Menjava banke - kam?

nick

Pripravnik
3. sep 2007
131
0
16
Meni je sparkasse OK, edina stvar ki jo "močno" pogrešam in zaj še nisem zaprl računa na NLB je varnostni SMS ki ga sparkasse še vedno ni implementiral.

nick

Pripravnik
3. sep 2007
131
0
16
To (vsaj za moj udobni paketni račun) ni to kar pričakujem in dobim pri NLB.

feler

Fizikalc
21. jan 2008
1.700
12
38

monaco

gps navigator
19. jul 2007
3.640
0
36
www.ramsak.si
Citat:
Uporabnik vaginko pravi:
Citat:
Uporabnik Bajkman pravi:
Najugodnejša je v večini primerov Delavska hranilnica.

ta banka trenutno tudi mene malo mika. Verjetno bom se prestavil k njim.
žena je že par let tam, tudi poslovni račun imamo na dh. Spletna banka zgleda malo zastarelo (zgolj vizualno), drugače nimam prav nobenih pripomb!

Davidoff

Bumbar
22. jul 2007
10.027
1.477
113
Morda le to, da preverite kakšna je razlika med banko in hranilnico. Hranilnica nima oz ne sme imeti vseh finančnih poslov, ki jih opravlja banka. Prav tako nimajo nekaterih dodatnih storitev, ki jih imajo nekateri za samoumevne.

Bajkman

Majstr
23. jun 2010
3.711
159
63
Citat:
Uporabnik Davidoff pravi:
Morda le to, da preverite kakšna je razlika med banko in hranilnico. Hranilnica nima oz ne sme imeti vseh finančnih poslov, ki jih opravlja banka. Prav tako nimajo nekaterih dodatnih storitev, ki jih imajo nekateri za samoumevne.

Tukaj je nekaj napisanega glede banke in hranilnice. Obstaja še Hranilnica LON in Vipavska hranilnica. Bolj so imune na krizo.
http://druzina.enaa.com/Finance/Osebne-finance-in-varcevanje/Banka-ali-hranilnica.html

Jaz sem od februarija pri Delavski hranilnici in zaenkrat brez pripomb. Tudi kadar se oglasiš pri njih (vsaj v Novi Gorici), jim nisi odveč (kot pri NLB).

LP

Nazadnje urejeno:

monaco

gps navigator
19. jul 2007
3.640
0
36
www.ramsak.si
Citat:
Delavska hranilnica ima status banke in dovoljenje za upravljanje vseh finančnih poslov. Je vključena v jamstveno shemo bank in hranilnic in je članica Združenja bank Slovenije.

Bajkman

Majstr
23. jun 2010
3.711
159
63
Citat:
Uporabnik monaco pravi:
Citat:
Delavska hranilnica ima status banke in dovoljenje za upravljanje vseh finančnih poslov. Je vključena v jamstveno shemo bank in hranilnic in je članica Združenja bank Slovenije.

Točno tako.
aplauz.gif

Davidoff

Bumbar
22. jul 2007
10.027
1.477
113
Citat:
Uporabnik Bajkman pravi:
Citat:

Tukaj je nekaj napisanega glede banke in hranilnice. Obstaja še Hranilnica LON in Vipavska hranilnica. Bolj so imune na krizo.
http://druzina.enaa.com/Finance/Osebne-finance-in-varcevanje/Banka-ali-hranilnica.html

Jaz sem od februarija pri Delavski hranilnici in zaenkrat brez pripomb. Tudi kadar se oglasiš pri njih (vsaj v Novi Gorici), jim nisi odveč (kot pri NLB).

LP

Napisano ne drži čisto. Tako banka kot hranilnica imata svoje prednosti in slabosti.

jaka6

Fizikalc
7. avg 2007
1.302
9
38
Družmirje
Jaz sem pa tole primerjalno tabelo dobil

Priponke

• 1757482-Primerjavatarife_PRAVNEOSEBE_BANKE_HLON_SKB.xls
    54 KB · Ogledi: 306

Davidoff

Bumbar
22. jul 2007
10.027
1.477
113
Citat:
Uporabnik monaco pravi:
Citat:

Delavska hranilnica nima statusa banke.

monaco

gps navigator
19. jul 2007
3.640
0
36
www.ramsak.si
Pred časom smo dobili nek dopis (sicer na drugo temo), kjer je pisalo, da so kot banka imajo vse kot banka in so enakovredno vključeni v jamstveno shemo.

bizi

Guru
21. nov 2007
27.271
-2.011
113
Kočevska
Citat:
Uporabnik Bajkman pravi:
Citat:
Uporabnik monaco pravi:
Citat:

Točno tako.
aplauz.gif

Če dobivaš plačo na DH, lahko opaziš, da ti jo na plačilni dan knjižijo šele enkrat pozno popoldan, medtem ko to druge banke opravijo že dopoldan.

geronimo

Fizikalc
9. sep 2007
2.442
73
48
ksz

a je bilo za DH rečeno, da imaš na Maestro kartici limit 210€ dnevno in da več ne moreš plačati, tudi če imaš na računu precej več?