Mercedes CLA 220d 4 Matic izkušnje, mnenja?

vomedo

Pripravnik
9. dec 2016
168
10
18
Pisal sem sarkastično. 25 let nazaj smo se znašli, vreče cementa v kufer (+ špera). Danes bi metroseksualnim BMW fahrerjem očitno krona iz glave padla. Ali pa zvezda
evil.gif

Malecky

Majstr
10. sep 2007
11.435
409
83
467716-post_slo.gif

Jap, konkretno pomaga in itak majo luknje za zimski svinec, ker ni več rezervnega kolesa.... idealno.
smile-1.gif

Ping

Pripravnik
10. jul 2014
99
3
8
Citat:
Uporabnik ping pravi:
Katera navigacija ti izgovarja ulice? Garmin ali Comand?
Uporabnik Janez40 pravi:
Garmin.

V meniju izklopiš Announce Street Names.

stankozaspanko

Fizikalc
27. jul 2012
4.930
8
38
Citat:
Uporabnik Hanzi pravi:
Jaz.pa.kar verjamem da ie enka jajc v snegu. Sem ga imel.sanso.spravit iz parkinga.kljub dobrim se je dobro upiral.

Ah daj, je imel kolega pred leti 120i M in se je povsem bp pripeljal na Vojsko, tako kot jaz takrat s 320d Touring.Edino dobre zimske gume rabiš in gre.
evil.gif

Na Medvednico bp po cca. deset centi ceuca, samo strah te ne sme biti včasih izklopiti elektroniko. Aja, pa znat ga moraš peljati. Kolega se s petico (e60 bencinar) bp vozi na Lisco, tako da zadnji pogon ni tak bau bau. Je pa res bolj kamot 4x4 ali awd.
cool-1.gif

dufus

Fizikalc
13. okt 2007
1.927
60
48
Citat:
Uporabnik BMW1 pravi:
Citat:
Uporabnik Janez40 pravi:
Tudi pri MB ne dela promet v navigaciji, Mercede Me app tudi ne, da ne omenim, da ne moreš imeti slo menijev, ker pač tega niso kupili.
Ne vem kako je to pri Audiju, verjetno enako.
Dobro Slovenske menije še prebolim saj znam dovolj dobro angleško. Imam celo raje angleške menije, kot polovične prevoda kot na Windowsih. A Mercedes Me App dela vsaj v tujini? Ker kot sem razumel se Mercedes Me prodaja v Sloveniji. Glede prometa pa ne vem ali sploh obstaja TMC servis v Sloveniji ali ne. Ker Google Maps namreč prikazuje promet.

meni tmc v volvu dela.
drugac pa A klasa.. imho precenjen malcek. je pa lep.

Hanzi

Guru
27. jul 2007
47.608
6.684
113
pri taščici
Malo stosa.je tudi v tem da pri sprednjem pogonu lazje levo desno isces boljsi oprijem pod kolesi kot pri zadnjem pogonu.
Ce se ustavis pri zadnjem pogonu, se ustavi. Pri sprednjem pogonu poskusas avto za gumo ali dve premakniti v stran pa ce najdes boljsi oprijem , gremo dalje. Enkrat sem se na tak nacin precej dalec po muldi peljal. Peska je bilo v njej bistveno vec kot po cesti.

Zadnji pogon je dober dokler je oprijem (da avto pocepne zadaj, ker ga pri sprednjem dviguje), ali ce imas tudi motor zadaj, da imas vec teze na pogonskih kolesih.
Saj vem da bmw oglasuje razmerje 50:50, ampak klasika s sprednjim pogonom ima to razmerje boljse. Ce ni ravno polno nalozen, pa hud klanec, tak potem ze sam.klanec prispeva k spremembi tezisca.

Nazadnje urejeno:

sajkek

Guru
16. mar 2008
35.383
10.655
113
Citat:
Uporabnik Ping pravi:
Citat:
Uporabnik sajkek pravi:
Velik problem A razreda (GLA, CLA , tudi B in shooting brake) slučajno vsedanje in vožnja z rangom višje, torej C, GLC ...potem vidiš da je razred A žal en velik jajc., ki vseeno ne stane tako malo.

Se ne bi strinjal. V notranjosti sploh ni nekih razlik - enak volan, enak zaslon, enake prezračevalne šobe, podobni sedeži ... potem pa pač odvisno kaj doplačaš in tu se potem delajo razlike. Navzven pa tudi vsi postajajo podobni, zato med C/E/S delajo vsaj na sprednjih lučeh eno, dve ali tri led črtice
hysterical-1.gif

Cena pa (bencinski motor, osnovna oprema) ...

CLA
Vrsta goriva : Super, Moč : 115 kW (156 KM) 4 valji
Maloprodajna cena z DDV 31.612,27 eur

C
Vrsta goriva : Super, Moč : 115 kW (156 KM) 4 valji
Maloprodajna cena z DDV 32.702,30 eur

Za teh 1100€ dobiš večji avto z zadnjim pogonom. Če misliš, da boš dobil tudi bistveno bolje opremljenega ali z boljšimi materiali ... dvomim.

se nebi strinjal. Pelji se z obema.

Malecky

Majstr
10. sep 2007
11.435
409
83
zmaga.gif

Je polno razlik, ki nekaj odtehtajo. Nič ni tolk enako kot zgleda en avto je dober, drug je celo daleč od tega glede na denar.

Poznam lastnika CLA, ki ga je zamenjal po pol leta za C in je zdaj zelo zelo vesel. Je pa resda na CLA nagajal menjalnik.
rolleyes-1.gif

sajkek

Guru
16. mar 2008
35.383
10.655
113
tudi če je noter isti (kar seveda ni).. je drugačna medosna, motor postavljen vzdolžno, pogon zadaj ,itd , čisto druga dimenzija. Tudi bolje zvočno izolirna, povsem drugačna izkušnja.

še bolj brutalnarazlika je pa med GLA in GLC (sicer če sta oba solidno opremljena sta cenovno tam tam)...GLA je nevozen. pretrd utesnjen..

Janez40

Guru
12. jul 2016
3.519
4.632
113
Kar se mene tiče je GLC izjemen. Z zračnim vzmetenjem pa sploh, samo, če ga upaš kupit in molit, da dela po garanciji.

hermann

Guru
19. mar 2014
9.645
6.505
113
Glede utesnjenosti GLA...

Jaz sem se nekaj navduševal nad njim, ker bi imel nekaj manjšega za vsakodnevno fijakanje pa da ni ravno golf ali megane. Sem se samo usedel not, pa mi ni jasno za kakšno velikost ljudi je to narejeno. Izpod metra petdeset?

BMW1

Pripravnik
14. nov 2017
124
0
16
Grem v jutri na Autocommrerc pogledat oba Cja in CLAja in bom potem kaj več napisal. Recimo pri BMW1 mi je le ta malo majhna sploh če smo 4 pa gremo na kakšno malo daljšo vožnjo (Milano, Salzburg, Munchen)

Ping

Pripravnik
10. jul 2014
99
3
8
Citat:
Uporabnik hermann pravi:
Jaz sem se nekaj navduševal nad njim, ker bi imel nekaj manjšega za vsakodnevno fijakanje pa da ni ravno golf ali megane. Sem se samo usedel not, pa mi ni jasno za kakšno velikost ljudi je to narejeno. Izpod metra petdeset?

GLA ima znotraj enake dimenzije kot CLA (ali pa A) s to razliko, da ima več prostora za glavo.
Sicer pa avtor razmišlja o menjavi iz BMW 1. Ta je pa RES utesnjen. Da ne omenjam kakšen CH-R.

BMW1

Pripravnik
14. nov 2017
124
0
16
Citat:
Uporabnik Ping pravi:
Citat:
Uporabnik hermann pravi:
BMW 1 ima vsaj veliko sprednjo šipo. Drugače moram imeti pa sedež čisto spuščen, da nimam glave v stropu.

GLA ima znotraj enake dimenzije kot CLA (ali pa A) s to razliko, da ima več prostora za glavo.
Sicer pa avtor razmišlja o menjavi iz BMW 1. Ta je pa RES utesnjen. Da ne omenjam kakšen CH-R.

IbizaDriver

Guru
Osebje foruma
21. jul 2007
10.195
3.822
113
Pri nas se z njim vozi ena pi*kica in takim tak avto tudi najbolj paše. Glede velikosti še C ni nič posebnega oziroma je prej majhen kot prostoren.

CLAju (tudi navadnemu A-ju in GLA-ju) zamerim da so določene zadeve v kabini prav "cheap" in to tudi če doplačaš AMG in še ne vem kaj. Še golf je bolj enakomerno "premium" (nič ne izstopa, a tudi ni nič res narobe).

BMW1

Pripravnik
14. nov 2017
124
0
16
Citat:
Uporabnik IbizaDriver pravi:
Pri nas se z njim vozi ena pi*kica in takim tak avto tudi najbolj paše. Glede velikosti še C ni nič posebnega oziroma je prej majhen kot prostoren.

CLAju (tudi navadnemu A-ju in GLA-ju) zamerim da so določene zadeve v kabini prav "cheap" in to tudi če doplačaš AMG in še ne vem kaj. Še golf je bolj enakomerno "premium" (nič ne izstopa, a tudi ni nič res narobe).

Pri Cju gledam paket opreme Exclusive, zunanjost in notranjost.
cclassnotri.jpg

Nazadnje urejeno: