vseeno ne stane tako malo.

Se ne bi strinjal. V notranjosti sploh ni nekih razlik - enak volan, enak zaslon, enake prezračevalne šobe, podobni sedeži ... potem pa pač odvisno kaj doplačaš in tu se potem delajo razlike. Navzven pa tudi vsi postajajo podobni, zato med C/E/S delajo vsaj na sprednjih lučeh eno, dve ali tri led črtice
hysterical-1.gif

Cena pa (bencinski motor, osnovna oprema) ...

CLA
Vrsta goriva : Super, Moč : 115 kW (156 KM) 4 valji
Maloprodajna cena z DDV 31.612,27 eur

C
Vrsta goriva : Super, Moč : 115 kW (156 KM) 4 valji
Maloprodajna cena z DDV 32.702,30 eur

Za teh 1100€ dobiš večji avto z zadnjim pogonom. Če misliš, da boš dobil tudi bistveno bolje opremljenega ali z boljšimi materiali ... dvomim.