Menjava banke - kam?

talean

Pripravnik
6. mar 2008
333
0
16
V kateri poslovalnici si bil? LJ?

Sam v Kranju nimam takšnih problemov, kot jih naštevaš ti.

lp

prijam

Fizikalc
2. sep 2007
1.821
4
38
Bil sem v LJ. Sicer sem z Gorenjske ampak menim, da se bom večkrat vozil mimo ljubljanske poslovalnice kot mmo kranjske.

Kaj si mislil s tem, da nimaš problemov kot jih omenjam?
Sicer razumem, da je status/stanje/postopki pri zaposlenih malce drugačen kot pri samozaposlenih, vendar, da pa toliko komplicirajo si pa nisem mislil.

ynos

Vremenko
18. jul 2007
24.434
3.825
113
davorinm.wordpress.com
Je Sparkasse še vedno naj alternativa?

Čakam, da mi ukinejo študentsko kartico pri NLB..čudno še niso...

Vse delam prek spletne banke, v poslovalnici nisem bil...se ne spomnim. Mislim da takrat ko so zajebali in mi niso poslali kode za novo kartico.
bonk.gif

Pa še tole oderuško pobiranje za dvig na bankomatu...ne moreš verjet.

Edino 200 EUR nekega starega kredita imam pri NLB. Kok je stroškov, če predčasno odplačam? Verjetno ti še zaračunajo, če hočeš predčasno odplačati kredo.

pikapoka

Fizikalc
24. avg 2007
2.148
0
36
Domžale
Z NLB sem končno prešaltala...izbrala sem Unicredit, ker je že fant pri njih in sva zaradi tega dobila ugodne pogoje za potrošniški kredit. Kar se kredita tiče se je svetovalec maksimalno potrudil, t.j. izvlekla sva maximum kolikor se je dalo.

Sama sem vzela Master Plus paket, ker so ob otvoritvi imeli akcijo, imam 6 mesecv zastonj vodenje računa. Sicer pa je cena 5,99 EUR, vanj je všteta klasična kartica, Mastercard brez članarine, spletna banka brez stroškov priklopa in mesečnih nadomestil , zastonj bankomati, online varčevalni račun....pa še kaj, kar mi ta hip ne pade na pamet. Spletna banka je pregledna in spodobna (tukaj moram poudarit, da mi je bil NLBjev KLIK zelo všečen), malo se še navajam, ampak gre. Fajn mi je tudi, ker imajo možnost SMS obveščanja za porabo na karticah. Vsak mesec lepo pošljejo papirni izpisek tudi, če imaš online banko. Sicer pa so nasploh zelo prilagodljivi in se da marsikaj po telefonu zmenit oz. preko online banke [beri: ni treba za vsako figo letet na banko]. Vseh "funkcij" moje nove banke oz. spletne banke še nisem stestirala, sem pa zaenkrat zelo zadovoljna z menjavo.
zmaga.gif

No, na drugi strani naj omenim, da sem pri zapiranju računa pri NLB banki na banko morala priti 5x (vsakič kaj ni štimalo in sem mogla prit naslednjič)...obup!

Stardo

Pripravnik
3. jan 2009
353
0
16
40
copy/paste iz Sparkasse strani

bančno kartico BA Maestro*,
limite, lahko tudi do trikratnika osebnega dohodka,
brezplačno podaljšanje in dobritev limita,
brez provizije za uporabo elektronske banke Net.Stik*,
brezplačno plačevanje posebnih položnic (PP02), plačilnih nalogov (BN02) ter internih plačil prek elektronske banke Net.Stik*,
izdaja in poravnava letne članarine plačilne kartice MasterCard
brezplačna otvoritev direktnih bremenitev in trajnih nalogov*,
brezplačno izvajanje direktnih bremenitev*,
vodenje računa v več valutah,
brezplačno osebno svetovanje*,
brezplačne dvige na vseh bankomatih po Sloveniji in v Evroobmočju.
* - vključeno v mesečne stroške vodenje računa

Osebno mnjenje: Glede na kar majo in napisano in dejstva, da lahko preko telefona in neta uredim svega i svašta sem zadovln. Strošek: 3€ mesečno.

Roberto

Majstr
19. jul 2007
12.057
154
63
Doma
@ all vsem ki hvalite tuje banke pri nas; da ne boste neprijetno presenečeni ko se bodo banke začele obnašati ekonomsko (gledati predvsem na lasten zaslužek)...

Commodore

Fizikalc
14. jul 2008
1.977
40
48
Mislim, da je mislil na cas, ko se bodo SLOVENSKE banke (z megabloated NLB in NKBM na celu) pricele obnasati trzno...
evil.gif

Ampak... menda osel gre le enkrat na led.
smirk-1.gif

Roberto

Majstr
19. jul 2007
12.057
154
63
Doma
Isto kar je do nedavnega pocel T2. Pridobival trzni delez oz. klientelo. Ko jo je nabral dovolj pa je ugotovil da tako ne gre vec naprej in podrazil svoje izdelke za 30% v povprecju.
Kako je ze rekel oni za tabo o nekem oslu in ledu?

Roberto

Majstr
19. jul 2007
12.057
154
63
Doma
Ceprav so Unicredit, Sparkasse, Hypo, SKB slovenska podjetja so njihovi lastniki tujci. In njih zanima v glavnem trzni delez in zasluzek. In seveda vedo da se trzni delez pridobiva v glavnem na racun cen storitev, ne toliko na kvaliteti storitev.
Pozabi na notranje rezerve, zmanjsevanje nagrad in podobno. Pravi nacin za zasluzek so zmeraj storitve.

Pa se to... Nisem nekako zasledil, da bi se v opevanem, razvitem zahodnem svetu tako sprehajalo med bankami kot so to pocne na soncni strani alp... Se ti dvigne in zamenjas banko...

prijam

Fizikalc
2. sep 2007
1.821
4
38
Citat:
Uporabnik Roberto pravi:

Pa se to... Nisem nekako zasledil, da bi se v opevanem, razvitem zahodnem svetu tako sprehajalo med bankami kot so to pocne na soncni strani alp... Se ti dvigne in zamenjas banko...

Žal je tako, da ko želiš od banke neko posebno ugodnost (poleg osnovnih storitev) npr. najem kredita, povečan limita, potrošniški kredit ipd. banka včasih ne da niti kančka posluha za tvoje želje v smislu, da si njen komitent že toliko in toliko let ter, da ji plačuješ provizije( s katerimi lahko krijejo svojo pohlepnost pri dajanju kreditov za meneđerske odkupe) in včasih prineseš od sosednje banke kjer sploh nisi komitent boljše pogoje za najem kredita, povečanje limita ipd......kaj rečeš v takem trenutku.....hvala za rože in adijo. Vsaj jaz nisem vezan na eno banko, da se jim bom po kolenih metal naj le malo izboljšajo pogoje, vse stvari (trajniki,vezave ipd. ) se da urediti in prenesti v parih urah ali pa to zate naredi celo banka. Ponavadi pa je kot povsod drugod tako....za kolege vse....vsi ostali pa so le ovce. Menim, da če bi se banke malo bolj potrudile pri nudenju soritev in pogojih, da ne bi vsak kar tako menjal banke. Vsaj jaz če sem z nečim zadovoljen ne bom kar tako menjal.

Roberto

Majstr
19. jul 2007
12.057
154
63
Doma
Kaj naj ti recem... Preko luze so se hujsi. In banke se nekako obvestijo med sabo; torej ce te je ena banka v mestu odpikala te bo druga prav tako, prvo kar ti bodo naprej vrgli je da zakaj hodis k njim, ce so te pa ze pri konkurenci zavrnili. Saj te ne zavrnejo kar tako, brez razloga...

Pa se tole, sem prebral vise v temi, da Sparkasse nudi do 3x limita na visino prihodka na TRR... Nic pa ne pise po kaksni ceni ti odobrijo taksen limit...

geronimo

Fizikalc
9. sep 2007
2.442
73
48
Obrestna mera začasni limit 8,75% 8,75% 8,75% 8,75%
Obrestna mera za nedovoljeno stanje 9,00% 9,00% 9,00% 9,00%

Provizija za vodenje limita 0,00 € 0,00 € 0,00 € 0,00 €
Zahtevek za spremembo limita 0,00 € 0,00 € 0,00 € 0,00 €

Sam sem na Sparkasse in jih lahko samo priporočam.

Da je banko prelahko zamenjati lahko reče samo kak bančnik oz. nekdo, ki je nekako povezan s kakim starim bančim mastodontom.

Roberto

Majstr
19. jul 2007
12.057
154
63
Doma
Samo hint: banka bo razpustila svoj IT in prenesla vse svoje poslovanje v zunanje upravljanje. Ker znižuje stroške. Kaj misliš kje bo naslednjič zarezala za zniževanje stoškov, da bo prikazala dobiček namesto zgube?
Pa ti lahko zaradi mene prehajaš med bankami tako hitro kot menjaš gate. Pa večina pri tem misli da so frajerji, so pa oportunisti. Po dveh, treh neuuspelih pripetijah pa nazaj jokat.
Pa to je samo moje mnenje...

Commodore

Fizikalc
14. jul 2008
1.977
40
48
"O oslu in ledu" se je bolj nanasalo v smislu "enkrat na NLB, nikoli vec na NLB", pa ce dajo all inclusive paket po ceni 3 EUR na kvartal.
smile-1.gif

Da bi se pa v Sloveniji na veliko menjalo banke, pa prvic slisim. Kakor mi je znano, ze od pamtiveka velja, da bo povprecen Slovenec prej zamenjal zeno kot pa banko. Sicer ne vem, ce je vzrok zapufanost ali zgolj konzervativnost, ampak me niti ne zanima. Ko sem bil na NLB, sem bil zelo zadovoljen z njimi, ko so priceli vsake par tednov dvigovati cene in si izmisljevati vedno nove "-nine" in "nadomestila", sem pac sel drugam - na Sparkasse, ker mi cenovni model zelo ustreza (in ogromno folka poznam s takim mnenjem; pa podobni paketi tudi severneje od nas obstajajo).
NLB in Bank Austria (pardon, Unicredit) sta pac najdrazji za osnovne storitve.
uf-1.gif

geronimo

Fizikalc
9. sep 2007
2.442
73
48
Se ti vidi, da si nekako vpleten v zadevo. Sam na banko nisem nikakor čustveno navezan in ne doživljam nobenih orgazmov ob menjavi banke. In če jo bom spet menjal, jo pač bom, nobena tragedija. In če nekatere banke financirajo IT iz recimo provizij za dvig na bankomatih (kar je bil glavni razlog, da sem menjal), ga pač na moj račun ne bojo.

Roberto

Majstr
19. jul 2007
12.057
154
63
Doma
He he, če ti povem po pravici me boš, če bo prišlo do realizacije, neposredno plačeval pri vsaki transkaciji in storitivi, ki ti jo bo tvoja banka nudila in zaračunala...

stein

Fizikalc
16. sep 2007
19.575
1
36
Citat:
Uporabnik Roberto pravi:

O moj bog! ALARM!

V tej kategoriji nismo zadnji na svetu!

Hitro popravit! Kak se je lahko to sploh zgodilo?

Na uliceeeeee!!!!!!

PIC

Fizikalc
17. avg 2007
2.466
2
38
Kaj pa vem.

Vsakodnevno hodim mimo plakata, kjer mislim da Chase ponuja 100 $ welcome nagrade, če zamenjaš banko. In sprememba je urejena v parih minutah.

LP,
PIC

eCoyote

Pripravnik
21. apr 2009
500
0
16
Fun4Days.Com
Citat:
Uporabnik Roberto pravi:
He he, če ti povem po pravici me boš, če bo prišlo do realizacije, neposredno plačeval pri vsaki transkaciji in storitivi, ki ti jo bo tvoja banka nudila in zaračunala...

Ti pa tvoj s&t - ali se motim?
grims-1.gif