Menjava banke - kam?

Commodore

Fizikalc
14. jul 2008
1.977
40
48
Citat:
Uporabnik Roberto pravi:
He he, če ti povem po pravici me boš, če bo prišlo do realizacije, neposredno plačeval pri vsaki transkaciji in storitivi, ki ti jo bo tvoja banka nudila in zaračunala...

A to pomeni, da bo NLB presla nazaj na najbolj prvo verzijo Klika, ki je menda vkljucevala rocno prepisovanje in vnasanje transakcij med Klikovim sistemom in glavnim sistemom?
evil.gif

geronimo

Fizikalc
9. sep 2007
2.442
73
48
Lej, seveda ne morem vedeti, kaj se pripravlja, vem pa da v teh par letih al koliko, vsak mesec plačam točno enak znesek in mi nudijo vse kar rabim, ti pa teh par let stalno neki pljuvaš po njih.

Roberto

Majstr
19. jul 2007
12.057
154
63
Doma
Sam zase že vem zakaj to počnem... Pač moje subjektivno mnenje, ki ni nujno da je v skaldu s pričakovanji ostalih forumašev.

Poti

VIP titula
21. avg 2007
5.060
0
36
40
Greš na novo banko, rečeš, da želiš prenesti račun k njimi, vendar hočeš obdržati boniteto, ki jo imaš v trenutni banki. Vsaka banka, ki se bori za nove komitente ti bo MC tudi odobrila, po potrebi še limit, če si na trenutni banki v minusu in ga pač poravnaš. Verjetno se bodo pa ponudili, da ti kar vse oni uredijo(prenos trajnikov, ukinitev računa na trenutni banki,...), ti pa boš samo izpolnil zahtevek za menjavo banke, pa še nekaj dokumentov za otvoritev računa. No, če pa tega ne bodo naredil, potem bolje da greš na drugo banko
smile-1.gif

Sicer pa priporočam kakšno manjšo banko(lahko da je samo manjša enota), ker so veliko bolj prilagodljivi in se da kaj dogovort po telefonu, in ti ni treba za vsako malenkost na banko se še s kakšno birokracijo ukvarjat. Men se to zdi bolj vredno kot tisti € ali dva za stroške. Sicer pa čisto odvisno kakšne imaš želje. Če imaš 5 položnic in 5 dvigov na bankomatu na mesec, potem res ni neke velike razlike.

AvtoFun

Guru
29. dec 2007
18.461
2.453
113
Ah klik je tak v p****. Če vedno nimajo niti funkcije da ko odpreš nov plačilni nalog in vpišeš TRR v polje da ti avtomatsko izpolni vse podatke lastnika tega računa (naziv, naslov ter poštna številka). To ima še celo NKBM....

ferdo

Guru
3. sep 2007
10.661
3.939
113
Ljubljana
hmpg.net
Citat:
Uporabnik AvtoFun pravi:
Ah klik je tak v p****. Če vedno nimajo niti funkcije da ko odpreš nov plačilni nalog in vpišeš TRR v polje da ti avtomatsko izpolni vse podatke lastnika tega računa (naziv, naslov ter poštna številka). To ima še celo NKBM....
Če je to res (ne vem, ker ne poznam NKBM aplikacije) in to dela za vse stranke, to je tudi fizične osebe, potem delajo v nasprotju z veljavnimi predpisi pri nas (za katere ne trdim, da so najbolj na mestu, vendar žal veljajo). Ker to je ekplicitno Musi-Pusi prepovedala!

Res pa je tudi, da je klik (vsaj bil je) fat klient, kar ima svoje prednosti, pa tudi slaboisti. Glede na kvaliteto linij pri nas je prednosti vse manj:)

disc

Guru
4. feb 2011
2.449
570
113
Evo,da malce obudim staro temo
smile-1.gif

Tudi sam razmišljam o tem, da bi zapustil NLB in se odpravil na kakšno drugo, bolj ugodno banko. Tudi v službi smo načeli debato na to temo, kam iti, kdoje bolj ugoden... Sam sej veste kako je, vsak svoje hvali. Je pa sodelovec presedlal na Sparkasse, ker so baje res zelo ugodni (med drugim zastonj dvig na vseh bankomatih, ugodno plačilo položnic, cenovno ugodno vodenje računa...), pa me sedaj zanima še vaše mnenje?

Glede na to, da je ta tema zamrla pred tremi leti, me zanima kaj je kaj novega na tem področju? Kako ste zadovolni s svojimi bankami itd...??

jolko

Fizikalc
17. maj 2010
3.164
1
36
Sparkasse je bolj "srednjeveški", MasterCard stanje se recimo osvežuje z dnevom ali dvema zamika in podobno.
Cene pa sam poznaš.

sandichamp

Fizikalc
10. avg 2007
479
30
28
Meni je najugodnejši Sparkasse Udobni račun ( ali nekaj takega ). Brezplačna plačila prek Netstika, brezplačni dvigi na drugih bankomatih, direktna bremenitev 12 centov ter brezplačno vodenje računa. Pa brezplačen Eurocard.
LP Sandi

Nazadnje urejeno:

feler

Fizikalc
21. jan 2008
1.700
12
38
Pri meni enako kot pri predhodniku, je pa brezplačen tudi dvig na bankomatih euroobmočja (se pravi vsepovsod kjer imajo euro), glede zamika vidnosti plačila z MC me niti ne moti kaj preveč...vsaj do sedaj v petih letih me ni...in od začetka do sedaj nisem imel niti enega problema z ničemer.

Bajkman

Majstr
23. jun 2010
3.711
159
63

tony

Guru
23. jul 2007
9.747
1.529
113
Citat:
Uporabnik Commodore pravi:A to pomeni, da bo NLB presla nazaj na najbolj prvo verzijo Klika, ki je menda vkljucevala rocno prepisovanje in vnasanje transakcij med Klikovim sistemom in glavnim sistemom?
evil.gif

hysterical-1.gif

sandichamp

Fizikalc
10. avg 2007
479
30
28
Kolikor sem na hitro videl se podraži DB iz 12 na 17 centov.

Tist izračun na ZPS je za navadne račune. Ker ima vsaka banka več različnih računov ta izračun ne velja za Udobni pozitivni račun.

LP Sandi